Zapytam tak a Magic Letern daj możliwość tworzenia Panoram. Z tego co wiem któraś wersja daje możliwość HDR w nowszych modelach xxxd. Choć powiem szczerze możliwości jak i cały ML znam bardziej z nazwy i nie zagłębiałem się w temat.
Zapytam tak a Magic Letern daj możliwość tworzenia Panoram. Z tego co wiem któraś wersja daje możliwość HDR w nowszych modelach xxxd. Choć powiem szczerze możliwości jak i cały ML znam bardziej z nazwy i nie zagłębiałem się w temat.
Jeśli chodzi o składanie panoram w aparacie, nie ma takiej możliwości dzięki ML i nie będzie. W lustrzance taka funkcja nie ma sensu.
Kupując lustrzankę chcemy dobrej jakości? Automatyczne składanie w aparacie nie zrobi tego dokładnie![]()
Hmm no już coś kosztem czegoś. Ale zależy jaką dokładnie jakość masz na myśli - raczej panorama z aparatu nie będzie takiej jakości jak ta składana na komputerze. Tak jak już napisałem coś kosztem czegoś. Choć z tego co kojarzę to panoramy w nx samsunga i aparatach sony też nie były aż tak rewelacyjnej jakości. Chciałbym po prostu mieć taką funkcje jest zwyczajnie nieraz potrzebna i tyle.
Niby fakt, jednak sam zobacz ile różnego badziewia już napakowano w lustrzanki. Przeróżne programy tematyczne, filtry "kreatywne". I w sumie nic z w tym złego. Przykład: moja córa, nie mająca poza zmysłem estetycznym nic wspólnego z fotografią bawiła się razem z koleżankami nikonem D70 z podpiętym podstawowym zoomem. Efekt: naprawdę porządne fotki, nie do osiągnięcia kompaktem (ze względów technicznych), jak również lustrzanką bez trybów auto (ze względu na niewiedzę operatorek).
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser
W tej specyfikacji 6D przeszkadza mi jedna rzecz - tylko karty SD.
Verfluchte Canon!
Jeszcze jak będzie taka lipa jak w 5III to już w ogóle.
Z jednej strony SD tańsze, z drugiej mając np. 5DmkII czy nawet III (no chyba, że jestesmy świadomi lipnego transferu) i 6D trzeba jechać na 2 typach - żadna oszczędność![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a to wada?
16 GB SD Transcenda (niezawodne, szybkie) kosztuje 12 EUR, w Polsce zapewne nawet mniej niz te 50 PLN. ile takich kart potrzebujesz do 21 Mpix body? 5?
mysle, ze to body jest liczone przede wszystkim jako jedno-jedyne dla docelowych uzytkownikow. a jesli ktos chce jako backup - to i tak musi jakies karty kupic i tak. a SD taniej... i jeszcze w lapsie mozna bez problemu otworzyc...
A tak serio bardziej, to jasne, że te posty nie wnoszą nic do tematu, ale - z drugiej strony - tu i tak trafiają informacje "przeżute" już wcześniej w trzewiach "*rumorsy.com".
Był kiedyś na forum gość, co wiedział z pierwszej ręki, ale pewnie awansował i już tu nie zagląda....
Zgadzam się w całej rozciągłości - jasne, że 2xSDXC byłoby lepsze, ale skoro to ma być Rebel-FF?
PS
Żeby nie było: Adorama już rozesłała wici: Adorama Jumps the Gun, Allows EOS 6D Preorder Ť Canon Rumors
A do kompanii z 6D Canon dać ma jeszcze: Reminder: Announcements on September 17, 2012 Ť Canon Rumors
- Canon PowerShot G15
- Canon PowerShot S110
- Canon Pixma Pro-10
- Canon Pixma Pro-100
- Canon EF 200-400 f/4L IS 1.4x
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 16-09-2012 o 19:46
EOS - conditio sine Kwanon...
Co ma gorszego 6D od 5DmkI - oprócz czasu 1/4000 zamiast 1/8000?
Skąd wziąłeś informację o migawce 1/4000? Przegapiłem coś?
Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser