Strona 46 z 109 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Wkońcu pojawiła się sensowna pięćdziesiątka z AF, która może sporo namieszać na rynku..
    A co wiesz o tym AF? Mam 18-35/1.8 ART i jest to najbardziej zawodny AF z jakim się spotkałem, nie da się na nim polegać. Jakiś czas temu pisałem, że AF w tym szkle jest świetny, dopóki nie użyłem tego szkła w boju. Jeśli w tej 50-ce AF będzie na takim samym poziomie, to jednak nie wróżę sukcesu.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Sigma robi obecnie optykę w nowych szkłach na bardzo wysokim poziomie przewyższającą niekiedy innych producentów w tym również canona i chwała im za to, natomiast AF w obiektywach sigmy niestety, ale odstaje (niekiedy bardzo mocno) od tego co prezentuje canon co szczególnie jest widoczne po praktycznym użytkowaniu w różnych warunkach. Miałem bardzo podobnie jak kolega stdanielo z sigmą 35/1.4 art, pierwszy kontakt i zachwyt nad bardzo dobrą optyką, po użytkowaniu w terenie przez tydzień i obejrzeniu fot na kompie zachwyt niestety minął z powodu niecelnych fot spowodowanych pracą AF.

Pełne uzależnienie

Panowie, bez wojny proszę, z wojenki nic nie wynika, ja akurat jestem fanbojem canona ale mam nadal zamiar w tym wypadku zostać betatesterem, miałem szkło w ręce, bawiłem się około godziny, zrobiłem trochę zdjęć ale bardziej niż na kolory nastawiony byłem na testy AFa znaczy czy trzeba jakąś korekcję zapodać i jak trafia na większych odległościach i czy to trafianie jest powtarzalne, ale niejako przy okazji obejrzałem kolory, kontrast i budowę. O AFie się na razie nie wypowiem, może coś więcej pod koniec tygodnia natomiast jeśli chodzi o budowę to pierwszy raz miałem w ręku sigmę która sprawia wrażenie "prawdziwego szkła", a nawet szkła z czasów kiedy używano (tylko) metalu i szkła "feeleing" jak to mawiają u mnie na wsi ma niesamowity. Z wrażeń organoleptycznych opisywanych w testach wynika że jest duża i ciężka, duża to wrażenie względne owszem jest duża, ale nie odczuwam że jakoś strasznie duża, natomiast jest ciężka i to się czuje. ale na 6D zupełnie dobrze leży. Co do kolorów to również nie zauważyłem żadnych sensacji, kolor i kontrast na 1.4 bo tylko takie robiłem oceniam dobrze. Więcej może pod koniec tygodnia.
    Ja mam dość trywialne wymagania statyczne obrazy, w dobrym świetle na 1.4 mają być dobra, a na 1.8 doskonałe i to właściwie wszystko, 77mm filtr mi pasuje bo mam wszystko co potrzebuję (i jeszcze więcej) a mechanicznie wygląda to dobrze.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    BeatX - wyhamuj proszę. Zachowujesz się tak jakby ktoś przypuścił atak na największą świętość do której się codziennie modlisz .
    Do niczego się nie modle
    Uniosłem się, bo nie wchodziłem na te forum od tygodnia, wczoraj zaglądam do wątku który mnie interesuje i co wyczytałem?
    Nowość! Wiadomość niczym z Faktoidu - ktoś już wie z internetowych opowieści, że nowa Sigma jest be, nie kupuje jej i zostaje wierny Canonowi.
    Fanbojom mówię stanowczo i zdecydowanie NIE.
    Podobnie jak parówkowym skrytożercom

Matsil: dla Twojej wiadomości, żebyś się nie obrażał na mnie w przyszłości jak nie będę odpisywać na Twoje posty - właśnie dodałem Cie do listy ignorowanych, bo jesteś wyjątkowo irytującym forumowiczem i zdecydowanie polecam, żebyś też dał mi ignore.
    Po raz kolejny zaczepiasz mnie o to samo, co już chyba ze 2x przerabialiśmy i znasz moje zdanie.
    Dlatego doskonale znając moje zdanie na temat 50L, to co teraz napisałeś to zwykłe trollowanie, a nie próba dyskusji.
    Dyskusję z Tobą mam już przerobioną i niestety - bez rezultatu, jak grochem o ścianę, dlatego tym razem skorzystam z tego jakże genialnego ficzersu jakim jest ignore.
    Nie musisz mnie czytać, tak samo jak ja nie muszę się męczyć czytając twoje posty.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu Awatar homesicalien

Do niczego się nie modle
    Uniosłem się, bo nie wchodziłem na te forum od tygodnia, wczoraj zaglądam do wątku który mnie interesuje i co wyczytałem?
    Nowość! Wiadomość niczym z Faktoidu - ktoś już wie z internetowych opowieści, że nowa Sigma jest be, nie kupuje jej i zostaje wierny Canonowi.
    Strażnik Wątku musi go obronić przed zasiewaniem jakichkolwiek wątpliwości, co do faktu, że Sigma najlepszym obiektywem jest. Ktoś śmiał pozostać wierny Canonowi. Nie pozwólmy by przekonał innych!
    A serio, to czym możemy się dzielić na tym etapie w tym wątku, jeśli nie takimi plotkami, wątpliwościami, przemyśleniami? Pamiętaj, że cokolwiek również Ty napiszesz, nie ważne za jak bardzo podparte rzeczywistością będziesz to uważał, stanie się kolejną "internetową opowieścią".

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Do niczego się nie modle
    Uniosłem się,......
    No ..i .... błagam, ile Ty masz lat? Ktoś ma inną opinię na temat ukochanego szkiełka i od razu wygłaszasz całą tyradę o logice, czerwonych paskach i fanbojach, bez jaj .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Uważam, że dzielenie się w wątku informacjami, które nie zostały sprawdzone a jedynie zasłyszane, to czysta fanaberia. Spieranie się o fakty wyczytane i zasłyszane w mediach nie mają żadnego sensu.
    Jedni kupią to szkło dla ładnego obrazka, inni nie ze względu na AF i nic z tego nie wynika, bo każdy ma inne priorytety
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Uważam, że dzielenie się w wątku informacjami, które nie zostały sprawdzone a jedynie zasłyszane, to czysta fanaberia. Spieranie się o fakty wyczytane i zasłyszane w mediach nie mają żadnego sensu.
    Może, tylko co w takim razie zostaje?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może, tylko co w takim razie zostaje?
    Może merytoryczne wypowiedzi użytkowników, wątek ma 46 stron, a jedyną użyteczną i sprawdzoną informacją póki co jest cena. Za kolejne 100 stron ktoś o coś zapyta i dostanie odpowiedź poczytaj wątek

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Może merytoryczne wypowiedzi użytkowników....
    Na to właśnie liczymy .......
    Kapitan Wagner

Strona 46 z 109 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów