Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 136 z 136

Wątek: Canon czy Nikon

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon czy Nikon

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz prezentujesz tutaj klasyczny sposób generalizowania, którym można udowodnić każdą tezę i każdą obalić.
    Ja to nazywam ględzeniem ale podobno niektórzy się obrażają więc wolę to co wyżej . W mojej branży (pro audio) też jest to niestety na porządku dziennym.

A realnie jest tak, że wszystko należy dostosować do potrzeb i portfela. Nie wspomnę już o kwestiach takich jak osobiste preferencje (np.: bo znajomi mają dużo szkieł danego systemu, bo dla mnie lepszą ergonomię ma .........., bo bardziej pasują mi ogniskowe w ....... itd.) - można wymienić litanię takich kwestii.
    Wydaje się że każda krytyka jedynie słusznego producenta wywołuje Twoją reakcję , ale gołe fakty są jakie są, żeby poprawić twoje samopoczucie dodam że najprawdopodobniej kolejnym moim korpusem będzie canon - bo mam szkła do tego systemu i zdecyduje rozsądek czyli portfel, ale nie przeszkadza mi to w miarę bezstronnie oceniać rzeczywistość, a koń jaki jest każdy widzi .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Wydaje się że każda krytyka jedynie słusznego producenta wywołuje Twoją reakcję , ale gołe fakty są jakie są, żeby poprawić twoje samopoczucie dodam że najprawdopodobniej kolejnym moim korpusem będzie canon - bo mam szkła do tego systemu i zdecyduje rozsądek czyli portfel, ale nie przeszkadza mi to w miarę bezstronnie oceniać rzeczywistość, a koń jaki jest każdy widzi .
    Szkoda że jednak nie odniesiesz się do sprawy merytorycznie. Sądzisz że takie generalizowanie i ogólniki ma jakikolwiek sens.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-08-2013 o 14:38
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    (póki nie ma 70D ... i nie wiadomo jaki będzie)
    ależ proszę bardzo Canon 70D

Pełne uzależnienie

tylko, ze do korpusow trzeba cos wpiac. i jak doliczyc szkielka, to Canon ma wiekszy wybor i lepsze ceny.
    Stałki Sigmy biją Nikkorowskie o głowę, ceną i jakością. Więc nie jest źle. Gdyby nie to, że 3 lata temu jedynym budżetowym FF był Canon 5D to byłbym pewnie w Nikonie... A tak to nie ma co się zastanawiać.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Zapomniałeś o D700, mnie do mk2 przekonała większa ilość pixelkoof gdyby nikon miał ich chociaż 15-17 tez zapewne byłby nikon.
    |CANON FF|

Coś już napisał
    Miasto
    ok. Zgorzelca

"Witam na forum.
    Przymierzam się do pierwszej mojej lustrzanki - body+szkło. Pula do wydania 2,5-3tys to maxxx razem z kartą, ładowarką i torbą.
    Czy iść w nowy sprzęt i kupić coś gorszego czy iść w używkę i kupić klasę wyżej.
    Nie chciałbym abym po zakupie marudził że na 50 zdjęć wyszło 10 itp.
    Zdjęcia tylko amatorsko robię.
    Co polecicie pomiędzy nikonem a canonem?
    Im więcej czytam tym większy mętlik w głowie."

to był temat dyskusji, za co mnie ...... zresztą nie będę biadolił
    a nie wychodźcie ze sprzętem dla profi
    d700 czy mk coś tam to są sprzęty nie dla niedzielnego pstrykacza czy też ucznia
    kupując nawet teraz jakiegoś bezlusterkowca lepiej wyjdzie na tym, niż na kupnie entry lustrzanki

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314

Uprawnienia umieszczania postów