Strona 27 z 70 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Gdybym miała worek pieniedzy to bym zmieniała co pół roku komputer i aparaty. Niestety nie posiadam takowego i posiadam bardzo stary 4 letni komputer ze starym win 7pro 32 bit.
    Ale nie to jest przedmiotem dyskusji wiec proszę o ewentualne konstruktywne odpowiedzi na temat o który pytałam.
    Jak masz 4-letni komputer, to z całą pewnością jest wyposażony w procesor 64-bitowy. Kwestia zmiany systemu operacyjnego co najwyżej - na wersję 64-bitową.

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Kwestia zmiany systemu operacyjnego co najwyżej - na wersję 64-bitową.
    No tak - 500zł + 200zł RAM (dokupić). Instalacja systemu 30min. Ale ja nie tylko mam LR na komputerze, konfiguracja i instalacja pozostałych programów tydzień. Do tego zapewne część nie ruszy.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Do tego zapewne część nie ruszy.
    Urban legend.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

No tak - 500zł + 200zł RAM (dokupić). Instalacja systemu 30min. Ale ja nie tylko mam LR na komputerze, konfiguracja i instalacja pozostałych programów tydzień. Do tego zapewne część nie ruszy.
    U mnie to 5 godzin maks na zrobienie całego systemu ze wszystkimi aplikacjami i sterownikami (czasem dociągnięcie uaktualnień zabiera trochę więcej czasu zależnie jak działa sieć). Ale łatwiej narzekać na sztuczne problemy niż poszukać rozwiązania, prawda? Taką mamy rzeczywistość, że nowe wydania apek graficznych są robione pod 64-bity, bo to załatwia problem zasobów pamięciowych. Można się pogodzić, można obrażać, Twój wybór.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Wydaje mi się ze po prostu przegapilas sprawemw momencie zakupu, chociaż nie wiem czy przy 7 wersja 32 i 64 bit nie korzystają z tego samego klucza. Przy wersji pro tak chyba właśnie było......

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Wydaje mi się ze po prostu przegapilas sprawemw momencie zakupu, chociaż nie wiem czy przy 7 wersja 32 i 64 bit nie korzystają z tego samego klucza. Przy wersji pro tak chyba właśnie było......
    Wydaje mi się że nawet Premium posiadał ten sam klucz do wersji 32 i 64 bitowej tak więc nowego systemu nie trzeba kupować... a jedynie poświęcić parę godzinek na reinstal (przy dobrze zrobionym backupie ustawień programów reinstalke z wszystkimi programami robię w ok 2h a potem 5h instalują się aktualizacje Windowsa ).

Jak kupowałam w lutym 2010 komputer w sklepach królowały procesory 2 rdzeniowe i Windows Vista. Kupiłam na "wyrost" Intela i5 4 rdzenie + Windows 7 Pro OEM. Niestety technika idzie do przodu a ja nie mam zamiaru się z nią ścigać.
    Skąd można sciągnąć 64 bit ? Najwyżej wypnę dyski, podłączę jakiś stary ATA i zobaczę czy pójdzie na kluczu z 32bit.
    Najgorzej to jak potem przenieść wszystkie konfiguracje, np. w LR bo podłączać ręcznie to odpada.
    Ostatnio edytowane przez iza73 ; 02-12-2013 o 16:49

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Daj jakiegos maila.....

Dopiero zaczyna Awatar nightcrawler
    Miasto
    Chorzów

Windows 7 - Download - Instalki.pl tak na szybko co google wyrzuciło