Strona 95 z 143 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez Max_im Zobacz posta
    A sprawdzaliście jak się ma AF w trybie LV przy kłopotach w normalnym trybie?
    Tak. To podstawa. Jest to jedna z przyczyn mojego niezadowolenia. W moim zestawie różnice są oczywiste. W LV mam żyletkę a na fazowym nie, zwykłe mydło. W niektórych szkłach to dotyczy całego obszaru AF a w niektóry tylko pewnych punktów.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Kurcze, potraficie skutecznie zniechęcić do zakupu 5Dm3:-)

Jak duża grupa forumowiczów ma problem z AF w tej puszce...2-3?
    Biegam, bo lubię

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    I bardzo dobrze - tylko spadek sprzedaży wraz z informacją o jego przyczynie może zmusić Canona żeby ruszył d... i coś z tym wreszcie zrobił.

Ujawnionych znamy trzech, w tym dwóch dosyć mocno udzielających się na ten temat (Zaix, Habakuk).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Nie sądzę, żeby Canon jakoś przejął się tym problemem, przynajmniej do czasu, aż nie stanie się on problemem globalnym (a nie lokalnym).
    Nie widziałem nigdzie w necie (oprócz CB) informacji o takim problemie, choć może zbyt dużo czytam recenzji, a zbyt mało innych forów:-(

Na razie kasa leży i czeka...
    Biegam, bo lubię

Początki nałogu

Witam,

Wydaje mi się, że pytanie powinno brzmieć:

Jak duża grupa forumowiczów ZAUWAŻYŁA problemy z AF w tej puszce...?
    A ilu jeszcze nie zauważyło?

Czytając ten wątek, oraz odpowiedzi CSI w innych wątkach, na razie wstrzymam się z zakupem 5Dm3...

Pozdrawiam, Alex

Coś już napisał
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    nie wiem czemu ale mam takie nieodparte wrażenie, że Ci, którzy publicznie deklarują, że nie mają zamiaru focić przysłowiowych "linijek", tak na prawdę są pełni strachu, że właśnie wtedy coś wyjdzie albo sami lubią się oszukiwać. Ja tam wolę sprawdzić niż się oszukiwać.
    hmmm... od początku nie mogłem zdefiniować tego uczucia, wydawało mi się, że się cieszę z posiadania nowej puszki i nowych możliwości, a nie pomyślałem, że to po prostu strach i to prawie paniczny Oszukiwałem sam siebie, to prawda. Całe szczęście już się nie oszukuję dzięki Tobie

Z mojej strony EOT

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Aleximov Zobacz posta
    Witam,

A ilu jeszcze nie zauważyło?
    Jeżeli będą błędy AF takie jak u Habakuka, to raczej ciężko będzie uznać że jest dobrze. Raczej należy zadać pytanie czy nieostre zdjęcie wynika z tego że AF zaczyna się p.....ć czy to raczej zaczyna się starcze drżenie rąk (lub inny powód niezwiązany z piątką).
    Oglądając sample spotykam zdjęcia porządnie walnięte i wydaje się że autorom to nie przeszkadza, więc może jest większa grupa z walniętym AF, która nie dostrzega problemu?
    CMEHA - reszta to upgrade

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez RAW Zobacz posta
    hmmm... od początku nie mogłem zdefiniować tego uczucia, wydawało mi się, że się cieszę z posiadania nowej puszki i nowych możliwości, a nie pomyślałem, że to po prostu strach i to prawie paniczny Oszukiwałem sam siebie, to prawda. Całe szczęście już się nie oszukuję dzięki Tobie

Z mojej strony EOT
    Nie bierz tego do siebie. Fajnie, że się cieszysz, masz powód, jeżeli masz sprawną puchę-to oczywiste i normalne, zupełnie się nie dziwię. Pozytywnie Ci zazdroszczę i też czekam na to uczucie od maja 2012, kiedy kupiłem 5d3.

Osobiście nie mam w tym żadnego celu oprócz podzielenia się rzeczywistymi faktami.

Powiem więcej-ja Cię może skutecznie zniechęciłem do kupna 5d3, mnie ta sytuacja skutecznie zniechęciła do kupna:

-drugiego korpusu (być może 5d3, 6d lub....)
    -16-35 L
    -50 1.4
    -85 1.2
    -rozwijania systemu jakkolwiek by tego nie rozumieć, choćby poprzez sukcesywny zakup powyższych.
    -"używania" obecnego zestawu.

Gdyby cała ta sytuacja nie miała miejsca w naszym przypadku, gdybym mógłbym liczyć na faktyczne wsparcie serwisu, a w zasadzie na samego Canona, gdybym otrzymałbym nowy, pełnowartościowy korpus lub w pełni sprawny obecny to nie miałbym żadnego powodu żeby nie polecać go wielu osobom z oczywistym wskazaniem na JAWNE wady czy minusy (DR i matryca itp.), ale oczywiście to już kwestia predyspozycji lub przeznaczenia a nie temat obecnego wątku, zresztą każdy wie jaką specyfikację kupuje na papierze.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Coś już napisał
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow

zaix, spróbuj wysłać swoją puszkę do serwisu w DE. Koszty nie są duże a może jest jakaś szansa. Z tego co się orientuję troszkę, CPS w Willich (k. Dusseldorfu) jest lepiej wyposażony niż na Żytniej w Warszawie. Do Berlina mam za daleko ale do Willich mam tylko 40km. Jeżeli wyślesz tam puszkę, to mogę podjechać i pogadać z nimi, ewentualnie podać jakieś przykładowe zdjęcia itp.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    )

...jakby ich tu jeszcze mało było...
    Pokaż gdzie te zdjęcie w takim razie jak aparat wrócił z serwisu.

Strona 95 z 143 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów