Strona 16 z 57 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 570

Wątek: Canon EOS M

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    adapterek do EF i EF-s
    i kompaktowość znika
    Znika już poprzez sam fakt podpięcia szkieł EF/EF-S.
    Kupowanie M-ki i używanie jej wyłącznie ze szkłami od starszego brata IMHO nie ma większego sensu.

PS: adaptery do innych korpusów bezlusterkowych też małe nie są.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

How many modern systems have a 35mm equivalent ƒ/2 or faster compact autofocus prime for under $300? Or even under $500?

The Online Photographer: Canon EOS-M: A Response from Amin Sabet
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    How many modern systems have a 35mm equivalent ƒ/2 or faster compact autofocus prime for under $300? Or even under $500?
    Hehe. Właśnie tak pomyślałem, że właściwie ktoś mógłby nabrać się na EOS M zamiast np. na 650d głównie dzięki temu szkiełku, żadnego innego powodu nie widzę. I niestety Canon pewnie dobrze o tym wie, co znaczy, że użytkownicy Rebeli raczej nigdy podobnego szkiełka nie zobaczą...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 26-07-2012 o 11:37

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Nie wiem dlaczego widzę twoje posty, ale skoro już przeczytałem to

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    niestety Canon pewnie dobrze o tym wie, co znaczy, że użytkownicy Rebeli pewnie nigdy podobnego szkiełka nie zobaczą...
    Pooowoli dochodzimy do sensu istnienia Rebello Bum Bum (10 minut dzisiaj szukałem FEC w 550D). Masz ki-ci/ty i... ***** po Piątkę/eLkę .
    Inne powody by wdepnąć w M(e too) pojawią się wraz z odpowiednikiem Nex-7/9. Ja na przykład bardziej bym chciał 15/2 czy 55/2 od jakiegokolwiek zuma, nawet f/2.8 IS.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Pooowoli dochodzimy do sensu istnienia Rebello Bum Bum (10 minut dzisiaj szukałem FEC w 550D). Masz ki-ci/ty i... ***** po Piątkę/eLkę .
    Obawiam się, że ta reguła będzie mieć również zastosowanie w przypadku EOS M:

Inne powody by wdepnąć w M(e too) pojawią się wraz z odpowiednikiem Nex-7/9. Ja na przykład bardziej bym chciał 15/2 czy 55/2 od jakiegokolwiek zuma, nawet f/2.8 IS.
    I z tego powodu 55/2 jest mało prawdopodobny, jest przecież 50/1.2

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    ... ten aparat znajdzie nabywców wśród canonowcow .. każdy z nas posiada już parę szkieł ....
    ja siętylko zastanawiam po jakiego czorta drugie małe body do np 70-200L f/4?
    ten obiektyw doś mały z z00mUff canona ale z takim body będzie jak słonia trąba wielki

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ... jak już mam to kupić to tylko takie które będzie kompatybilne z moimi szkłami.
    no ale wg mnie ten model nie jest kompatybilny! trzeba dokupić przejściówkę
    a do innych sys też są już przejściówki.
    (chińczycy niedługo wypuszczą przejściówki z pełną kontrolą i automatyką - sed/bat/tru)
    jak już wczesniej ktoś napisał tylko pentax zrobił kompatybilny system
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    no ale wg mnie ten model nie jest kompatybilny!
    Według Ciebie może nie ale wedle tego co pisze Canon już tak. Nie miej mi tego za złe ale im bardziej wierzę .
    Dywagacje na temat przejściówek były już wyżej i IMHO szkoda dalej bić tę pianę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Nie wiem dlaczego widzę twoje posty, ale skoro już przeczytałem to

Jak to wczesniej słusznie ktoś napisał... Być może canon nie chciał sobie "strzelać w stopę" wypuszczając na rynek evila z możliwościami nexa-7. Pozostaje wierzyć i mieć nadzieję, że kolejna premiera choć ciut zbliży się wyposażeniem i parametrami do ego, co serwuje już dzisiaj konkurencja...
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Widać ciężko już w dzisiejszych czasach wymyślić coś bardziej extra od konkurencji... a to że Canon spóźnił się z tym aparatem o dobre dwa lata wcale go nie usprawiedliwia
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Widać ciężko już w dzisiejszych czasach wymyślić coś bardziej extra od konkurencji... a to że Canon spóźnił się z tym aparatem o dobre dwa lata wcale go nie usprawiedliwia
    Nie wiem jak inni, ale ja od evila oczekuję dużo więcej niż tylko matrycy APS-C w małej obudowie A przykład nexa-7 jest własnie tym, czego mozna oczekiwać od takiej konstrukcji. Mówiąc szczerze - to nie oczekiwałem, że canon zdeklasuje swoją premierą inne evile już funkcjonujące na rynku. Idąc dalej tym tropem to może za lat kilka (a może kilkanaście? przy EOS M VI mark) "zdarzy" mu się popełnić konstrukcję podobną do tych, które już dziś funkcjonują na rynku, ale konkurencja zdaży pójść do przodu i kółko się zamknie
    Ostatnio edytowane przez candar ; 31-07-2012 o 09:12
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Strona 16 z 57 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów