Pokaż wyniki od 1 do 10 z 242

Wątek: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie Odp: Canon EF 24-70 f/4L IS USM, Canon EF 35 f/2 IS USM - nowe szkła

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Miało być śmiesznie a jest smutno
    Przepraszam, nie chciałem urazić. Liczy się przede wszystkim talent i jego rozwój, a nie jakieś tam forumowe gadanie o niczym.
    5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Przepraszam, nie chciałem urazić. Liczy się przede wszystkim talent i jego rozwój, a nie jakieś tam forumowe gadanie o niczym.
    Poczułem się raczej źle zrozumiany niż urażony stąd obszerniejsze rozwinięcie tematu .
    Rzeczywiście zamarzyło mi się fajne szkiełko o naturalnej perspektywie, jasne, stabilizowane, z łagodnym bokehem, dobrą praca pod światło, konrastowe, z niezawodnym AF-em.
    Chciałby je potraktować jako alternatywa dla mojego ciemnego C17-40L w pewnych wskazanych wcześniej sytuacjach.
    C35/2 IS ma szanse być takim obiektywem. Przy tej cenie ten obiektyw nie zawojuje rynku. Co najwyżej dostarczy satysfakcji wąskiej grupie ekscentrycznych amatorów.
    Canon fatalnie wycenił serię nowych stabilizowanych stałek. Adresowane do amatorów skromne obiektywy w cenie np. C100L macro, które jest profesjonalnym narzędziem, to porażka marketingowa.
    Chciałbym wierzyć, że to nie jakiś nowy trend a tylko odreagowanie pasma nieszczęść: kryzys, drogi jen, tsunami i ruina zakładu w Utsunomiya.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Canon fatalnie wycenił serię nowych stabilizowanych stałek.
    Przeciwnie - ja sądzę że dobrze wiedzą co robią. To że to nie w smak użytkownikom to jasne ale to przecież firma która ma zarabiać a nie być dobrym wujkiem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów