Strona 21 z 96 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Bardzo długo. Liczy się w miesiącach.
    nigdy bym sobie na to nie pozwolił, może starej daty jestem, i jak biore zlecenie i kase to wywiązuje sie w 99% przypadków do konca nastepnego tygodnia, tak żebym ze spokojną głowa szedł na kolejne zlecenie (ale ja prosty "wsiowy pstrykacz" jestem a nie ahtysta po płatnych szkołach rozdających dyplomy na lewo i prawo)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Bardzo długo. Liczy się w miesiącach.
    Oj chyba nie jest prawdą co piszesz.
    Wydaje mi się, że okres oczekiwania nie jest dłuższy niż 2-3 tygodnie na gotowy wyrób w postaci albumu.

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    ale ja prosty "wsiowy pstrykacz" jestem a nie ahtysta po płatnych szkołach rozdających dyplomy na lewo i prawo
    A to na prawdę aż tak źle, że ktoś zdobył wykształcenie w swoim zawodzie i na dodatek za to musiał zapłacić?
    Nie mam na myśli oczywiście jakiegoś kursiku przysposobiającego ale normalne akademickie wykształcenie, które jeśli jest płatne idzie w grube tysiące.

Nie tu bym upatrywał przyczyn mizernej jakości reportażu ślubnego i opieszałości w realizacji zlecenia.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    nigdy bym sobie na to nie pozwolił, może starej daty jestem, i jak biore zlecenie i kase to wywiązuje sie w 99% przypadków do konca nastepnego tygodnia, tak żebym ze spokojną głowa szedł na kolejne zlecenie (ale ja prosty "wsiowy pstrykacz" jestem a nie ahtysta po płatnych szkołach rozdających dyplomy na lewo i prawo)
    Długość Oczekiwania na zdjęcia wynika raczej z tego, kto jak podchodzi do fotografii i jaki ma proces obróbki. Jak chcesz podchodzić kreatywnie i szukać nowych rozwiązań to czas się wydłuża. Jak podchodzisz rutynowo i robisz wszystko na jedno kopyto to obróbka może zająć i kilka godzin. Wg mnie gorszym jest to drugie podejście i jak ktoś oświadczyłby mi, że zdjęcia otrzymam następnego dnia po uroczystości to bym podziękował.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    jak ktoś oświadczyłby mi, że zdjęcia otrzymam następnego dnia po uroczystości to bym podziękował.
    A jakby oświadczył, ze za np. 3 m-ce, to byś na to przystał?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

jak mozna robic obrobke na kopyto jak co zlecenie ma sie inne mejsce i inne warunki? kolejna sprawa ze jesli dobrze zrobi sie zdjecia juz w aparacie nie ma potem muzdzenia w ps godzine nad jedna klatka. ja oddaje material max 2 tyg od zlecenia z albumem chyba ze plener sie wydluza.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Właściwie to nie wiem co lepsze. Wydumana obróbka, czy taka na jedno kopyto. Ogólnie kilka prostych, dobrej jakości zdjęć z takiej "uroczystości" to chyba coś co powinno wystarczyć. Tachanie fotografa na samo klepisko z DJ'em jest już lekko bez sensu. Nie ma to jak jemy kotleta, i skakamy. A to wszystko na 200 zdjęciach. :P Gdzie większość ludzi jest zmęczona i śpiąca, albo jeszcze dodatkowo pijana. Chociaż ostatnio na weselach jakoś się nie pije.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Mnie też zastanawia od dosyć dawna jak można z "kotleta" wrócić z ilością 2000 tyś zdjęć ?
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Długość Oczekiwania na zdjęcia wynika raczej z tego, kto jak podchodzi do fotografii i jaki ma proces obróbki. Jak chcesz podchodzić kreatywnie i szukać nowych rozwiązań to czas się wydłuża.
    kotleciarstwo i podazanie za sztuka i poszukiwanie nowych form wyrazow.

kaman... wiedzialem, ze to nastapi w tym watku predzej czy pozniej... ale serio, musimy takie rzeczy wypisywac?

Jak podchodzisz rutynowo i robisz wszystko na jedno kopyto to obróbka może zająć i kilka godzin. Wg mnie gorszym jest to drugie podejście i jak ktoś oświadczyłby mi, że zdjęcia otrzymam następnego dnia po uroczystości to bym podziękował.
    jesli focenie do kotleta jest czyjas dzialalnoscia, to oczekiwalbym jako klient, ze fotograf pracuje te 5 dni w tygodniu. niech w weekendy obraca kotlety i inne eventy, ale nadal zostaja mu 3 dni robocze (24 godziny) na prace. jesli w 2-3 takie tygodnie robocze (70 godzin roboczych) delikwent nie jest w stanie dostarczyc rezultatow... to najwyrazniej minal sie z powolaniem...

zupelnie z innej beczki - termin dostarczenia zlecenia powinien byc zapisany w umowie. jak ktos podpisuje bezterminowo, to jego wina. jak ktos podpisuje 2 tygodnie, to fotograf ma byc gotowy w 2 tygodnie, albo ponosi kare finansowa. jak z kazda inna legalna robota...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Mnie też zastanawia od dosyć dawna jak można z "kotleta" wrócić z ilością 2000 tyś zdjęć ?
    200 gości każdy kotlet do dobre 10-15 gryzów. A można robić kilak ujęć w czasie kęsa. Da się wszystko.

Strona 21 z 96 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów