Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
musiał bym być masochista albo niewidomym żeby wrócić z powrotem do mkii...6D bije mkii pod każdym względem zaczynając od iso po przez trafność AF nie wspominając już o Wifi...nie widzę żadnej rzeczy która by była lepsza i była by na korzyść mkii.
Używaniem 5D2 czułeś się dręczony i poniżany aż tak, że nie zauważyłeś niczego co byłoby "na jego korzyść" i wszystkich, którzy trwają przy wyborze tej puszki uważasz za ślepych

Co do mkiii to jest różnica pod względem segmentowym i są znaczne różnice na korzyść mkiii bez dwóch zdań aczkolwiek nie widzę przeplacania i wolał bym kupić 2 6d niż jedno mkiii. Na korzyść mkiii to na pewno af bardzo dobrze rozwiązany ale nie w 100% idealny pod względem celność przynajmniej w modelu któryją miałem ale nadal lepszy niż w 6d i slot na karty pamięci ale mając 2 korpusy nie martwil bym się tym. No i na pewno szybciej u mnie zarobi na siebie i nie tylko 6d niż mkiii.
Czyli kupujący 5D3 to z kolei lekkomyślnie przepłacający aż ponad 4kafle tylko za nie "w 100% idealny" AF i drugie gniazdo kart pamięci, zamiast kupować 2 x 6D

Uwielbiam 6d odkąd go kupiłem niczego mi nie brakuje ani nie rozważań na razie zamiany na bić innego bo ma wszystko czego pragnę za bardzo przystępną cenę.
Bezgraniczne uwielbienie dla nowego narzędzia pracy spowodowało, że język Ci się plącze a wszystkich którzy kupują co innego uważasz za głupców Ochłoń i wyluzuj

--- Kolejny post ---

To napisz mi co przemawia za 5dmkii ?
Parę stron wcześniej jac+ podał w tym wątku swoje powody.