Pokaż wyniki od 1 do 10 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Wszystko mam ustawione na "brak" czyli "none" a i tak grrrr.... poprawia fotki. Jest import po czym chwila ciszy i brak histogramu, po chwili pojawia się histogram i widać jak dokonuja sie zmiany na zdjeciu. I nie jest to zastosowanie presetu, bo ikonka "AUTO" robi sie nieaktywna. Czyli wnioskuję, że z automatu jest właczona ale nie widze gdzie to wyłaczyć. Cos mnie trafi zaraz. jutro dzwonie do adobe.
    http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Cytat Zamieszczone przez iNTERGARAGE Zobacz posta
    Wszystko mam ustawione na "brak" czyli "none" a i tak grrrr.... poprawia fotki. Jest import po czym chwila ciszy i brak histogramu, po chwili pojawia się histogram i widać jak dokonuja sie zmiany na zdjeciu. I nie jest to zastosowanie presetu, bo ikonka "AUTO" robi sie nieaktywna. Czyli wnioskuję, że z automatu jest właczona ale nie widze gdzie to wyłaczyć. Cos mnie trafi zaraz. jutro dzwonie do adobe.
    Nie znam wprawdzie Lr5, ale sprawdź zakładkę Camera Calibration w module Develop.
    RAW posiada zaszytą miniaturkę jpg którą widzisz po zrobieniu zdjęcia na wyświetlaczu aparatu.
    Podczas importu do Lr przez chwilę ciągle widzisz tą miniaturkę a następnie Lr nadpisuje ją własnym profilem standardowo ustawionym na Adobe Standard.
    Gdy zmienisz na Camera xxx, dzie xxx to styl jaki masz ustawiony w swoim aparacie (jednocześnie styl podglądu na jego wyświetlaczu - nie mylić z RAW), powinieneś mieć to co na wyświetlaczu.
    Zauważ że zmieni się histogram. Wprawdzie nie bardzo chce mi się wierzyć aby zmiany o których piszesz były tak duże, ale może akurat w przypadku tego zdjęcia... kto wie? sprawdź.
    A jeśli tak jest to możesz swój preferowany profil ustawić jako preset przy imporcie.

Uprawnienia umieszczania postów