Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Mieszany widok

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Powiedzcie, czy nie ma już problemu z wywoływaniem mraw w 5d mk3? Podobno były jakieś przekłamania w kolorach czy w demozaikowaniu. Dziś mam ślub i wesele, a nie zdążyłem tego przetestować. Swoją drogą współczuje Nikoniarzom gigantycznych plików z d800 - nie wyobrażam sobie robić zdjęć podczas wesela w 36mp. Osobiście najważniejsze sceny robię w 22mp, a większość zdjęć na weselu w 10mp- w zupełności wystarcza.

Przy okazji: testowałem dziś aparat z pixel king (nadajnik plus 2 lampy) i śmiga wszystko idealnie. Więc jeśli komuś wystarczają funkcje pixel to bez sensu imo kupować wizzardy za tyle kasy. Duży plus w pixel king to wbudowane w nadajnik wspomaganie AF- z czujnikiem środkowym działa bez zarzutu.
    Ostatnio edytowane przez skydiver ; 01-09-2012 o 10:50

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Więc jeśli komuś wystarczają funkcje pixel to bez sensu imo kupować wizzardy za tyle kasy.
    No ale problem w tym że póki nie ma controlera to PK jest jedynie zwykłym i drogim wyzwalaczo nadajnikiem jakich sporo na rynku.
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Początki nałogu Awatar luc_october

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Powiedzcie, czy nie ma już problemu z wywoływaniem mraw w 5d mk3? Podobno były jakieś przekłamania w kolorach czy w demozaikowaniu. Dziś mam ślub i wesele, a nie zdążyłem tego przetestować. Swoją drogą współczuje Nikoniarzom gigantycznych plików z d800 - nie wyobrażam sobie robić zdjęć podczas wesela w 36mp. Osobiście najważniejsze sceny robię w 22mp, a większość zdjęć na weselu w 10mp- w zupełności wystarcza.
    Polecam jednak dokupić trochę więcej kart i pracować na full RAW'ach, chyba, że chcesz po weselu założyć nowy wątek na forum: "jak pozbyć się zielonych cieni w mRAW'ach z 5d3"

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów