w Holandii jeszcze roznica miedzy 700d (620€) a 650d (530€) jest wieksza niz cashback 30€ na 700d)...
ale to moze byc kwestia resztek magazynowych 650d, ktore na swieta pojda po mocnej przecenie...
w Holandii jeszcze roznica miedzy 700d (620€) a 650d (530€) jest wieksza niz cashback 30€ na 700d)...
ale to moze byc kwestia resztek magazynowych 650d, ktore na swieta pojda po mocnej przecenie...
60D - ergonomia, bateria, AF, inne filtry, ISO-wiecej zakresów, bez przewodowa komunikacja z lampami, wykonanie (luzy na pokrętle trybów) itd. (obie puszki posiadałem przez jakiś czas). Wygoda obsługi przede wszystkim.
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
rok temu stałem przed identycznym wyborem: 60d czy 650d (przy czym 60d był droższy ok 500zł) i do dziś żałuję że poskąpiłem tych 5 stów... w sytuacji gdy oba mają praktycznie identyczną cenę nawet bym się nie zastanawiał...
http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...
również mam ten sam dylemat obecnieI zastanawiam się nad 60D który nie ma gwarancji ma 2 lata oraz ok 13 tyś klapnięć za przyzwoite pieniądze używkę, co sądzicie ? Czy lepszą opcję będzie kupno z gwarancją używki z przebiegiem do 10 tyś o kilka stówek drożej ?
Canona 650D kupiłem 30.XII.2012r. za 2 499zł. Gdybym wiedział, że pokaże się 70D pewnie bym spokojnie poczekał. Canon 60D jakoś do mnie nie przemawia z wyjątkiem sterowania ISO. Natomiast 70D jest OK. Może za pół roku trochę stanieje. Po cenie widać, że 60D teraz jest wypychany na siłę. Jak ktoś ma kasę, to chyba lepiej zainwestować w 70D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dokładnie.
Ostatnio robiłem na meczu tylko JPG z małą redukcją szumu i jestem zadowolony. Dzięki JPG nie spada mi szybkość zapisu, jak to działo się w przypadku RAW po 10÷12 zdjęciach. Kartę mam szybką 95MB/s.
Zawodowcy zajmujący się sportem też bardzo często robią w JPG, a używają Canonów 1D.
a teraz pomyslmy jednak chwile...
1. JPEG to jest mocno przetworzony (przez Digic) odczyt z matrycy
2. RAW to jest odczyt z matrycy przetworzony mniejsza iloscia operacji niz JPEG - bez picture style'a, bez przestrzeni kolorow i przede wszystkim bez opcjonalnych korekt obiektywow (koszmarnie kosztowne obliczeniowo!)
3. pliki przetworzone przez Digic sa buforowane w pamieci SDRAM
4. z bufora sa zapisywane na karte pamieci...
gdzie w powyzszym Digic mialby wplywac na szybkosc zapisu na karte to niestety nie ogarniam. zwlaszcza w taki sposob, ze JPEG bylby szybszy niz RAW, bo absolutnie nie jest.
wielkosc plikow i rozmiar bufora na pewno ma kluczowy wplyw na ilosc klatek w serii.
ktore maja wieksze bufory SDRAM i lepsza implementacje interfejsu CF/SD... Digic na pewno pomaga w przetwarzaniu obrazu, ale gros oblozenia przypada na film (23 "wywolane" klatki na sekunde), przy statycznych klatkach obciazenie procesora obrazu jest znacznie mniejsze...
canon 60d + 50 1.8 na gwarancji Kalisz ? Tablica.pl
chciałem zakupić ten egzemplarz i co się okazało prawie tydzień czekam na zdjęcia jego a właściciel sam je zaproponował, co więcej mówił mi że w 60D nie ma kabla usb i nie można podpiąc go do komputera aby sprawdzić stan migawki, i ogólnie troszkę tak mi to wygląda nie zbyt i w dodatku tablica, mówił oczewiście o wysyłce za pobraniem i sprawdzeniem zawartości ale czy tutaj nie ma bubla ? stan migawki na oko mówił ok 10-15 tyś jak mnie pamięc nie myli
zagadaj żeby Ci wystawił na allegro i zaproponuj pokrycie kosztów prowizji, oczywiście jeśli Ci zależy na zakupie.
sprawdzenie przebiegu w 60d chyba jest możliwe przez ML i ludzie się tego obawiaja