Strona 26 z 57 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Canon EOS M

@akustyk: tak na prawdę to doskonale wiem o co Ci chodzi...podjudzam dla lekkiego ożywienia dyskusji Ludzi mających pieniądze i klepiących widokówki jest wbrew pozorom całkiem sporo. I znaczny odsetek z nich łaknie cropowego 20/2, stąd (wydaje mi się) perfidne zagranie korporacji, żeby dać taki obiektyw (wystarczy dokupić aparat )

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No więc albo:
    • coś Canonowi nie gra w implementacji PD AF na matrycy (raczej nie),
    • mają słabe algorytmy (równie mało prawdopodobne),
    • implementacja dla DIGIC 5 jest jeszcze niedopieszczona (raczej tak),
    • albo nie wiem co... (najpewniej )
    Tak, czy owak, podsycają jak mogą: EF-M 55mm f/1.3 Coming in 2013? [CR1]|Canon Rumors
    Najpewniej wszystko gra. Rewolucja październikowa też była w listopadzie (może październikowa premiera bezlusterkowca canona ma nawiązywać to tamtego wydarzenia? - że niby taka rewolucja)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Najpewniej wszystko gra.
    Póki co - w Japonii "gra i buczy": Top 10 best selling mirrorless interchangeable lens cameras in Japan | Photo Rumors - zobaczymy, czy się utrzyma.
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Póki co - w Japonii "gra i buczy": Top 10 best selling mirrorless interchangeable lens cameras in Japan | Photo Rumors - zobaczymy, czy się utrzyma.
    u zoltych ludzikow kazda nowosc sie dobrze sprzedaje, zwlaszcza jesli do tego jest malenkim gadzetem

a ja nieodmiennie czekam na 22/2 APS-C
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    u zoltych ludzikow kazda nowosc sie dobrze sprzedaje, zwlaszcza jesli do tego jest malenkim gadzetem

a ja nieodmiennie czekam na 22/2 APS-C
    To się nie doczekasz nie w tym systemie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Rasa kaukaska też idzie na ten lep: Canon EOS M Ranked Third On Amazon Best Seller List | CanonWatch CanonWatch

PS
    Ale cena przejściówki to podwójne draństwo (pojedyncze to cena tulejki ET 25mm)...

Coś już napisał

Jak się sprawdzi na samym amazonie, to nie jest trzeci, tylko drugi
    Amazon Best Sellers: best Compact System Cameras

Jedno jest pewne, polski kocioł w piekle zawsze będzie pełny - wchodzę tutaj, a zamiast wieści o M-ce widzę narzekania na nią od ludzi, którzy jej nie kupią.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Jedno jest pewne, polski kocioł w piekle zawsze będzie pełny - wchodzę tutaj, a zamiast wieści o M-ce widzę narzekania na nią od ludzi, którzy jej nie kupią.
    Jak się sprawdzi także obcojęzyczne fora, to łatwo się przekonać, że nie będziemy w piekle odosobnieni

Ja - przyznam teraz - liczyłem, że rynek pójdzie za tymi globalnymi forumowymi mądrościami i aparat na tyle słabo wystartuje, że już na koniec roku będą rabaty...

Coś już napisał

Ale dlaczego miał słabo wystartować? Dlatego, że forumowi fotografowie są konserwatystami. przywiązanymi do swoich zabawek i narzekania ?
    Aparat jest świetny, z lektur jedyną wadą wydaje się być autofocus, nie ma za to jednego z głównych elementów mechanicznych przeszkadzających w robieniu zdjęć, czyli lustra, do tego nawet ładnie wygląda...
    Prywatnie patrząc, mógłbym w razie czego podpiąć posiadane obiektywy.
    Jednak z zakupem mi nie śpieszy, mam czym fotografować, a niech inni przetestują, czy nie ma takich totalnie dyskwalifikujących wad jak ciągle zakurzona matryca .
    No i najpierw muszę go wziąć do ręki i zobaczyć, jak robi zdjęcia.

A rabaty będą na pewno, liczę na to, że Canon po sukcesie M-ki przestanie zwlekać z wypuszczeniem jakiejś N-ki, z lepszymi parametrami np. co do autofocusa, może także z wewnętrznym wizjerem i uchylnym ekranem.
    Ech, mam nadzieję, że doczekam też, kiedy opanują technologię sczytywania obrazu z matrycy na tyle, by nie była potrzebna mechaniczna migawka...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Ale dlaczego miał słabo wystartować? Dlatego, że forumowi fotografowie są konserwatystami. przywiązanymi do swoich zabawek i narzekania ?
    dlatego, ze np. Bahrd by go chcial kupic, ale nie za ta kosmiczna cene.
    dlatego, ze np. ja bym chcial 22/2 do APS-C a w tej sytuacji szanse na to sa znikome. a mydelniczka pokroju EOS M absolutnie nie jestem zainteresowany

Aparat jest świetny, z lektur jedyną wadą wydaje się być autofocus, nie ma za to jednego z głównych elementów mechanicznych przeszkadzających w robieniu zdjęć, czyli lustra, do tego nawet ładnie wygląda...
    mnie akurat lustro pomaga - lubie dobry wizjer optyczny.
    ale to tylko moja prywatna opinia, nie bede jej generalizowal tak jak powyzej...

prywatnie mowiac - do M nic nie mam, kompletnie mnie nie interesuje. szlag mnie tylko trafia, ze Canon zrobil do M od razu ten obiektyw, ktorego najbardziej mi brakowalo w APS-C, w zwiazku z czym szanse na wersje EF-S w ciagu najblizszych 2 lata spadly do poziomu epsilonowego...

no nic... Olympus i Panasonic nie maja tak w d* swoich uzytkownikow...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

no nic... Olympus i Panasonic nie maja tak w d* swoich uzytkownikow...
    Rozumiem, że obie te firmy oferują obiektywy typu 20/2 do swoich lustrzanek APS-C :sad:.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Strona 26 z 57 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów