Strona 208 z 224 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 071 do 2 080 z 2240

Wątek: Kursy liturgiczne

Domyślnie Odp: Kursy liturgiczne

Cytat Zamieszczone przez wojstek_s Zobacz posta
    Witam,
    Czy ktoś się orientuje kiedy w Diecezji Gliwickiej jest organizowany kurs liturgiczny??
    Nie widziałem aby gdzieś wyżej było napisane. A na stronie diecezji nie ma info.
    Ludzie, kto szuka nie błądzi !
    Ciężko zadzwonić, nie wszystko jest w internecie !
    Nie rozumiem, jak można nie poszukać tak prostych spraw !
    W Katowicach w roku 2010 w marcu był taki kurs, i pamiętam, że byli tam ludzie z Gliwic !
    Ale ... było myśleć wcześniej bo info na stronie Kurii Metropolitalnej Katowice pisze :

Zakończyły się zapisy na kurs dla fotografów i kamerzystów

Informujemy, że wszystkie miejsca na kursie dla fotografów i kamerzystów zostały już zarezerwowane i zapisy dobiegły końca.

dodam tylko, że zaświadczenia były wydawane beztermionowo i za tz. "Bóg zapłać" do koszyka, dawali 5zł i 100zł
    Ostatnio edytowane przez iza73 ; 19-02-2013 o 23:44

Cytat Zamieszczone przez iza73 Zobacz posta
    Ludzie, kto szuka nie błądzi !
    Ciężko zadzwonić, nie wszystko jest w internecie !
    Nie rozumiem, jak można nie poszukać tak prostych spraw !
    W Katowicach w roku 2010 w marcu był taki kurs, i pamiętam, że byli tam ludzie z Gliwic !
    Ale ... było myśleć wcześniej bo info na stronie Kurii Metropolitalnej Katowice pisze :

Zakończyły się zapisy na kurs dla fotografów i kamerzystów

Informujemy, że wszystkie miejsca na kursie dla fotografów i kamerzystów zostały już zarezerwowane i zapisy dobiegły końca.

dodam tylko, że zaświadczenia były wydawane beztermionowo i za tz. "Bóg zapłać" do koszyka, dawali 5zł i 100zł
    A kto napisał że nie szukamy. Było napisane ze na stronie diecezji gliwickiej nie ma...

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    16 godzin szkolenia ???
    O czym ???

Pozdrówka
    Też się do dzisiaj zastanawiam. W sumie nic czego człowiek ze zdrowym rozsądkiem by się nie domyślił.

Z ciekawszych tematów to wykład jednego z prelegentów który tłumacząc co to msza święta udowodnił na przykładzie, że jest to ta przestrzeń między palcami na fresku Michała Anioła - Stworzenie Adama:

a czy innowiercy/ateiści mogą już sobie taki kurs zrobić czy dalej wymagane jest zaświadczenie od proboszcza ???
    Żadne zaświadczenie nie było wymagane ani nikt nikogo o wiarę nie pytał.

Byłem na szkoleniu teraz w sobotę które trwało 2 godz. Legitymacja bezterminowa- plastik jak karta debet... Widać wszystko zależy od kurii.

Ja odbylem tez taki kurs ... dwudniowy :] calkiem fajny nawet. Czego sie nauczylem. Kosciol nie lubi Palikota i PO, jak da sie ksiedzu w lape to wszystko mozna zalatwic oprocz tego oczywiscie kilka fajnych praktycznych rozwiazan odnosnie zdjec i video. Licencja bezterminowa.

Początki nałogu

Również odbyłem taki kurs - w Warszawie na UKSW, dwa spotkania po 3h. I szczerze polecam tym, którzy myślą o dobrym i w pełni świadomym fotografowaniu podczas Liturgii Mszy Św. To niekoniecznie są "rzeczy", których jest w stanie sie domyślić każdy rozsądny człowiek. No chyba, że jest bardzo mocno zakotwiczony w sprawy wiary. O samym fotografowaniu tak naprawdę było niewiele - więcej o właściwym zachowaniu się, przeżywaniu, rozumieniu w czym się uczestniczy, dawaniu przykładu innym a jednocześnie nie zwracaniu na siebie uwagi. Warto.
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Dopiero zaczyna Awatar fotom
    Miasto
    prawie kraków

Cytat Zamieszczone przez hercle Zobacz posta
    Żadne zaświadczenie nie było wymagane ani nikt nikogo o wiarę nie pytał.
    U mnie (Kraków) też nie pytał, ale kurs był zakończony obowiązkową mszą św., po której były wręczane legitki.
    Aparat jak kobieta - zanim go poznasz zmieniasz na nowszy model. fotograf ślubny Kraków

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Ja też uczestniczyłam. Archidiecezja W-wska. 2 dni po 3h. Według mnie warto. Pierwszy dzień typowo teologiczny, z praktyką fotograficzną nie związany - bo nastawiony na to aby fotografom wytłumaczyć na czym polega liturgia (aby rozumieli w czym uczestniczą). Prowadzony z jednej strony "od podstaw" ale nie nachalny - każdej osobie nie wierzącej czy innej wiary niż katolicka na pewno będzie pomocny. Ja bym na przykład bardzo chciała aby istniały takie kursy nie tylko w kościele katolickim - bo można nieświadomie urazić wiele osób niewłaściwym zachowaniem w miejscu dla nich świętym jeśli nie zna się zasad, które tam panują. Może było długawo - ale dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy o słowotwórstwie, historii świąt różnego rodzaju czy też pochodzeniu i znaczeniu znaków - w tym o tym dlaczego przez pierwsze tysiąclecie mężczyźni nie nosili obrączek . Profesor z dużą dozą dystansu i kultury osobistej. Drugi dzień już na temat praktyki - głównie w konwencji czego robić nie należy. Dużo humoru. Kurs wartościowy - warto odbyć.

Cytat Zamieszczone przez malwes Zobacz posta
    .... Kurs wartościowy - warto odbyć.
    A... jakiej wartości (opłata)?

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Cytat Zamieszczone przez fotom Zobacz posta
    kurs był zakończony obowiązkową mszą św
    ebe ebe

Strona 208 z 224 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów