Znacznie więcej to duużo lepszy AF któy ma mnóstwo możliwości i nie ma co ukrywać że to jest mistrzostwo.
Dodatkowy slot na kartę pamięci.
Pewnie ciut lepszą migawkę która wytrzyma całkiem sporo .
Obudowa która jest mocniejsza a nie tak jak w 6D górna część korpusu plastikowa.
No i migawka 1/8000
Porównywałem 6D organoleptycznie z MKIII od mojego przyjaciela i pewnie w codziennym fotografowaniu zarówno ślubów jak i w innych zleceniach 6D spokojnie wystarczy bo działa bardzo porządnie ,a nie ukrywam że ma fajne ficzer w postaci WIFI dzięki któremu fajnie będzie się pracować przy komercyjnych zleceniach.
Nie ma co się oszukiwać że oszczędności gdzieś musiały pójść, ale na szczęście aż tego tak nie widać jak się ma w ręku puszkę :-)
Sam zarabiam tylko z fotografii i nie ukrywam że na dzień dzisiejszy wolę mieć 2 puszki 6D niż jedną 5D MKIII bo mniej więcej taki przelicznik wychodzi :-)
Tak jak mówiłem ta puszka to jakiś dziwny segment i bliżej jak by się nazywała 5D MKIII a 5D MKIII powinno być 6D nowym segmentem bardziej zawodowym przez co by było pomiędzy 5DMKIII a 1DX.
No nie ukrywajmy w dniu premiery 5DMKIII miało bardzo wysoką cenę prawie dwa razy taką co 5DMKII przez co cena była już nie dużo mniejsza do 1ds mark IV i markIII a to są bardzo profi puszki.