Strona 55 z 106 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

no popatrz mówiłem ze spisek zapomnieli dopisać przy sigmie
    with full-time manual override
    bo przecież jest, sigma jest dodatkowo cicha
    a coś jest nie tak z autofocusem c501.4? używałem i nie pamiętam żebym narzekał na af - obrazek był taki sobie - tu pojadę po audiofilsku - nie miał tego czegoś.
    popatrz sobie na pierwsze obrazki obu review z MTF dalsze porównania można litościwie pominąć.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-05-2014 o 09:11
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar homesicalien

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    no popatrz mówiłem ze spisek zapomnieli dopisać przy sigmie
    with full-time manual override
    bo przecież jest, sigma jest dodatkowo cicha
    a coś jest nie tak z autofocusem c501.4? używałem i nie pamiętam żebym narzekał na af - obrazek był taki sobie - tu pojadę po audiofilsku - nie miał tego czegoś.
    popatrz sobie na pierwsze obrazki obu review z MTF dalsze porównania można litościwie pominąć.
    Szwayko porównał pozycje obu recenzji, a nie obiektywy. S50/1.4 raczej będzie lepsza we wszystkim od Canona f/1.4. Droższa, nowsza, to oczywiste. Bardzo dobrze, żeby nowy Art miał dobry AF, z chęcią zobaczę potwierdzenie tej opinii w kolejnych testach i opiniach użytkowników. Ale jeśli AF byłby klasy 50tki Canona, nie wróżę sukcesów, zwłaszcza z 2x wyższą ceną. Canon imo właśnie ma to coś, ale jest miękki na 1.4 i ma fatalną mechanikę.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Szwayko porównał pozycje obu recenzji, a nie obiektywy. S50/1.4 raczej będzie lepsza we wszystkim od Canona f/1.4. Droższa, nowsza, to oczywiste. Bardzo dobrze, żeby nowy Art miał dobry AF, z chęcią zobaczę potwierdzenie tej opinii w kolejnych testach i opiniach użytkowników. Ale jeśli AF byłby klasy 50tki Canona, nie wróżę sukcesów, zwłaszcza z 2x wyższą ceną. Canon imo właśnie ma to coś, ale jest miękki na 1.4 i ma fatalną mechanikę.
    przepraszam, pewnie się za dużo udzielam w tym wątku, jeszcze sobie nie wyrobiłem opinii o af sigmy z moich krótkich obserwacji wynika że działa inaczej niż w canonach, jutro będę miał więcej czasu i puszczę w ruch usb docka (nawet go nie rozpakowałem) to może będę wiedział więcej.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

A jak z AF na bocznych punktach?
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    MAZOWIECKIE

Czy cena około 1000 dołków za ten obiektyw nie jest nazbyt wygórowana?
    Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Lens for Canon EF 311101 B&H Photo Video

Zablokowany

Cytat Zamieszczone przez Artek_Bartek Zobacz posta
    Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Lens for Canon EF 311101 B&H Photo Video
    Ja kupiłem w Polsce za 2900zł :-)

I porównując do Elki która jest droższa pewnie o 1800 zł to dobra cena za taka jakość :-)
    Już kilka zleceń za mną i myślałem ,że z celnościa dużo gorzej niż 35mm sigma. Ale już na kompie humor się poprawił :-)
    Na f2 to aż za ostra :-) A 1.4 to sprawdzam czy na pewno nie dałem więcej :-)

Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    A jak z AF na bocznych punktach?
    testowałem te boczne krótko ale wydaje się że na 6D z S50A boczne trafiają, nie widzę problemów w stylu: środkowy trafia a boczne w inną płaszczyznę, wydaje się że wszystko jest w porządku, spróbuję jeszcze w realnych warunkach to zrobić ale nie jakoś intensywnie bo nie jestem przyzwyczajony do bocznych i będę raczej robił swoje, a nie testował , nie przepadam za testowaniem.
    Jestem szumofobem

Początki nałogu Awatar mkkaczy
    Miasto
    IRL

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    testowałem te boczne krótko ale wydaje się że na 6D z S50A boczne trafiają, nie widzę problemów w stylu: środkowy trafia a boczne w inną płaszczyznę, wydaje się że wszystko jest w porządku, spróbuję jeszcze w realnych warunkach to zrobić ale nie jakoś intensywnie bo nie jestem przyzwyczajony do bocznych i będę raczej robił swoje, a nie testował , nie przepadam za testowaniem.
    Spoko. Tak tylko pytałem, bo pare dni wcześniej widziałem ten temat
    http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1380488
    R6 5DIII 17-40/4 35/1.4LII 50STM 85/1.2II 135/2 200/2.8II 400/2.8IS TC1.4III
    https://500px.com/mkkaczy

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mkkaczy Zobacz posta
    Spoko. Tak tylko pytałem, bo pare dni wcześniej widziałem ten temat
    http://photography-on-the.net/forum/....php?t=1380488
    dzięki za link właśnie dokładnie to wczoraj testowałem - u mnie na 6D nie widzę tej przypadłości - środkowy i boczne ustawiają tą samą płaszczyznę ostrości.
    ja dość mocno przebierałem przy zakupie, ale bocznych nie testowałem, ogólnie takie testy są dość trudne do przeprowadzenia w sklepie, można szybko wyeliminować egzemplarze kompletnie nie pasujące do korpusu ale realna ocena af pod kątem BF/FF szczególnie na większych odległościach wymaga dokładnych testów. ja zdecydowałem się na zakup usb docka (razem ze szkłem nie zastanawiając się czy będzie potrzebny czy nie będzie) bo uznałem że to już nie rzutuje na całość kasy. uważam że usb dock to bardzo przydatne narzędzie.
    Jestem szumofobem

Cytat Zamieszczone przez Artek_Bartek Zobacz posta
    Lepiej zapytać czy cena $1600 za eLkę nie jest wygórowana

Cięższe i tańsze od eLki, na wagę się opłaca

Strona 55 z 106 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów