Pokaż wyniki od 1 do 10 z 140

Wątek: 5D III a wybór ustawień AF'a

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar efbiaye
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: 5D III a wybór ustawień AF'a

Kolego Czacha, a czasem nie masz włączonego trybu potwierdzania w wizjerze na auto? Wtedy błysk potwierdzenia ostrości jest widoczny tylko w ciemnych warunkach, w dzień nie jest. Po przestawieniu na WŁ. nawet w słoneczny dzień ładnie widać błyśnięcie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie, nie przyzna. Specjalnie włączyłem siatkę żeby jeszcze łatwiej było widać że ostrość została już ustawiona, bo sam rozblysk nie zawsze jest widoczny. Jak już zaczniesz używać tego aparatu (jeśli go kupisz rzecz jasna) wtedy zrozumiesz dlaczego to w niczym nie przeszkadza, a wręcz pomaga.
    --- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez lubiebardzo Zobacz posta
    Jeśli w kogoś celujesz to i tak to widać, a take czerwone mrugnięcie nie wiele zmienia. W każdym obiektywie też to inaczej wygląda: np w 24L mocno czerwone robi się cały środek, ale już w 85 1,8 lekko różowe i w kratkę. Moim zdaniem szukacie dziury w całym. Tak jest i tyle. Mi to bardzo odpowiada, że cały wizjer się zaświeci na czerwono np gdy nie patrzę bezpośrednio na punk ustawiania ostrości
    Jak już napisałem wyżej, potwierdzenie w wizjerze (tak się ta opcja nazywa) można wyłączyć. Wtedy nikt od przodu nie widzi żadnego mrygania.

Czasami jednak takie mrygnięcie widoczne od przodu się przydaje. W półmroku czasem zwraca uwagę fotografowanej osoby, czego efektem jest mimowolne spojrzenie w kierunku fotografa, co ma swoje plusy w niektórych sytuacjach
    Ostatnio edytowane przez efbiaye ; 31-01-2013 o 13:53
    5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów