Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Kurcze, potraficie skutecznie zniechęcić do zakupu 5Dm3:-)
Jak duża grupa forumowiczów ma problem z AF w tej puszce...2-3?
Biegam, bo lubię
I bardzo dobrze - tylko spadek sprzedaży wraz z informacją o jego przyczynie może zmusić Canona żeby ruszył d... i coś z tym wreszcie zrobił.
Ujawnionych znamy trzech, w tym dwóch dosyć mocno udzielających się na ten temat (Zaix, Habakuk).Jak duża grupa forumowiczów ma problem z AF w tej puszce...2-3?
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nie sądzę, żeby Canon jakoś przejął się tym problemem, przynajmniej do czasu, aż nie stanie się on problemem globalnym (a nie lokalnym).
Nie widziałem nigdzie w necie (oprócz CB) informacji o takim problemie, choć może zbyt dużo czytam recenzji, a zbyt mało innych forów:-(
Na razie kasa leży i czeka...
Biegam, bo lubię
hmmm... od początku nie mogłem zdefiniować tego uczucia, wydawało mi się, że się cieszę z posiadania nowej puszki i nowych możliwości, a nie pomyślałem, że to po prostu strach i to prawie panicznyOszukiwałem sam siebie, to prawda. Całe szczęście już się nie oszukuję dzięki Tobie
Z mojej strony EOT
Jeżeli będą błędy AF takie jak u Habakuka, to raczej ciężko będzie uznać że jest dobrze. Raczej należy zadać pytanie czy nieostre zdjęcie wynika z tego że AF zaczyna się p.....ć czy to raczej zaczyna się starcze drżenie rąk (lub inny powód niezwiązany z piątką).
Oglądając sample spotykam zdjęcia porządnie walnięte i wydaje się że autorom to nie przeszkadza, więc może jest większa grupa z walniętym AF, która nie dostrzega problemu?
CMEHA - reszta to upgrade
Nie bierz tego do siebie. Fajnie, że się cieszysz, masz powód, jeżeli masz sprawną puchę-to oczywiste i normalne, zupełnie się nie dziwię. Pozytywnie Ci zazdroszczę i też czekam na to uczucie od maja 2012, kiedy kupiłem 5d3.
Osobiście nie mam w tym żadnego celu oprócz podzielenia się rzeczywistymi faktami.
Powiem więcej-ja Cię może skutecznie zniechęciłem do kupna 5d3, mnie ta sytuacja skutecznie zniechęciła do kupna:
-drugiego korpusu (być może 5d3, 6d lub....)
-16-35 L
-50 1.4
-85 1.2
-rozwijania systemu jakkolwiek by tego nie rozumieć, choćby poprzez sukcesywny zakup powyższych.
-"używania" obecnego zestawu.
Gdyby cała ta sytuacja nie miała miejsca w naszym przypadku, gdybym mógłbym liczyć na faktyczne wsparcie serwisu, a w zasadzie na samego Canona, gdybym otrzymałbym nowy, pełnowartościowy korpus lub w pełni sprawny obecny to nie miałbym żadnego powodu żeby nie polecać go wielu osobom z oczywistym wskazaniem na JAWNE wady czy minusy (DR i matryca itp.), ale oczywiście to już kwestia predyspozycji lub przeznaczenia a nie temat obecnego wątku, zresztą każdy wie jaką specyfikację kupuje na papierze.
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
zaix, spróbuj wysłać swoją puszkę do serwisu w DE. Koszty nie są duże a może jest jakaś szansa. Z tego co się orientuję troszkę, CPS w Willich (k. Dusseldorfu) jest lepiej wyposażony niż na Żytniej w Warszawie. Do Berlina mam za daleko ale do Willich mam tylko 40km. Jeżeli wyślesz tam puszkę, to mogę podjechać i pogadać z nimi, ewentualnie podać jakieś przykładowe zdjęcia itp.