Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Canon 5d MKII + EF 35mm F2 - opinie

Domyślnie Canon 5d MKII + EF 35mm F2 - opinie

Witam!

Chcialbym poznac opinie uzytkownikow na temat wspoplracy szkielka EF 35mm F2.0 z 5D MKII. Chodzi mi o kwestie jakosci pracy AF (celnosc i szybkosc) w kontekscie braku USM oraz wlasciwosci optyczne.

Jest to tanie szkielko i od jakiegos czasu korci mnie by je zakupic i wyprobowac. Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie i opinie.

Pozdrawiam
    Przemek
    Pozdrawiam
    Przemek
    ---
    http://www.kilanowski.eu

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Używam tego szkiełka (co prawda tylko z 50D i 400D). AF jest stosunkowo szybki i celny mimo braku USM. Mój egzemlarz jest ostry od f/2 na obu puszkach. Sądzę że podobnie spisuje się z 5Dmkll
    pozdrawiam

Domyślnie

Dzieki za link.

Zastanwiam sie jak to jest z tym bokeh bo szkielko wyposazone jest w 5 listkow przyslony. Na niektorych fotkach pojawiaja sie takie specyficzne pieciokaty co nie wyglada zachecajaco. Na photozone.de ta cecha obiektywu dostala najnizsza ocene.

Pozdrawiam
    Przemek
    Pozdrawiam
    Przemek
    ---

Uzależniony
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Widzę że masz 28/1,8, po co Ci 35/2?? To jest dobre i tanie szkło, ale ma swoje wady, nie jest ostre na brzegach tak jak w środku, nie ma usm-a ale jest jasne i szybkie (na 5dmk1). Wg mnie nie warto mieć obu ogniskowych tzn 35 i 28. Albo Ci lepiej pasuje jedna albo druga.
    5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez medieval78 Zobacz posta
    Dzieki za link.

Zastanwiam sie jak to jest z tym bokeh bo szkielko wyposazone jest w 5 listkow przyslony. Na niektorych fotkach pojawiaja sie takie specyficzne pieciokaty co nie wyglada zachecajaco. Na photozone.de ta cecha obiektywu dostala najnizsza ocene.

Pozdrawiam
    Przemek
    Hmm, mnie tam bokeh się podoba i w ogóle uważam, że szkiełko jest fajne (chociaż używam go na 50D, a w zasadzie 35/2 rozwija skrzydła na FF). Poniżej bokeh

Domyślnie

Znajomy tez mi to wspominal ze po co myslisz o 35mm skoro masz podobna ogniskowa 28mm . Zaintrygowala mnie ta ogniskowa po przeczytaniu ksiazki jedengo z fotografow podroznikow Michaela Coyne.

Pozdrawiam
    Przemek
    Pozdrawiam
    Przemek
    ---

Domyślnie Odp: Canon 5d MKII + EF 35mm F2 - opinie

witam,

panowie, więc ten obiektyw ef 35 f2 będzie pasował do 5d Mark2 ? stoję przed kupnem tego obiektywu jeszcze z napisem "made in Germany". wygląda na taki kilka generacji do tyłu a koleś pisze, że rok temu nowy kupił. nie orientuję się jeszcze specjalnie, ale czy możliwe, że ten obiektyw może być nadal produkowany i to na dodatek w niemczech.

najważniejsze dla mnie to wiedzieć, czy wogóle da się podpiąć ten obiektyw do 5d mark ii.

dziękuję!!!
    Ostatnio edytowane przez foto1233 ; 14-07-2014 o 19:16

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Da się podpiąć. Nie ma za co

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Ja tam u siebie nie widzę nigdzie informacji gdzie obiektyw został wyprodukowany.
    Można tylko wnioskować po numerze seryjnym, że w w Japonii (U = Utsunomiya).

Coś mi się wydaje, że ty jakiś inny obiektyw widziałeś...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów