Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
Nie wiem tylko po co kupiłeś 600D. AF jest identyczny jak w 550D - 9 pkt, krzyżowy tylko na środku. Należało szukać dobrego Canona 50D.
600D vs 50D:
uchylny ekranik
znacznie lepsza matryca (obrazek przy ISO 100/200)
mniejszy i lzejszy

Canon 650D to już inna bajka - 9 pkt krzyżowych, nie ustępuje AF 60D.
teoretyczna specyfikacja tak, zgadzam sie.
niestety, na papierze 600D tez powinien miec lepszy AF niz np. 30D. a w praktyce tak nie jest - pewnosc ukladu jest gorsza.

Przy Al Servo dobrze działa.
ja mam na mysli Single i pewnosc, ze uklad AF trafi przy wielopunktowym albo bocznych punktach AF i 99% zdjec bedzie ostre przy f/5.6 czy nawet f/8.0.
600D w polaczeniu z 15-85 mi tego nie daje. i na ile znam serie xxxD - jest to kwestia wlasnie z gory narzuconej w tej linii precyzji (czy tez jej braku) punktow AF.

Canon 60D to niespełnione oczekiwania posiadaczy 50D. O ile 50D był porządny, to 60D juz taki sobie.
to akurat kwestia potrzeb. dla mnie 60D jest o niebo lepszy od 50D jako dodatkowy, cropowy korpus. z powodow wymienionych powyzej.
plus takiego, ze bateria LP-E6 jest taka sama jak moj glowny korpus i bez porownania mocniejsza niz BP-511.

Nie wiem kto wpadł na pomysł, żeby usunąć mikroregulację AF. W Canonie 70D znowu do niej wrócono.
60D zostal niestety tak zaprojektowany, zeby wielu uzytkownikow dwucyfrowek zachecic do 7D. nie oszukujmy sie...