Strona 26 z 70 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    To wiem, ale to chyba nie to.
    --
    Architektura sytemu: x86
    Pamięć fizyczna: 3579,4 MB
    Wymagana ilość pamięci dla pr. Lightroom: 716,8 MB
    Użycie pamięci fizycznej przez pr. Lightroom : 208,3 MB (29,0%)
    Użycie pamięci wirtualnej przez pr. Lightroom : 192,9 MB

Chodzi mi o zwiększenie tego co na czerwono i podkreślone.

W CS 4 mam 1.6GB
    info z programu - informacje o systemie :
    - Pamięć dostępna dla programu Photoshop: 1642 MB
    W uproszczeniu architektura x86 pozwala systemowi operacyjnemu na przydzielenie max 2GB pamięci RAM na 32-bitowy proces.

Nie zmienia to faktu, że nie możesz nigdzie tak ustawić, żeby od razu proces LR zabrał te max 2GB. Windows sam przydziela pamięć w zależności od potrzeby.
    Wczytaj więcej plików, wykonaj sporo operacji na nich, zobaczysz ze wtedy proces LR będzie zajmował więcej pamięci RAM niż zaraz po uruchomieniu.

Tak, wiem ale mi chodzi o zwiększenie tego - Wymagana ilość pamięci dla pr. Lightroom: 716,8 MB na np. 1.5 GB
    Bo jedyne co się zmienia i jak przekracza 100% to program działa wolniej - Użycie pamięci fizycznej przez pr. Lightroom : 208,3 MB (29,0%)
    Zwiekszyłam pamięć wirtualną do 16GB bo było 3.5 GB (16384MB) zalecają 5368MB i nie wiem czy nie za dużo przydzieliłam ?

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Nie zmienia to faktu, że nie możesz nigdzie tak ustawić, żeby od razu proces LR zabrał te max 2GB. Windows sam przydziela pamięć w zależności od potrzeby.
    Wczytaj więcej plików, wykonaj sporo operacji na nich, zobaczysz ze wtedy proces LR będzie zajmował więcej pamięci RAM niż zaraz po uruchomieniu.
    U mnie na start ta czerwona wartość ma wielkość 8GB (czyli tyle ile ramu w kompie). Ale jest to tylko max. ilość jaką może użyć LR.
    Przeszukałem opcje i nie widzę nigdzie ustawień dotyczących tego parametru :/

Cytat Zamieszczone przez nightcrawler Zobacz posta
    ma wielkość 8GB (czyli tyle ile ramu w kompie).
    No tak, jak sie ma 64 bit
    Adobe chyba zaczna mieć jakieś "klimakterium informatyczne" - zaczyna kombinować "chmury", programy na 64 bit gdzie wiekszość ludzi ma 32 ... Ja np. nie mam zamiaru wymieniać systemu z powodu jednego programu.

Co do tego parametru, może to gdzieś w systemie się ustawia ? Może ktoś wie ?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

32 bity to mniej wiecej sredniowiecze

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    32 bity to mniej wiecej sredniowiecze
    Naprawdę, WOW ! Ale jestem zacofana, chyba się popłaczę z rana w poniedziałek. Pewnie jeszczze muszę wymienić 5d2 na 5d3 by być na topie ?!

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Nie pisalem ze jestes zacofana tylko ze 32 bity to juz staroc. Brak adresowania wiekszej ilosci ramu jest najwiekszym problemem systemow 32 bitowych.

Bywalec Awatar mnocon
    Miasto
    Slask

Wiekszosc lapkow dzis juz ma 64, nie chodzi tylko o adobe ale ogolnoe o caly system i ilosc ramu. Dzis wiekszosc ma min 6-8 gb ramu.
    Canon | 1D X | 40d | EOS M | 24-70 2.8 L II | 50 1.4 | 85 1.8 | 430 EXII | 600 EX RT | XH A1 |

Gdybym miała worek pieniedzy to bym zmieniała co pół roku komputer i aparaty. Niestety nie posiadam takowego i posiadam bardzo stary 4 letni komputer ze starym win 7pro 32 bit.
    Ale nie to jest przedmiotem dyskusji wiec proszę o ewentualne konstruktywne odpowiedzi na temat o który pytałam.

Dopiero zaczyna Awatar Eknana
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez iNTERGARAGE Zobacz posta
    Nie rozumiemy się. Potrzebuje wiedzieć gdzie w LR5 wyłaczyć autokorektę, bo z tego co zauwazyłem jest ona aktywna i poprawia mi wszystkie zdjecia podczas importu, czy tego chcę czy nie.
    Przy imporcie (okno importu, lewy panel) ustawiasz preset zerujący i zdjęcia zostaną załadowane bez żadnej korekty. Ten preset można ustawić jako domyślny.
    "Co głowa to rozum, co rozum to głowa,
    I woda sodowa, i woda sodowa"
    (Jan Brzechwa, Palcem w bucie. Woda sodowa, 1947)

Strona 26 z 70 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów