Strona 28 z 70 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

W rodzimym języku pozostaje chyba wyłącznie chomik albo siakiś torrent.
    PS. Zanim ktoś się przyczepi - chodzi tylko o instalkę bo klucz jest oryginalny!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez Eknana Zobacz posta
    Przy imporcie (okno importu, lewy panel) ustawiasz preset zerujący i zdjęcia zostaną załadowane bez żadnej korekty. Ten preset można ustawić jako domyślny.

O widzisz, jedna osoba co mnie zrozumiała w czym mam problem. Dziekuję bardzo za informację. Jednak ja slepy jestem i czy mozesz mi to łopatologicznie wytłumaczyć?
    http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII

Jest z prawej strony - Zastosuj podczas importu - ustawienia edycji - brak --- może o to ci chodzi ?
    Poniżej jest - metadane i słowa kluczowe.
    Mam polski interfejs.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Wszystko mam ustawione na "brak" czyli "none" a i tak grrrr.... poprawia fotki. Jest import po czym chwila ciszy i brak histogramu, po chwili pojawia się histogram i widać jak dokonuja sie zmiany na zdjeciu. I nie jest to zastosowanie presetu, bo ikonka "AUTO" robi sie nieaktywna. Czyli wnioskuję, że z automatu jest właczona ale nie widze gdzie to wyłaczyć. Cos mnie trafi zaraz. jutro dzwonie do adobe.
    http://pitbullfotostudio.pl1DmarkIII 5DmarkI Tokina 16-28/2.8 Canon 35/2 Canon 85/1.8 Canon 135/2.8SF Canon 70-200/4L Speedlite 580EXII

Mi za to importuje wszystko jako - Proces 2012 i nie wiem gdzie to przestawić by np. importował jako Proces 2003

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Przemyśl

Cytat Zamieszczone przez iNTERGARAGE Zobacz posta
    Wszystko mam ustawione na "brak" czyli "none" a i tak grrrr.... poprawia fotki. Jest import po czym chwila ciszy i brak histogramu, po chwili pojawia się histogram i widać jak dokonuja sie zmiany na zdjeciu. I nie jest to zastosowanie presetu, bo ikonka "AUTO" robi sie nieaktywna. Czyli wnioskuję, że z automatu jest właczona ale nie widze gdzie to wyłaczyć. Cos mnie trafi zaraz. jutro dzwonie do adobe.
    Nie znam wprawdzie Lr5, ale sprawdź zakładkę Camera Calibration w module Develop.
    RAW posiada zaszytą miniaturkę jpg którą widzisz po zrobieniu zdjęcia na wyświetlaczu aparatu.
    Podczas importu do Lr przez chwilę ciągle widzisz tą miniaturkę a następnie Lr nadpisuje ją własnym profilem standardowo ustawionym na Adobe Standard.
    Gdy zmienisz na Camera xxx, dzie xxx to styl jaki masz ustawiony w swoim aparacie (jednocześnie styl podglądu na jego wyświetlaczu - nie mylić z RAW), powinieneś mieć to co na wyświetlaczu.
    Zauważ że zmieni się histogram. Wprawdzie nie bardzo chce mi się wierzyć aby zmiany o których piszesz były tak duże, ale może akurat w przypadku tego zdjęcia... kto wie? sprawdź.
    A jeśli tak jest to możesz swój preferowany profil ustawić jako preset przy imporcie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Niestety to nie to.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez iNTERGARAGE
    Wszystko mam ustawione na "brak" czyli "none" a i tak grrrr.... poprawia fotki.
    Zauważ, że "wyzerowane" ustawienia w aparacie (zbieżne z tymi, które obserwować można w DPP) nie są identyczne do "wyzerowanych" ustawień Lr/ACR.
    Żeby w ogóle wyświetlić rawa (a nie zaszytą miniaturkę) oprogramowanie musi go najpierw wywołać/zinterpretować.
    Trudno oczekiwać, że algorytmy będą identyczne u różnych producentów oprogramowania...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zauważ, że "wyzerowane" ustawienia w aparacie (zbieżne z tymi, które obserwować można w DPP) nie są identyczne do "wyzerowanych" ustawień Lr/ACR.
    Żeby w ogóle wyświetlić rawa (a nie zaszytą miniaturkę) oprogramowanie musi go najpierw wywołać/zinterpretować.
    Trudno oczekiwać, że algorytmy będą identyczne u różnych producentów oprogramowania...
    Dokładnie tak i domyślne z DPP podobają mi się bardziej. Kiedyś analizowałem różnicę między konwerterem dcraw i DPP, wychodziło że Canon kręci nie tylko krzywą kontrastu ale i kolorami, bardzo trudno to powtórzyć w LR.

Z innej beczki.
    Dzis się dowiedziałam w infolini Adobe, że problem z którym się borykam - brak możliwości wyboru procesu (proces 2012, 2010, 2003) podczas importu to ich bład i pracują nad tym, podobno w nowej aktualizacji ma to być naprawione.
    Co ciekawe pani z infolini mi powiedziała, że wersja 5.0 nie miała tego błędu.
    Ma ktoś zainstalowaną 5.0 bez aktualizacji bo jestem ciekawa czy faktycznie jest tam możliwość wyboru procesu.
    Może problem, z którym się boryka kolega też jest jakims błędem w wersji 5.2 ?

Strona 28 z 70 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów