Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Wymiana sprzętu na wyższy model

Domyślnie Odp: Wymiana sprzętu na wyższy model

Głównie zależało by mi na nowym sprzęcie. Mam jakiegoś generalnie pecha do używanych sprzętów. Te co kupie nowe z reguły mam parę lat. Kiedyś pewnie to szczescie się skończy.

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

6D

Udanych i satysfakcjonujących zakupów!

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Deathscythe Zobacz posta
    ps. swoją drogą jestem pod wrażeniem że mój 400d tyle czasu już działa (mam go od premiery praktycznie)
    Ja tak samo. Mój robi już nie wiem, które kółko (=10 000 zdjęć), ale na pewno ma sporo ponad 100 000. Może się okazać, jakby mozolnie porównać numery i daty plików, że zrobił nawet dwie setki i kręci trzecią.

Cytat Zamieszczone przez jinks
    Miałem 400d. Świetny aparat. Miał bardzo ładne kolory
    Odczuwalną zmianę jakości dostaniesz tylko po przejściu na FF. 6d, czy 5dmkII - nie ma to większego znaczenia.
    Też lubiłem 400D, ale nie mogę się zgodzić z poględem że dopiero upgrade na FF jest odczuwalny - ja przejście z 400D na 60D odczułem bardzo mocno in plus: większa matryca + nowszy procek jednak robią swoje (a początkowo fociłem 60D ze starym kitem od 400D - 18-55 bez stabilizacji). O nieporównywalnym wysokim używalnym iso, szybszym AF, szybszym trybie seryjnym, lepszej ergonomii etc. nie wspomnę.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Sezamek Zobacz posta
    To ja z ciekawości zapytam dlaczego 6D a nie 5D MK2? Lepszy AF i pomiar światła?
    Z tego co czytałem tu na forum, patrząc przez pryzmat środkowego to 6d ma jednak lepszy AF. Co do pomiaru światła, to wydaje mi się, że nie będzie to jakoś szczególnie zauważalne (ale podkreślam wydaje mi się).

Można jeszcze poczytać
    http://www.canon-board.info/canon-ds...mkiii-z-86963/
    http://www.canon-board.info/dla-pocz...600-zzz-87627/

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Koleżanka nabyła 5D mk II i patrząc na jej zdjęcia stwierdzam, że nie kupiłbym tej puszki, mogąc wybierać m.in w 6D. Może to wina fotografa albo po prostu trafiła na zwalony sprzęt. Tak czy inaczej 3/4 zdjęć które publikuje jest nieostra. Nieostrości są takie, że widać nawet w małych rozmiarach. Myślę, że wina może być w wadliwym body / szkle / złym użytkowani. Tak czy inaczej takie przykłady nieco mnie zrażają. Nie jest to jednak opinia wydana na podstawie moich własnych doznań z użytkowania, bo na dobrą sprawę nigdy nie miałem dwójki w rękach - więc należy ją traktować z przymrużeniem oka. Brałbym 6D tak, czy inaczej.

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Myślę że i 5 mark ii znalazło by się "parę" super fot

Ale podpisuje się pod 6d

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Myślę że i 5 mark ii znalazło by się "parę" super fot
    Nie twierdzę nigdzie, że to jest słaba puszka Po prostu na tym jednym przykładzie nieco się zraziłem, choć wiem, że na efekt końcowy złożyło się kilka składowych zapewne i nie tylko body jest temu winne.

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Cytat Zamieszczone przez Cichy9 Zobacz posta
    Koleżanka nabyła 5D mk II i patrząc na jej zdjęcia stwierdzam, że nie kupiłbym tej puszki, mogąc wybierać m.in w 6D. Może to wina fotografa albo po prostu trafiła na zwalony sprzęt. Tak czy inaczej 3/4 zdjęć które publikuje jest nieostra.
    Nie neguje że faktycznie może być walnięta puszka,ale w większości przypadków kalibracja puchy załatwia sprawę
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Pełne uzależnienie

Jeżeli publikuje nagminnie nieostre foty, to albo ma taki styl, albo ma coś nie tak z oczyma.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A ja się dziwię , że ktoś w ogóle publikuje nieostre foty... bo to raczej świadczy o podejściu tej osoby do foto i sprzęt nie ma tu nic do rzeczy.
    Mi też się udaje zrobić wiele fot nieostrych 6d, ale jak potem sobie analizuję dlaczego tak się stało, to dochodzę do wniosków, że to jednak moja wina i w życiu takich fot nie pokazuję nikomu, etap wrzucania wszystkiego do sieci jak leci już mam dawno za sobą

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów