Witam
Ostatnio wystawiłem swój aparat na allegro. Cena ani za niska,ani za wysoka,ot normalna aukcja. Jednak oprócz normalnych maili z pytanie o towar trafiły mi się dwa bardzo podejrzane :
1. Oferta z...ALGIERII
Użytkownik Informácie o Užívateľovi morgancriss21
Wiadomość nr 1:
Halo Czy nadal masz tej aukcji Ważne ... można wysłać za granicą? Pozdrawiać
Odpisałem ,że paczki wysyłam tylko na terenie naszego kraju
Wiadomość nr 2:
Dzięki za maila, i jak będzie można zakończyć aukcję dla mnie, Daj mi znać ostateczną cenę towaru i jaki jest stan item.So wszystko chcę Ci teraz zrobić to żebym koszty transportu z pakiet EMS Pocztex (EE), obliczyć koszt wysyłki i koszt elementu, Wielkiej Brytanii i wrócić do mnie z telefonem:
Imię i nazwisko:
adres:
Miasto:
Kod pocztowy:
Hrabstwo:
Numer telefonu:
Nazwa banku:
Numer konta bankowego:
Kod Swift:
czekając na szybką odpowiedź tak, że można dokonać płatności do was jak najszybciej
Czekam na wasze odpowiedzi teraz.
2. Oferta z ...ALGIERII
Użytkownik Informácie o Užívateľovi anna-john144
Strona wygląda całkiem jak allegro, nowy użytkownik itp
wiadomość nr 1:
Halo
Czy nadal masz towar na sprzedaz
Mrs Anna
Odpowiedziałem,że nie wysyłam paczek za granicę.
wiadomość nr 2:
Halo
OK .. Jestem bardzo dobra z cena i stanu pozycji i mozna zaplacic na konto bankowe .. Wiec chce Ci teraz zrobic to zebym koszty transportu z pakietu przez Pocztex EMS do odbiornika w Nigerii a takze dostarczyc mi nastepujace szczególy dotyczace platnosci:
Imie i nazwisko:
adres:
Numer konta:
BIC / S.W.I.F.T:
Nazwa banku:
Numer telefonu:
Koszt wysylki:
Koszt produktu:
POCZTEX - EMS - Cennik usług - www.pocztex.pl
I oczekujemy najwczesniej odpowiedzi.
Pozdrawiam
W obydwu przypadkach : nowe konta, ta sama strona, wiadomości z translatora, wygląda na to,że pisane z automatu z małymi modyfikacjami
Mieliście podobne przypadki? Oczywiście paczki nie zamierzam tam wysyłać, ale bardzo śmierdząca sprawa