Strona 44 z 109 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1088

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 DG HSM Art - robi się ciekawie!

"Wacek.K" "Mietek.K" LOL
    Przekonamy sie jak to z ta celnoscia jest jak nieco poprawi sie pogoda, bo narazie woda leje sie strugami i strach wychodzic z domu . Moja 50-tka Art juz po pierwszych testach w warunkach labo .
    Wymaga identycznego ustawienia mikroregulacji dla 5DMK3 jak 35-tka Art, ktora mam od dluzszego czasu. Narazie wyglada na to, ze AF jest szybki a celnosc po regulacji jest powtarzalna.
    W starszym 50D i 550D szkla trafiaja z marszu wiec przyjmuje, ze zjawisko dotyczy konkretnie dogadywania sie Art <-> 5D

USB Dock narazie nie poszedl w uzycie. Chce sprawdzdzic w pierwszej kolejnosci czy na rozne odleglosci wystarczy regulacja z body.
    Ostatnio edytowane przez Hitori ; 03-05-2014 o 19:13

Pełne uzależnienie

czy ten cud mniemany jest dostępny, zrozumiałem że będzie po wakacjach, a tymczasem na allegro jest aukcja która sugeruje że jest w sprzedaży, ktoś to kupił czy firma zbiera kasę od naiwnych?
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Bywalec Awatar niki68
    Miasto
    Łuków

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Hitori Zobacz posta
    "Wacek.K" "Mietek.K" LOL
    Przekonamy sie jak to z ta celnoscia jest jak nieco poprawi sie pogoda, bo narazie woda leje sie strugami i strach wychodzic z domu . Moja 50-tka Art juz po pierwszych testach w warunkach labo .
    Wymaga identycznego ustawienia mikroregulacji dla 5DMK3 jak 35-tka Art, ktora mam od dluzszego czasu. Narazie wyglada na to, ze AF jest szybki a celnosc po regulacji jest powtarzalna.
    W starszym 50D i 550D szkla trafiaja z marszu wiec przyjmuje, ze zjawisko dotyczy konkretnie dogadywania sie Art <-> 5D

USB Dock narazie nie poszedl w uzycie. Chce sprawdzdzic w pierwszej kolejnosci czy na rozne odleglosci wystarczy regulacja z body.
    Jakieś większe doświadczenia?
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Miasto
    Jarosław

Witam,

Moja 50-tka jest nie do skalibrowania z poziomu body. Zastanawiam się nad wysyłką do serwisu lub zakupem USB Dock. Do prawidłowego działania każde zdjęcie musiałbym osobno regulować na mikro. Poza tym AF non stop inny.

Pełne uzależnienie

Jeszce jakieś "doświadczenia" z autofocusem??? napiszcie proszę - trochę się napaliłem na to szkło ale nie mam ochoty na walkę z autofocusem a manualne szkło już posiadam, i tak sporo kasy człowiek ryzykuje bo nigdy nie wiadomo czy canon wypuszczając nowe korpusy nie potraktuje sigmy podobnie jak nikon i przestanie działać całkiem, a takiego szkła nie kupuje się na dwa (ani na trzy) lata - przynajmniej z mojej perspektywy, wie ktoś ile gwarancji dają na to szkło? pewnie wolałbym kupić "normalnego" canona ze światłem 1.8 jest tylko jeden problem taki nie istnieje (wyjąwszy te 20 letnie egzemplarza 1.8).
    Jestem szumofobem

Dopiero zaczyna

Kup sobie 50 1.2L i będziesz zadowolony tak jak ja a do tego super się kręci krótkie filmiki - pierścień naprawdę działa niesamowicie.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez piterr83 Zobacz posta
    Kup sobie 50 1.2L i będziesz zadowolony tak jak ja a do tego super się kręci krótkie filmiki - pierścień naprawdę działa niesamowicie.
    Jeśli ktoś potrzebuje 1.2 to płaci i płacze, mnie 1.2 nie jest potrzebne, jak już wiele razy pisałem wystarczyłoby 1.8 ale używalne 1.8, w związku z tym dla mnie stosunek ceny do tego co otrzymujesz z 50 1.2 jest lekko zachwiany (oczywiście dla kogoś innego może to wyglądać inaczej), w przypadku tej sigmy ten stosunek wygląda znacznie lepiej (nawet o niebo lepiej), ale to tylko cyferki i w rzeczywistych zastosowaniach przepaść może nie być tak duża i to jest sigma, a ja nie mam wiary w kundelki - muszę zobaczyć i popróbować i wybrać.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 16-05-2014 o 07:57
    Jestem szumofobem

Początki nałogu

W fotografii najważniejszy jest pomysł, dobre światło i jeszcze raz pieniądze.

Pełne uzależnienie

Tak muszę mieć to szkło.

http://www.carisma4u.de/sigma50_1.4/...Bearbeitet.jpg
    http://www.carisma4u.de/sigma50_1.4/...Bearbeitet.jpg

Piękne okręgi w tle i jaki kontrast. I nie ma tych zielonych obwódek.

Strona 44 z 109 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów