Pokaż wyniki od 1 do 10 z 958

Wątek: Branża ślubna zdycha...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Branża ślubna zdycha...

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    mogę wybrać czy iść do konowała czy kowala. I jest to moja wolna wola. Długość życia to nie tylko zasługa postępu w medycynie ale również profilaktyka i ochrona środowiska itd. Dawniej też ludzie bardzo długo żyli.
    Dawniej, to się bardzo rzadko zdarzało :wink: Uważasz, że pójście do kowala też przedłuży długość Twojego życia

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a nie jest napisane powyzej?

ale to nadal nie jest niebezpieczne dla zdrowia/zycia zleceniodawcy. spartolona robota przez lekarza/prawnika/hydraulika/elektryka juz moze miec bardzo powazne konsekwencje. i ja wole jak ci ludzie robia rzeczy bezpieczne. nie musza osiagac nie wiadomo jak wypasionych wynikow w latwiejszych przypadkach, grunt, zeby nie spartololi tych groznych.
    Ale co Twoim zdaniem stoi na przeszkodzie w przyjęciu podobnych standardów jakości w świadczeniu usług fotograficznych, tylko to że spartolona robota fotografa nie odbierze komuś zdrowia lub życia
    Ja nie jestem za obniżeniem standardów w świadczeniu usług medycznych, tylko zastanawiam się nad możliwością ich podniesienia w usługach fotograficznych :-)
    Ostatnio edytowane przez Sunders ; 17-03-2013 o 18:18

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Ale co Twoim zdaniem stoi na przeszkodzie w przyjęciu podobnych standardów jakości w świadczeniu usług fotograficznych, tylko to że spartolona robota fotografa nie odbierze komuś zdrowia lub życia
    Ja nie jestem za obniżeniem standardów w świadczeniu usług medycznych, tylko zastanawiam się nad możliwością ich podniesienia w usługach fotograficznych :-)
    nie no, oczywiscie, ze da sie uregulowac wszystko. tylko to sie tez rozbija o kwestie praktyczne i mozliwosc weryfikowania spelniania roznorodnych norm prawnych. mozesz sobie wymyslic, ze fotograf musi miec certyfikat X, Y czy Z ale koniec koncow klient ma prawo to miec w nosie, a patrzec na cene.

jakbym mial wybierac, to bym wolal, zeby egzekwowany byl wymog fiskalnosci fotografa. ze jak robi foty, to ma dzialalnosc i odprowadza podatek. to juz by wystarczylo do zapewnienia wyzszego minimum jakosciowego, bo wywaliloby z rynku tych wszystkich, ktorzy klepia od swieta, zeby sobie dorobic. wiec ich poczucie odpowiedzialnosci ma prawo byc (chociaz oczywiscie nie musi) byc zerowe, jesli wiedza, ze za tydzien moga swobodnie zajac sie czyms zupelnie innym...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Wyobrażasz sobie ograniczenie dostępu dla zespołów, które grają niezgodnie z Twoim gustem? Popularność i sprzedaż w nurcie disco polo (w sumie nic nie ujmując majteczkom w kropeczki czy białemu misiowi ) powinna dać do myślenia wszystkim fotografom - "artystom", i nie ma się co obrażać na rzeczywistość.
    Nie, ale przecież to artyści, a nie rzemieślnicy czy wykonujący wolny zawód :-P

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie no, oczywiscie, ze da sie uregulowac wszystko. tylko to sie tez rozbija o kwestie praktyczne i mozliwosc weryfikowania spelniania roznorodnych norm prawnych. mozesz sobie wymyslic, ze fotograf musi miec certyfikat X, Y czy Z ale koniec koncow klient ma prawo to miec w nosie, a patrzec na cene.
    akustyk IMO zawsze pozostanie Ci prawo mieć to w nosie i pójść jak Sergiusz , do kowala, który w dodatku odprowadza podatki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

GoOrange myślisz, że nie warto ograniczać łatwości dostępu
    Bardzo mnie ciekawi ten aspekt sprawy - jak sobie to wyobrażasz praktycznie .

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Długość życia to nie tylko zasługa postępu w medycynie ale również profilaktyka i ochrona środowiska itd. Dawniej też ludzie bardzo długo żyli.
    Chyba nigdy w historii świata środowisko nie było tak ześwinione jak w ostatnim stuleciu więc bliżej mi jednak do tego o czym pisał akustyk .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-03-2013 o 18:59
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardzo mnie ciekawi ten aspekt sprawy - jak sobie to wyobrażasz praktycznie
    Nie muszę sobie wyobrażać, bo jak napisał Sergiusz cechy wciąż istnieją, wystarczy zadekretować obowiązkowość zdobywania uprawnień zawodowych :smile:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie muszę sobie wyobrażać, bo jak napisał Sergiusz cechy wciąż istnieją, wystarczy zadekretować obowiązkowość zdobywania uprawnień zawodowych :smile:
    Nie no ale jak to egzekwować w praktyce? Będą po kościołach i miejscach publicznych chodzić komisje kontroli fotografujących ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Nie no ale jak to egzekwować w praktyce?
    Hmmm, a jak to było egzekwowane w epoce radosnej twórczości socjalistycznej? Dawało się?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Nie no ale jak to egzekwować w praktyce? Będą po kościołach i miejscach publicznych chodzić komisje kontroli fotografujących ?
    Myślę, że są specjaliści którzy znajdą sposób :smile:

Pełne uzależnienie

Obawiam się że to niemożliwe nawet zawody których wykonywanie jest możliwe po wpisie na listę osób które mogą wykonywać taki zawód mają z tym problemy ostatnio widziałem gościa w telewizji który twierdził że jest doradcą inwestycyjnym (w dużym banku) a na liście go nie ma i co i nico, po takim stwierdzeniu (w środkach masowego przekazu) powinien go ktoś przesłuchać i dopytać jak to jest bo pewnie wykonywanie takiego zwodu bez licencji jest obciążone jakąś karą a może nie bo by się okazało że facet nie jest doradcą.
    Obawiam się że w tak trywialnym przypadku jak fotograf kłóciłoby się to ze swobodą działalności gospodarczej.

Zakup "luszczanki" tylko po okazaniu licencji już od dawna się o tym mówi na forum, lobbować w sejmie i będziemy ewenementem na skalę europejską i światową (to będzie miś na miarę naszych możliwości)
    A fotografia makro tylko dla biologów, soczewki makro tylko po okazaniu dyplomu o jak dobrze że kupiłem już raynoxa.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 17-03-2013 o 19:49
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów