Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Wymiana sprzętu na wyższy model

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: Wymiana sprzętu na wyższy model

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jaś pisał o wyostrzaniu po zmniejszeniu.
    Zresztą - przed zmniejszeniem (na etapie wołania rawa) też z reguły trochę się wyostrza. Po prostu wystarczy to robić "z głową".
    Zgadza się, ale to tak zabrzmiało, jakby osoba wklejająca zdjecia robiła to odwrotnie, czyli przed zmniejszeniem. To prowadzi właśnie do przeotrzenia zmniejszonych fotek a nie rozmycia i o to mi chodziło .
    Dobrze napisałeś - na etapie RAWa "trochę" się wyostrza. Niektórzy po prostu tu mocno przesadzają a potem efekt jest jaki jest.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Kiedyś przeczytałem takie zdanie - nie ma zdjęć nieostrych są po prostu źle wyostrzone - nie jest to oczywiście cała prawda ale w sporej części tak właśnie jest.
    Pewnie są specjaliści, którzy ostrość potrafią wyciągać z bokeh .
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 06-11-2013 o 16:19
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Zgadza się, ale to tak zabrzmiało, jakby osoba wklejająca zdjecia robiła to odwrotnie, czyli przed zmniejszeniem. To prowadzi właśnie do przeotrzenia zmniejszonych fotek a nie rozmycia i o to mi chodziło .
    Dobrze napisałeś - na etapie RAWa "trochę" się wyostrza. Niektórzy po prostu tu mocno przesadzają a potem efekt jest jaki jest.

bokech to bokech myślę że niewiele tam do roboty, ale twarz modelki to już jest temat, ja właściwie tak teoretycznie tylko, bo podobnie jak wszyscy efekt uzyskuję już w aparacie i postproces to dla mnie sprawa marginalna .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    bokech to bokech myślę że niewiele tam do roboty, ale twarz modelki to już jest temat
    No a jakbyś miał wyciągnąć twarz modelki z bokehu ???
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Nie zapominaj o detalu

Coś już napisał Awatar Cichy9
    Miasto
    Jasło

Ma ktoś porównanie pomiędzy 400, a 500D? Zaczynałem od 500D i owszem jako pierwsze body - bardzo spoko, ale nie wiem czy 400-tka była bardziej udana od 500D, bo nad tym drugim tyle zachwytów nie słyszałem. Może ktoś porównać? Pytam z czystej ciekawości.

Coś już napisał
    Miasto
    Sulejówek

Ja z 400D przeszedłem na 50D, ale kolega ma 500D. Był okres, że jednocześnie używaliśmy 400 i 500D. Na pewno w 500D wyświetlacz zdecydowanie lepszy, gumowy grip, filmy (jeśli ktoś potrzebuje). Ogólnie to 500D robi wrażenie lepiej wykonanego (z lepszych materiałów). Natomiast jeśli chodzi o same zdjęcia, to spróbuje wygrzebać coś, żeby porównać podobne kadry.
    6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów