Strona 69 z 143 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1421

Wątek: Kalibracja 5d3 - sens?

Coś już napisał Awatar kwscore
    Miasto
    wro

Domyślnie Odp: Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Dusseldorfie im całkiem nieźle te D800tki naprawiają.
    Tak naprawdę to loteria,kolega wysyłał dwa razy,za drugim ze wszystkimi szkłami,zamiast być lepiej to było gorzej
    Flickr
    5D II |14 2.8 |Σ 35 1.4|
    You Dont Need Telescope

Domyślnie Kalibracja 5d3 - sens?

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    Ale kichu, masz D800 i naprawione poza PL dobrze?
    Zgadza sie, kupilem - lewy pkt af minimalnie mial rozjazd (central i prawa strona ok) i zalatwione od reki. A o serwisie w UK (fixation) tez mógłbym sporo pozytywnego napisać - 24-70 którego pl serwis chciał naprawiać za 4 tys wymieniając cały blok optyczny oni naprawili za grosze wymieniajac jedna cześć w okolicach bagnetu, jak wymienialem migawke w d300s to zaproponowali dopłatę (koszt czesci) i wymianę pozostalej mechaniki (bo i tak z czasem pada a naprawa elementów pojedynczo pozniej wyjdzie dużo drożej), inna puszke naprawili na gwarancji mimo ze na 110% awaria była typowym user errorem (lekko wygiety popychacz przeslony w body). O tym ze w razie wątpliwości mozna sobie zadzwonić i pogadac z technikiem nawet nie wspominam. Fixation nota bene ma autoryzacje zarówno Canon jak i Nikona i serwisuja w zasadzie tylko sprzęt z polki semi-pro i pro.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Jest wreszcie odzew z CP. wyślę po raz kolejny, a na pewno ostatni do serwisu
    -mają pilotować i monitorować naprawę, zobaczymy co dalej
    Trzymamy kciuki!
    Oby sprawa zakończyła się pomyślnie.

P.S. Powiem szczerze, że ten wątek wywołał u mnie pewnego rodzaju fobię przed 5D3. Na razie mam od niedawna i z pobieżnych testów jest ok. (tak jakby dodatkowym plusem jest to iż kupiłem aparat używany od znajomego z przebiegiem ~30k a z głosów z tego wątku oraz relacji ripka jak to wygląda u innych znanych mu użytkowników z problemem wynika, że problemy zaczynają się zazwyczaj w okolicy 20-25k przebiegu).
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    ten wątek wywołał u mnie pewnego rodzaju fobię przed 5D3. Na razie mam
    U mnie podobnie, tyle że na razie nie mam, bo jeszcze się z niej nie wyleczyłem :-(
    Też trzymam kciuki za powodzenie naprawy puszki habakuka :-)

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

ślę w poniedziałek i życzenia mam jasne - wymiana bebechów albo wymiana puszki. pobożne życzenia?

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Są racjonalne i jedyne do zaakceptowania-powodzenia!!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    ślę w poniedziałek i życzenia mam jasne - wymiana bebechów albo wymiana puszki. pobożne życzenia?
    W moim mniemaniu nie ma tu żadnych pobożnych życzeń. W cywilizowanym świecie to normalna sprawa że jak coś jest nowe i nie działa to się to wymienia. Nie rozumiem jak może się to tak ciągnąć skoro sprawa jest ewidentna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

1d3 nie był w stanie z kilku metrów trafić w stara. mimo tego CP szedł w zaparte, że gra.

Początki nałogu

Dodam tylko, iż na samym początku od kiedy zorientowałem się, że mam problemy z 5d3 i czujniki są przesunięte sugerowałem wymianę korpusu na nowy ponieważ czułem jak mogą być konsekwencje! 3 razy! 2 razy go "kalibrowano" co nie miało sensu. 3 razem wymienili mirror box. I po tym znów kalibrowanie.... Korpusu NIE WYMIENIONO!!!! Szczerze-powodzenia. Pewnie coś poprawią-ale po czasie wyjdzie, że albo na bliskie jest problem, albo na dalsze i znów trzeba coś kalibrować, albo któraś strona gorzej łapie...Oczywiście życzę Ci żeby takiego problemu nie było.
    Ostatnio edytowane przez zaix ; 26-01-2013 o 23:23
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Początki nałogu

Domyślnie Kalibracja 5d3 - sens?

Ciekawi mnie sprawa z tym światłem żarowym. Zauważcie, że korpusy obarczone wadą AF maja dodatkowo problem ze swiatłem żarowym. Dotyczy to zarówno wadliwych 5d3 jak i d800 na różnych punktach.
    Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8

Strona 69 z 143 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów