Jest już oficjalnie:
w czterech kolorach:
Ale... nie wiem, w którym z forów w Sprzęt cyfrowy go umieścić
Zamieszczone przez DPR
Jest już oficjalnie:
w czterech kolorach:
Ale... nie wiem, w którym z forów w Sprzęt cyfrowy go umieścić
Zamieszczone przez DPR
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 23-07-2012 o 06:30 Powód: Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate
EOS - conditio sine Kwanon...
Ze strony
Canon EOS M first-look preview: Digital Photography Review
"The EF-M mount is 58mm in diameter, with a flange distance of 18mm from the bayonet to the sensor. As the image above clearly shows it's matched specifically to the APS-C sensor size. So don't expect a future full frame EF-M mount camera - it's not going to happen".
Te styki w bagnecie EF-M wyraźnie wskazują, że nie znajdzie się miejsce na FF.
Mnie się podoba koncepcja, czekałem na coś takiego. Ciekawe, czy dorosłe lampy błyskowe pasują do niego, bo ta dedykowana, to jakaś taka...
I zgadzam się z Panem.Kolegą (wypowiedź w wątku, co Merde nie pozwala), że ci biedni, nieświadomi (nie to co my!!) chcą wymieniać obiektywy. Żona mi mówiła.
Zgodnie z tym co napisne na Canon UK to
Canon EOS M - EOS Digital SLR Cameras - Canon UK
Flash:
Canon Speedlites (90EX, 220EX, 270EX, 270EX II, 320EX, 420EX, 430EX, 430EX II, 550EX, 580EX, 580EX II, 600EX, 600EX-RT, Macro-Ring-Lite, MR-14EX, Macro Twin Lite MT-24EX, Speedlite Transmitter ST-E2, Speedlite Transmitter ST-E3-RT)
Jeśli C wypuścił to o czym już dawno gadano to widać że wielkie głowy od sprzedaży dobrze to przekalkulowały. Możemy ponarzekać a oni tak swoje zarobią. I chyba o to im chodzi. Na moje to jakaś alternatywa dla podróżujących gdzie nie zawsze można wyskoczyć z lustrem na szyi.
CANON Laik
Znalazł ktoś informację o tym czy będzie focus peak?