Co do nawigacji to standardowo mam w nokii nokia nawigacja i nokia mapy + dodatkowe programiki ściagnięte za free bardziej do biegania i śledzenia trasy gps tracker, gps info. Co do ściagania to standardowo jest kafel marketplace i drugi bardziej wybiórczy top aplikacje, masz mozliwość wyboru spomiędzy kategorii pewnie już setek programów i free i płatnych, a dodatkowo telefon sam podpowiada nowe czy interesujące programy.
Wszystko bardzo intuicyjne i proste.
Od kiedy mam doskonałą nawigację zintegrowaną i updatowaną w samochodzie rzadziej używam telefonu, aczkolwiek te programy o których wspomniałem standardowe nokii w W-wie, bo tam ich uzywałem sprawdzały sie świetnie, co do dalekiej trasy nie testowałem, w każdym brazie nie pokazywały takich dziwadeł jak nowe nawigacje apple`a.
A dodatkowo możesz instalować komercyjne nawigacje typu automapa, którą polecam i którą użytkowałem w poprzednim telefonie na win 6,5. I to jest kolejny argument za winmobile na naszym rynku, dostępność doskonałego oprogramowania komercyjnego na winmobile, o wersjach na apple`a nie słyszałem.
Tak z innej beczki, niedawno czytałem prognozę jednego z analityków dot rynku telefonów, apple się przegrzało, ile jeszcze można wciskać kit o eksluzywności produktu, który stał sie popularny, a z tej samej prognozy winmobile dopiero się rozwija![]()
Ale tak jak napisałem poprzednio, odłóż stereotypy na bok.
To tak jak z fotografią, wchodzisz w system po całości, body i obiektywy, podobnie jest z komputerami, tabletami i telefonami, aby w pełni z nich czerpać, z pełnej integracji, trzeba się zdecydować na jakiś sytem, jedynymi wielkimi graczami są windoza i apple, mieszanie nie ma sensu.
A idąc dalej i patrząc pod wzgledem ekonomicznym za podobną wydajność windoza jest tańsza (sporo), masz nadmiar pieniędzy i chcesz płacić za logo jabłuszka...(żeby nie było, komputerem apple`a tez sie bawiłem i mam porównanie)