masakra,moze temu panu z serwisu trafial ale na przyslonie 18 albo cos kolo tego
edit: aparat wrócił z serwisu z ustawieniem microadjust na -8 dla wszystkich obiektywów (????) ma też zachowane moje custom-menu użytkownika.
wyzerowanie przyniosło poprawę na krótkie dystanse, na większe niż 3 metry jest nadal kicha.
od f 2,2 - jako tako.
niby wymieniony został mirror box. ale problem może leżeć np w bagnecie. to problem znany np z ikonów d3, choć szczególnie nie nagłaśniany - po pewnym czasie bagnet się luzował i następowałyu odchyłki w pomiarach AF.
tak czy inaczej - ktoś chętny na 5d3? - można ustawiać się u mnie pod oknem...
--- Kolejny post ---
ten sam obiektyw na 6d - PERFEKCYJNIE. z dowolnego dystansu. nie ma słów. NIE KUPUJCIE TEGO G..NA!!!
Chyba znalazłem przez przypadek rozwiązanie zagadki: Can confirm my 5DIII has the Micro-adjust problem - FM Forums
![]()
Body, stałki, zoomik
6d bezbłędnie. po prostu bezbłednie z tym 35L, inaczej może myślałbym, że zwariowałem.
5d3 - ostrość bardzo wyraźnie PRZED. wszystko w świetle żarowym.
Jeśli założysz na FB antyfanpage specjalnie po to założę w końcu konto na twarzoksiążce i będę to wrzucał gdzie się da żeby ludziska to lajkowali.
Mam coraz większą ochotę wspierać swoim portfelem wszystkich niezależnych producentów którym arogancja mózgu jeszcze nie przeżarła.
24-70 pójdzie do tamrona a 35 do sigmy
Ostatnio edytowane przez kaindox ; 12-02-2013 o 20:43
habakuk na prawdę wyrazy współczucia :sad:, śledzę od początku Twoje i kolegów problemy z 5dIII i miałem duże wątpliwości przed zakupem tej puszki, kupiłem pod koniec 2012r. i cieszę się, że jak na razie wszytko ok. z AF i spokojnie trafia w nawet bardzo trudnych warunkach z bliska i z daleka (szkła 24/1.4II i 70-200II, sigma 150/2.8) niemniej jednak obawy na przyszłość pozostają, jak się czyta Wasze ostatnie posty po prostu DRAMAT.
Prawdopodobieństwo walniętej puchy to gdzieś z 0,01. Zresztą fajnie jest kupować coś za grube pieniądze i mieć nadzieję, że będzie działało. Bo inaczej można wyrzucić i kupić drugie i znowu mieć nadzieję. Coś jest nie tak.Ja bym sie na zas nie martwil. Prawdopodobienstwo, ze kupujac i wybierajac dobry egzemplarz trafi sie potem gniot z AF'em jest mysle takie samo (jak nie mniejsze), ze siądzie w nim cos innego podczas uzytkowania z czym serwis rowniez sobie nie bedzie umial poradzic. Wiec jesli ktos zamierza zakupic to body, to niech kupuje i cieszy sie robieniem zdjec a nie zaklada, ze zaraz wszystko walnie - bo to tez absurd
mocno mnie zastanawiam, dlaczego aparat wrócił z serwisu z ogromną korektą AF w microajustacji..