Strona 340 z 495 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342350390440 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 391 do 3 400 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Co Ty robisz z aparatem? Time laps?
    jak ktoś słusznie napisał, pracuję, jak robię np festiwal polskich filmów fabularnych i masz nawalanie gwiazd na dywanie i galę i coś tam jeszcze to potrafi polecieć kilka tysięcy zdjęć na jednym takim wyjściu. Koncert/impreza to też kilkaset zdjęć, tym bardziej że chcąc mieć pewność, każdy kadr powtarzam od 5 do 10 razy. Nie chce mi się tłumaczyć więcej. Nie pstrykam ustawiany krajobrazów. Robię różnie reporterki. Dużo. Cieszcie się że tyle to body może. Co do 7D to było to moje poprzednie body. Najwytrzymalszy aparat jaki miałem dane użytkować na stałe. Przeżył wiele, w tym blisko 290 tysi klapnięć migawki. Gość w którego ręce szedł pytał się czy go w ogóle używałem. A migawkę jak wymianiali przed sprzedażą to ponoć nie miała sladów zużycia. Zobaczymy ile 6D wytrzyma bo aż tak trwały na pewno nie jest...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez blumarine Zobacz posta
    o gwarancji na migawke w 6D ; do deklarowanej trwałości 100 tys
    Gdzie masz taką deklarację producenta odnośnie migawki w 6D ? Pokaż proszę...........
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no jak sie licytujemy co zrobilismy aparatom, to sie dolacze

30D przewrocil mi sie na statywie do morza. nie docenilem wiatrow na holenderskim wybrzezu.
    cala noc z niego woda wyciekala, wlaczylem 2 dni po zalaniu. dzialal jeszcze przez 4 lata, tyle co flesz mu sie po
    dwoch zablokowal. Tokinie 12-24, ktora wtedy byla zapieta, uperzednio polecialy slynne "paski" i obiektyw
    nie mial komunikacji z body.

5D mkII zsunal mi sie z glowicy i klopnal do wody, tak na 0,5m glebokosci. wylowilem w ciagu 10 sekund a poltorej
    godziny po fakcie lezal rozebrany w znakomitym serwisie Canona i sie suszyl.
    lalo sie z niego przeokrutnie.
    dziala do dzisiaj, jedyne co mu polecialo to spust migawki, to moja druga piatka (po mkI), w ktorym ten podzespol
    (to jest caly uklad za prawie 150EUR z robocizna) mi poszedl. gdyby nie to spokojnie dalej bym uzywal, prawie poltora
    roku po wtopie...
    17-40 po tym utopieniu przez 2 tygodnie nie mial AF. potem mu "zmartwychwstal" i dziala do dzis.

poki co innych body nie przewiduje testowac ale te dwa mnie co najmniej zadziwily tym, co potrafia wytrzymac
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

myślę że podsumowując żywotności aparatu, bardzo dużo zależy tu od głupiego szczęścia

Uzależniony Awatar PoulN

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no jak sie licytujemy co zrobilismy aparatom, to sie dolacze

30D przewrocil mi sie na statywie do morza. nie docenilem wiatrow na holenderskim wybrzezu.
    cala noc z niego woda wyciekala, wlaczylem 2 dni po zalaniu. dzialal jeszcze przez 4 lata, tyle co flesz mu sie po
    dwoch zablokowal. Tokinie 12-24, ktora wtedy byla zapieta, uperzednio polecialy slynne "paski" i obiektyw
    nie mial komunikacji z body.

5D mkII zsunal mi sie z glowicy i klopnal do wody, tak na 0,5m glebokosci. wylowilem w ciagu 10 sekund a poltorej
    godziny po fakcie lezal rozebrany w znakomitym serwisie Canona i sie suszyl.
    lalo sie z niego przeokrutnie.
    dziala do dzisiaj, jedyne co mu polecialo to spust migawki, to moja druga piatka (po mkI), w ktorym ten podzespol
    (to jest caly uklad za prawie 150EUR z robocizna) mi poszedl. gdyby nie to spokojnie dalej bym uzywal, prawie poltora
    roku po wtopie...
    17-40 po tym utopieniu przez 2 tygodnie nie mial AF. potem mu "zmartwychwstal" i dziala do dzis.

poki co innych body nie przewiduje testowac ale te dwa mnie co najmniej zadziwily tym, co potrafia wytrzymac
    Wygrałeś

Dopiero zaczyna

Czy jest na forum jakiś użytkownik 6d z Rzeszowa lub okolic??
    D700 x3, d7100, 24-70, 70-200, 16 , 28, 50, 85

Początki nałogu Awatar maciek12ss

A tak swoja drogą amatorska puszka sporo namieszała i wzbudziła nie małe emocje na forum i nie tylko. Pełno porównań do piątek i do różnego rodzaju cropów... Mały szał jest a to tylko "amatorka"
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    A tak swoja drogą amatorska puszka sporo namieszała i wzbudziła nie małe emocje na forum i nie tylko. Pełno porównań do piątek i do różnego rodzaju cropów... Mały szał jest a to tylko "amatorka"
    Ciekawe jest też że namieszała nie tylko u nas. Innosystemowcy też się nad nią głowią (sam znam dwóch). Jestem pod nieustającym wrażeniem marketingowców Canona, żeby taką wycinanką tak namieszać na rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Wskaż proszę konkretnie o co chodzi. Z małymi wyjątkami, które tutaj nie są istotne - dotyczy przedsiębiorców.

Strona 340 z 495 PierwszyPierwszy ... 240290330338339340341342350390440 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów