czy możecie podać mi namiary na pasek który długością, szerokością, materiałami i jakością wykonania jest identyczny do klasycznych lustrzankowych canona a jedyną różnicą jest fakt że jest cały czarny, bez żadnych nadruków, logo itp ?
czy możecie podać mi namiary na pasek który długością, szerokością, materiałami i jakością wykonania jest identyczny do klasycznych lustrzankowych canona a jedyną różnicą jest fakt że jest cały czarny, bez żadnych nadruków, logo itp ?
Używa ktoś z Was może pasków typu Quick Strap? Potrzebuję coś podobnego, chciałbym jednak być pewnym, że utrzyma ciężar Canon 1D3 z podpiętym C 70-200 2.8.
Camrock Quick Strap Qs-1, Paski i szelki JabbaFoto - specjalistyczny sklep z akcesoriami foto * Aparaty cyfrowe, obiektywy, statywy, lampy błyskowe, torby, plecaki - ten jest najtańszy, plusem jest to, że nie posiada plastikowych łączeń
PASEK NA RAMIĘ Z ODPINANĄ ZŁĄCZKĄ QUICK STRAP GDY (3012708943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Paski - Quick Strap II - nowatorski pasek do lustrzanki -
Wszystkie, to mniej więcej jedna półka cenowa. Ciężko mi ocenić, czy wytrzymają ciężar 1D3 + 70-200 2.8. Nie chciałbym zbierać sprzętu z ziemi. Z drugiej strony nie stać mnie na wydanie 200 zł za reporter strapa
karabińczyk czy szekla plus linka żeglarska - taniej i pewniej..
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ja mam ten przy 5d
OP/TECH USA Super Classic Strap
i ten przy RB67
OP/TECH USA Reporter Strap
Jakościowo są dobre.
Mam BlackRapid i o kant d..y to rozbić. Buja się jak psu.. ogon. Porysowałem sobie wyświetlacz w 5dmk2 o te metalowe ozdóbki w dżinsach.
Poza tym element paska który ma być na ramieniu się zsuwa i trzeba poprawiać... Najlepsze są klasyczne paski. Tylko mam pasek "noname" żeby nie kuło w oczy.
A spotkaliście się z paskiem klasycznym który posiada klamry do szybkiego odpięcia od aparatu. Ale nie zwykłe klamry takiej jak są w plecakach tylko np z dodatkowym zabezpieczeniem.
Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
No nie jest to neopren. A nawet gdyby - stalowe linki są raczej mało elastyczne...![]()
Generalnie trzeba wybierać między wygodą a bezpieczeństwem. Pasek podlinkowany powyżej - jest bezpieczny. A co do wygodnych - OPTECH/USA Pro Strap - tak na przykład. Szeroki, elastyczny. Ale ma plastikowe klamry - niby solidne, twarde, ale zawsze to i plastik i odpinane... Od miesiąca używam i zaczynam mu ufać...![]()
Przecież taką klamrę trzeba solidnie z dwóch stron ścisnąć. Nie wypnie się przez przypadek. Co najwyżej ułatwi to bystremu złodziejowi zerwanie aparatu z szyi...![]()