Na ostrość, potrzebuję za każdym razem ostrości gdyż robie foty z małą GO.
Tak, proszę ja Ciebie bo tak jak napisałem wcześniej robie z małą GO. Jeśli robisz tańczących ludzi na 85ce przy f1,8 to nawet niewielkie przemieszczenie powoduje nieostrą twarz. Nie wyobrażam sobie stosować dwóch przycisków do tego typu fotografii.
Kilka przykładów: https://picasaweb.google.com/1138295...6Sierpnia2012#
Mam nadzieje że z Picassa można zamieszczać galerie
W klubach i ciemnych weselnych salach sprawdza się tylko OneShot i doświetlacz z lampy bo jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę.
Bardzo chętnie poznam kogoś z Rzeszowa by zrobić wspólny test.
Ostatnio edytowane przez czary44 ; 26-08-2012 o 14:43
Przepraszam, nie znam Picassa i miałem źle ustawioną autoryzację
https://picasaweb.google.com/1138295...CPbTsIHItYn8QA
Teraz powinno być ok![]()
teraz link działa, a na 15 zdjęciu jest chyba restauracja stary browar w Tarnobrzegu zgadłem? Na jakim iso mniej więcej robiłeś te zdjęcia. I mam nadzieje, że nie zapomnisz mi przesłać tak jak obiecałeś.
Wyobraźnia to jedno, a rzeczywistość to drugie. Świadomie wybrałeś sposób, który z samego założenia z góry skazuje Cię na większy procent straconych zdjęć. Po to jest możliwe rozdzielenie przycisku AF od spustu migawki, żeby można było jeszcze szybciej fotografować. Tylko w zamian wymaga umiejętności posługiwania się niezależnie dwoma palcami, jakkolwiek to zabrzmi.
Każdy wie, że kiedy "jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę", to są to warunki ekstremalne. W takim razie zupełnie nie rozumiem, dlaczego zamiast inwestować kupę kasy w nowe wynalazki Canona, nie używasz sprzętu który od dawna oferuje wspomaganie AF z body..? No i posiadasz Mk1 doskonale dające radę w takich warunkach - Ty nie potrzebujesz Mk3.
Do Forumowiczów - ilu z Was uważa że kiedy "jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę", to aparat powinien ostrzyć w ułamku sekundy. Albo inaczej - który wg. Waszej wiedzy aparat tak działa? Oprócz C5dMk1 rzecz jasna..
Przecież napisał,że i 20D i 5dmkI robią to szybciej, albo inaczej - robią to wystarczająco szybko, aby być użyteczne. Poza tym tu nie chodzi o to w jakim czasie ostrzy mkIII, tylko o to, że 20D i 5DI robi to szybciej, a powinno być dokładnie odwrotnie. Skoro macie inne doświadczenia to może aparat jest po prostu uszkodzony i tyle, ale wciskanie kitu w stylu "zmień sposób fotografowania" bo mkIII jest tak boski, że nie przystoi po prostu zrobić fotkę, trzeba jeszcze odprawić kilka zdrowasiek przed.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu