I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
How many modern systems have a 35mm equivalent ƒ/2 or faster compact autofocus prime for under $300? Or even under $500?
The Online Photographer: Canon EOS-M: A Response from Amin Sabet
the silence is deafening
Hehe. Właśnie tak pomyślałem, że właściwie ktoś mógłby nabrać się na EOS M zamiast np. na 650d głównie dzięki temu szkiełku, żadnego innego powodu nie widzę. I niestety Canon pewnie dobrze o tym wie, co znaczy, że użytkownicy Rebeli raczej nigdy podobnego szkiełka nie zobaczą...
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 26-07-2012 o 11:37
Nie wiem dlaczego widzę twoje posty, ale skoro już przeczytałem to
Pooowoli dochodzimy do sensu istnienia Rebello Bum Bum (10 minut dzisiaj szukałem FEC w 550D). Masz ki-ci/ty i... ***** po Piątkę/eLkę .
Inne powody by wdepnąć w M(e too) pojawią się wraz z odpowiednikiem Nex-7/9. Ja na przykład bardziej bym chciał 15/2 czy 55/2 od jakiegokolwiek zuma, nawet f/2.8 IS.
the silence is deafening
Obawiam się, że ta reguła będzie mieć również zastosowanie w przypadku EOS M:
I z tego powodu 55/2 jest mało prawdopodobny, jest przecież 50/1.2![]()
ja siętylko zastanawiam po jakiego czorta drugie małe body do np 70-200L f/4?
ten obiektyw doś mały z z00mUff canona ale z takim body będzie jak słonia trąba wielki
- - - Updated - - -
no ale wg mnie ten model nie jest kompatybilny! trzeba dokupić przejściówkę
a do innych sys też są już przejściówki.
(chińczycy niedługo wypuszczą przejściówki z pełną kontrolą i automatyką - sed/bat/tru)
jak już wczesniej ktoś napisał tylko pentax zrobił kompatybilny system![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx3
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak to wczesniej słusznie ktoś napisał... Być może canon nie chciał sobie "strzelać w stopę" wypuszczając na rynek evila z możliwościami nexa-7. Pozostaje wierzyć i mieć nadzieję, że kolejna premiera choć ciut zbliży się wyposażeniem i parametrami do ego, co serwuje już dzisiaj konkurencja...
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Widać ciężko już w dzisiejszych czasach wymyślić coś bardziej extra od konkurencji... a to że Canon spóźnił się z tym aparatem o dobre dwa lata wcale go nie usprawiedliwia![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Nie wiem jak inni, ale ja od evila oczekuję dużo więcej niż tylko matrycy APS-C w małej obudowieA przykład nexa-7 jest własnie tym, czego mozna oczekiwać od takiej konstrukcji. Mówiąc szczerze - to nie oczekiwałem, że canon zdeklasuje swoją premierą inne evile już funkcjonujące na rynku. Idąc dalej tym tropem to może za lat kilka (a może kilkanaście? przy EOS M VI mark) "zdarzy" mu się popełnić konstrukcję podobną do tych, które już dziś funkcjonują na rynku, ale konkurencja zdaży pójść do przodu i kółko się zamknie
![]()
Ostatnio edytowane przez candar ; 31-07-2012 o 09:12
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com