Strona 189 z 194 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 881 do 1 890 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Re: Odp: System Micro Four Thirds

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Ten serial reklamowy ciągle trwa ... co się zrobiło z tego forum..
    Co jest nie tak z forum?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar pire
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: System Micro Four Thirds

A mnie 4/3 nie przekonało, paznokciowa matryca w zbyt dużym korpusie. W takich korpusach, wielkości M1 można już zmieścić Cropa lub FF więc jaki jest sens zmniejszać matrycę.
    Gdyby nie sprawny AFw 4/3, NEX i Fuji by już pozamiatało.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez pire Zobacz posta
    A mnie 4/3 nie przekonało, paznokciowa matryca w zbyt dużym korpusie. W takich korpusach, wielkości M1 można już zmieścić Cropa lub FF więc jaki jest sens zmniejszać matrycę.
    Gdyby nie sprawny AFw 4/3, NEX i Fuji by już pozamiatało.
    Gdyby jeszcze te duże korpusy z dużymi matrycami (i z jeszcze większymi obiektywami) dawały różnicę w jakości fotek adekwatną do różnicy w wielkości matryc ...

Miasto
    Warszawa

Jeśli nie widzisz różnicy (np. pomiędzy 4/3 i Sony FF), to zostań tam gdzie jesteś, nikt cię namawiał nie będzie.

Początki nałogu

Jeśli nie widzisz różnicy (np. pomiędzy 4/3 i Sony FF), to zostań tam gdzie jesteś, nikt cię namawiał nie będzie.
    No proszę, zawsze to samo. Niby paznokciowa, do niczego nie nadająca się matryca, ale żeby wytknąć różnice trzeba odwoływać się do matrycy FF. Odwoływanie się do matrycy APS-C nie wystarcza?

PS
    Jakby co to pytanie jest retoryczne.
    Tak się składa, że mam NEX-a i PENa, więc na co dzień wiem jakie różnice są czy też ich nie ma.

Miasto
    Warszawa

Od początku piszę o Cropie i FF, nie o to chodzi, raczej o to ,że jeśli nie widzisz różnicy, to w czym masz problem ?

Osobiście miałem równolegle PENa i X-E1 i wybrałem fuji, ja widziałem różnice i dla mnie była istotna na tyle, że pozbyłem się systemu 4/3. Oczywiście nie znaczy to wcale , ze im więcej tym lepiej. FF niesie ze sobą, niestety , duże szkła. Wybrałem Cropa, a raczej do niego wróciłem, tyle że nie do lustra i jestem zadowolony

Początki nałogu

Oczywiście nie znaczy to wcale , ze im więcej tym lepiej. FF niesie ze sobą, niestety , duże szkła. Wybrałem Cropa, a raczej do niego wróciłem, tyle że nie do lustra i jestem zadowolony
    Taaak w Fujj są takie maleńkie obiektywy ...

Miasto
    Warszawa

Są różne, do wyboru, do koloru, podobnie jak korpusy

Początki nałogu

Są różne, do wyboru, do koloru, podobnie jak korpusy
    Są różne do wyboru, podobnie jak onegdaj u Forda ... możesz mieć w każdym kolorze pod warunkiem, że będzie to kolor czarny. U Fujka jest może jest i lepiej niż u Forda, bo jakieś kolory się pojawiły, ale jeśli chodzi o rozmiar to dalej jest tylko XXL.

Miasto
    Warszawa

Ja nie jestem ortodoksyjnym fundamentalistą sprzętowym, różne systemy i różne marki przerabiałem, od FF przez Cropa do M43, i skończyło się na Cropie Fuji, każdy system ma jakieś wady i zalety podobnie jak i każdy format, dla mnie APSC to złoty środek. Gdyby nie brak fajnych stałek pod Cropa Nikona, do dziś zostałbym z 90D. Nie mam nawet zamiaru nikogo nawracać na cokolwiek, rozbawiają mnie ortodoksyjni obrońcy systemów, z taką zaciekłością broniący zasadności wydanych pieniędzy. Gdyby jeszcze im za to ktoś płacił, jak rzeczonemu Steve'owi lub Ken'owi, ale tak za darmo, tyle energii tracić, to nie lepiej zdjęcia robić

Strona 189 z 194 PierwszyPierwszy ... 89139179187188189190191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów