Strona 76 z 143 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Dla mnie jedyny ratunek w skrajnych przypadkach, to serwis z... Japonii.
    Ale ciekaw jestem czy takie cos wogole ktos praktykowal na tym forum

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Kurier przywiózł kilka godzin temu Mk III. Po chwili testów normalnie zaczynam żałować, że sprzedałem dwójkę. AF zabójczo szybki, ale celność... masakra... Fakt, że strzelałem w domu w dość kijowym świetle, ale bez jaj, 35L i 24L są praktycznie nieużywalne - losowość ogromna, ciężko ustawić jakiś konkretny MA. Mk II aniołem nie był, ale z 35L mu nawet ufałem, z 24LII też lepiej było!

Jedynie 85 1.8 działa powtarzalnie, na poziomie 90%. 135L już nawet nie podpinałem, bo nie chcę za dużo klatek wystrzelać, żeby nie było ze zwrotem problemu. Wszystko na odległościach do max 3-4m (mam małe mieszkanie), aż strach jak to na dalszych będzie wyglądać.

Na plus chyba ciut fajniejsza kolorystyka, świetne wysokie ISO i ergonomia - po 3 minutach czułem się jakbym miał tę puchę od miesięcy.
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu

Nie wierzę...

Ps: u mnie też z 85 nie było problemu.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

No zeby bylo bardziej wiarygodnie, to jesli z 24 lub 35mm z 2-3 m, to 85mm powinno sie zrobic z 5-6m.

Mnie to zbytnio nie dziwi. Ja swoja sztuke wybieralem z pieciu...

Cos namieszali z tym nowym AFem i juz. Z jednej strony niesamowicie szybki, celny, konfigurowalny a z drugiej - jak nie dziala, to na maxa

Ten sam podobno siedzi w jedynkach, wiec jestem bardzo ciekaw co tam sie dzieje
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 05-02-2013 o 09:26

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Kurier przywiózł kilka godzin temu Mk III. Po chwili testów normalnie zaczynam żałować, że sprzedałem dwójkę. AF zabójczo szybki, ale celność... masakra... Fakt, że strzelałem w domu w dość kijowym świetle, ale bez jaj, 35L i 24L są praktycznie nieużywalne - losowość ogromna, ciężko ustawić jakiś konkretny MA. Mk II aniołem nie był, ale z 35L mu nawet ufałem, z 24LII też lepiej było!

Jedynie 85 1.8 działa powtarzalnie, na poziomie 90%. 135L już nawet nie podpinałem, bo nie chcę za dużo klatek wystrzelać, żeby nie było ze zwrotem problemu. Wszystko na odległościach do max 3-4m (mam małe mieszkanie), aż strach jak to na dalszych będzie wyglądać.

Na plus chyba ciut fajniejsza kolorystyka, świetne wysokie ISO i ergonomia - po 3 minutach czułem się jakbym miał tę puchę od miesięcy.
    Wymieniaj do skutku. Piękno zakupów przez internet... ;-)

Bernard Wybierała
    pozdrawiam
    Bernard Wybierała

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Cos namieszali z tym nowym AFem i juz. Z jednej strony niesamowicie szybki, celny, konfigurowalny a z drugiej - jak nie dziala, to na maxa

Ten sam podobno siedzi w jedynkach, wiec jestem bardzo ciekaw co tam sie dzieje
    Też się tym interesowałem, ale jak dotąd nigdzie nie znalazłem doniesień o szwankującym AF-ie w 1D X ??:

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Też się tym interesowałem, ale jak dotąd nigdzie nie znalazłem doniesień o szwankującym AF-ie w 1D X ??:
    Są dwa wyjścia - albo 1dx jest wolny od problemu albo procentowo definitywnie mniej się tego sprzedaje i narazie nie czytamy o babolach.Jezeli chodzi o marka III to u nas bum na niego zacznie się pewnie dopiero na wiosne jak wielu ślubniaków itp zacznie kupować to body na nowy sezon ( taka moja teoria) i wtedy albo zobaczymy wysyp babola z AF albo tylko jakas partia tych body jest kopnięta.... Ja swojego kupiłem z świeżej dostawy i co z tego.... problem jest.Jeszcze dzisiaj rano posadziłem modelke na fotelu i przestrzelałem 135tke i 100 macro w roznych odleglosciach i na skrajnych i na srodkowych czujnikach... Do 2 metrow mam ideał im dalej tym gorzej czyli jest rewelacja.Chyba ze sie przerzuce i na wszystkich zdjęciach będe robic na przysłonach f16 i w góre.. wtedy jest szansa ze wyrównam tego babola... czekam na kuriera... znajac juz wynik zapewne naprawy... Ciekawe czy w e-csi juz zauwazyli powtarzajace sie reklamacje z AF ? Ilu tutaj na forum osob razem z mna raportuje ten problem? 3-4?

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Na razie jestem o tyle dobrej myśli, że sklep nie robi problemów - mają przysłać na jutro nową sztukę, żebym mógł już tym razem stacjonarnie w punkcie oddać stary egzemplarz i zobaczyć nowy.

A tak patrząc raz jeszcze po tych wczorajszych strzałach testowych to mam deja vu, bo znów wydaje mi się, że podobnie jak to było z moim 5D2, w ciemności ostrzy całkiem nieźle, a im więcej światła tym gorzej...
    Body, stałki, zoomik

Coś już napisał
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow

No to i ja dodam coś od siebie. Kupiłem 5D Mark III na początku stycznia. Podpinałem EF 85 1.8 i było nieźle, w punkt, od pełnej dziury, powtarzalność ze statywu prawie 100% (seria zdjęć po 10 w świetle żarowym i słonecznym). Kłopoty zaczęły się po zakupie 24 1.4 L II.... pomimo statywu, radiowyzwalacza losowość punktu, w którym body ustawiało ostrość jest zadziwiająca. Gorzej oczywiście w żarowym. Dodam tylko, że kalibrator zrobiłem sobie wg pomysłu Skibka.

Skutek powyższych testów jest taki, że aparat wraz ze słoiczkiem zawiozłem dzisiaj rano do serwisu Canona pod Dusseldorfem, a dokładnie do Willich. Czas oczekiwania 8-12 dni roboczych. Po odbiorze podzielę się uwagami. Mam nadzieję, że będę bardziej pozytywnie nastawiony niż dzisiaj....

tomdz - gdzie kupowales ?

Strona 76 z 143 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów