W cenie uzywanego 5d2? - 4-5 k? A może wręcz doplacę i jeszcze jakieś frytki do tego?![]()
W cenie uzywanego 5d2? - 4-5 k? A może wręcz doplacę i jeszcze jakieś frytki do tego?![]()
Tylko skoro poważnie uszkodzony, to kto kupi nawet za 4-5k? No chyba, ze nie zostanie nic wspomniane o problemach z AF-em.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Ale wtedy będzie to zwykłe oszustwo.
Śmiech przez łzy.![]()
Nie jest zadnym oszustwem fakt, ze ktos, kto np. uzywa tylko zoomow i robi zdjecia na f/4-f/8 nie bedzie widzial problemu i nie bedzie mu to przeszkadzalo po przetestowaniu. Nie kazdy robi zdjecia na f/1.2 czy f/1.4 i nie kazdy przywiazuje wage do "idealnej" celnosci AF'a - uwierz mi, bo sam sie spotkalem z takimi ludzmiBaaaa - nawet byli to studyjni zawodowcy
![]()
Wiem o tym. Kilka razy nawet pisałem o tym jak oglądałem bekstejdż ze zdjęć "modowych" i fotograf dysponował 1Ds + 24-105 + oświetlenie. Co nie zmienia jednak faktu, że zatajenie takiej wady może być traktowane jako oszustwo, a kwitek z Żytniej jako kiepski dowcip.
No nie do konca.
Sprzet fotograficzny i FF/BF, to problem, ktory jest bardzo zlosliwy i czasem cos, co u nas z naszym sprzetem chodzi problematycznie, moze w innych konfiguracjach wypadac lepiej albo nawet dobrze. Dlatego trzeba sprawdzac i jak wszystko odpowiada, to nie sugerowac sie tym, ze u kogos cos bylo nie tak - choc jest to oczywiscie istotna informacja. Ja jaksprzedaje swoje obiektywy, to pisze, ze z moimi body chodza prawidlowo ale zalecam przetestowanie ze swoim bo roznie bywa.
Owszem :-)