Jeżeli Canon zrobi coś retro, to będzie to pewnie za rok. Jak już się upewni że Nikon odniósł sukces.
Lepiej by pokazali jakieś szkła, a nie kolejną taką samą puszkę.
Jeżeli Canon zrobi coś retro, to będzie to pewnie za rok. Jak już się upewni że Nikon odniósł sukces.
Lepiej by pokazali jakieś szkła, a nie kolejną taką samą puszkę.
No to jakie te osiem nowych szkieł w 2014?
1. 50 f/1.8 is
2. 85 f/1.8 is
3. 16-50 f/4 is
i co dalej? :-)
800/5.6 l is ii
Jest też trochę staroci do odświeżenia. Przykładowo 100-400 albo 35L.
Chodzą też ploty że ma się pojawić linia tanich szkieł filmowych.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
niczym nieuzasadniony optymizmpo pierwsze nie 1.8 is tylko 2.8 is, bo po co komu takie jasne, is załatwi sprawę (tak to zwykle tłumaczą powtarzam tylko wyczytane w gazecie), jeszcze by kanibalizowały sprzedaż elek, a amator zawsze może doświetlić kukułką o ile nie jest posiadaczem 6D.
a takie 50 1.8 is dobrze zrobione i ostre od 1.8 (znaczy tak średnio zrobione - wystarczy żeby się nie rozpadało w rękach) to bym kupił.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Najtaniej to by im wyszło wszystko w przedziale 70-200/300 w wersji black.
Ja liczę na nowe ostre uwa 12-24 f/4 lub 14-24 f/2.8,
50 1.4 II lub 50 1.8 IS i 35L II
szczerze?
50/1.8 i tak jest srednio uzyteczne ponizej f/2.8, a tak czy siak ma g* bokeh. 50/2.8 IS wielkosci tego starego i do tego ladnie rysujace? powiedz gdzie a pojade kupic.
osobiscie jak pomysle o stalkach to potrzebuje w sumie cale dwie, no w porywach moga byc trzy...
EF-S 22/2 IS ostre w srodku od pelnej dziury. mechanicznie (organoleptycznie) moze byc kupa, przezyje. byle w miare trwaly byl...
EF 135/2.8 IS, nie musi byc super ostre od pelnej dziury, rozumiem ze Canon ma tez 135/2, ktore tez musi sie sprzedawac
opcjonalnie EF-S 60 macro H-IS. chociaz tutaj spodziewalbym sie dosc morderczej ceny, a ze obecny 60 jest fantastycznym szkielkiem,
to zanadto nie palilbym sie do wymiany
50/2 IS wielkosci obecnego 50/1.4, ale mechanicznie nieco lepsze (cudow nie oczekuj!), ladnie rysujace, ostre od pelnej dziury. i w cenie okolo 450 EUR (w ciagu 8-9 miesiacy po premierze, mam na mysli)?
tak realnie, na tyle ich oszacowuje...
https://www.facebook.com/photo.php?v=540634619350769
czyli cmoknijcie nas w...
Oj, obym się mylił...