Jedyną rzeczą, którą zostawiłem sobie z Nikona, jest pasek Domke w wersji pustynnej. Ultra-wygodny, nie rzuca sie w oczy.
Paski do aparatów
Zwiń
X
-
-
Odp: Paski do aparatów
Odświeżę temat: Szukam paska do noszeniu na ramię ale nie reporter strapa.
Póki co moją uwage zwróciły
AirCell prosty, nie profilowany
Kata reflex-E / Kata C-strap
Lowepro Camera Strap Voyager C
Reporter strap standard
Chodzi mi o to aby aparat był zawieszony tak jak na tym zdjęciu Joe Bussinka http://ethanyang.files.wordpress.com...e_yer_0004.jpg
Ma ktoś jakieś sprawdzone rozwiązanie ?Ostatnio edytowany przez gadget_zary; 14635.
Komentarz
-
UPStrap - nie zsuwają się.
SLR NYLON WEB CAMERA STRAP | Camera Strap Professional Non Slip Camera Straps - UPstrap
Komentarz
-
-
Mam pytanie czy ktoś spotkał sie z podwójnym paskiem na dwa body coś ala Reporter Dual x ale z mocowaniem tak aby body nie było odwrócone do góry dnem.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Komentarz
-
czy możecie podać mi namiary na pasek który długością, szerokością, materiałami i jakością wykonania jest identyczny do klasycznych lustrzankowych canona a jedyną różnicą jest fakt że jest cały czarny, bez żadnych nadruków, logo itp ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez tomicher Zobacz wpisczy możecie podać mi namiary na pasek który długością, szerokością, materiałami i jakością wykonania jest identyczny do klasycznych lustrzankowych canona a jedyną różnicą jest fakt że jest cały czarny, bez żadnych nadruków, logo itp ?
PASEK NEOPRENE 43mm do CANON 600D 1000D 1100D 550D (2822464433) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Komentarz
-
Używa ktoś z Was może pasków typu Quick Strap? Potrzebuję coś podobnego, chciałbym jednak być pewnym, że utrzyma ciężar Canon 1D3 z podpiętym C 70-200 2.8.
Camrock Quick Strap Qs-1, Paski i szelki JabbaFoto - specjalistyczny sklep z akcesoriami foto * Aparaty cyfrowe, obiektywy, statywy, lampy błyskowe, torby, plecaki - ten jest najtańszy, plusem jest to, że nie posiada plastikowych łączeń
PASEK NA RAMIĘ Z ODPINANĄ ZŁĄCZKĄ QUICK STRAP GDY (3012708943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Paski - Quick Strap II - nowatorski pasek do lustrzanki -
Wszystkie, to mniej więcej jedna półka cenowa. Ciężko mi ocenić, czy wytrzymają ciężar 1D3 + 70-200 2.8. Nie chciałbym zbierać sprzętu z ziemi. Z drugiej strony nie stać mnie na wydanie 200 zł za reporter strapa
Komentarz
-
Odp: PASKI
karabińczyk czy szekla plus linka żeglarska - taniej i pewniej..5DmkI, C85f1.2|580 EXII|
Komentarz
-
Zamieszczone przez tomicher Zobacz wpisczy możecie podać mi namiary na pasek który długością, szerokością, materiałami i jakością wykonania jest identyczny do klasycznych lustrzankowych canona a jedyną różnicą jest fakt że jest cały czarny, bez żadnych nadruków, logo itp ?
OP/TECH USA Super Classic Strap
i ten przy RB67
OP/TECH USA Reporter Strap
Jakościowo są dobre.
Zamieszczone przez Cichy9 Zobacz wpisUżywa ktoś z Was może pasków typu Quick Strap? Potrzebuję coś podobnego, chciałbym jednak być pewnym, że utrzyma ciężar Canon 1D3 z podpiętym C 70-200 2.8.
Poza tym element paska który ma być na ramieniu się zsuwa i trzeba poprawiać... Najlepsze są klasyczne paski. Tylko mam pasek "noname" żeby nie kuło w oczy.
Komentarz
-
A spotkaliście się z paskiem klasycznym który posiada klamry do szybkiego odpięcia od aparatu. Ale nie zwykłe klamry takiej jak są w plecakach tylko np z dodatkowym zabezpieczeniem.Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)
Komentarz
-
Zamieszczone przez manfred1 Zobacz wpisA spotkaliście się z paskiem klasycznym który posiada klamry do szybkiego odpięcia od aparatu. Ale nie zwykłe klamry takiej jak są w plecakach tylko np z dodatkowym zabezpieczeniem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Voyager70 Zobacz wpis
Komentarz
-
No nie jest to neopren. A nawet gdyby - stalowe linki są raczej mało elastyczne...
Generalnie trzeba wybierać między wygodą a bezpieczeństwem. Pasek podlinkowany powyżej - jest bezpieczny. A co do wygodnych - OPTECH/USA Pro Strap - tak na przykład. Szeroki, elastyczny. Ale ma plastikowe klamry - niby solidne, twarde, ale zawsze to i plastik i odpinane... Od miesiąca używam i zaczynam mu ufać...
Komentarz
-
Przecież taką klamrę trzeba solidnie z dwóch stron ścisnąć. Nie wypnie się przez przypadek. Co najwyżej ułatwi to bystremu złodziejowi zerwanie aparatu z szyi...
Komentarz
Komentarz