Strona 241 z 372 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 401 do 2 410 z 3719

Wątek: 5DmkIII w praktyce

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: 5DmkIII w praktyce

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    Ekspresowa wizyta w serwisie i... aparat wrocil z dokladnie takimi samymi przypadlosciami, jak przed.
    Wczesniej trafial idealnie, dzis loteria.
    Był na Żytniej Zrobili cokolwiek,czy stwierdzili że wszystko jest w porzo

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Najlepiej umówić się z kimś kto ma trójeczkę i jest zadowolony, skonfigurować obydwa body identycznie i i zrobić porównanie.

@habakuk jeśli chcesz możemy umówić się na hucie i porównać czy wszytko chodzi tak samo. W razie czego masz solidniejszą podstawę do reklamacji
    chętnie dołącze do testów z swoja III

Cytat Zamieszczone przez czary44 Zobacz posta
    50ka przymknięta do 5,6 nadal jest jasna dla AF bo AF ostrzy na pełnej dziurze a dopiero ułamek sekundy przed wyzwoleniem migawki przymykana jest przysłona do zadanej wartości, tutaj 5,6.
    Miałem na myśli głębię ostrości po wykonaniu zdjęcia 50tką.
    To, że jest jasna cały czas w momencie naciśnięcia spustu to wiem. I ta jasność i micro USM wcale nie pomaga jej w byciu szybszą i celniejszą niż zwykły kit...

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    A jak miałeś ustawiony priorytet AF'u w 5d3? ...na wyzwalanie czy ostrość?
    Na ostrość, potrzebuję za każdym razem ostrości gdyż robie foty z małą GO.

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Ty nabrałeś specyficznych nawyków, które nie zdają egzaminu z nowym aparatem. Rozumiem, że masz AF pod spustem migawki i robisz zdjęcie za każdym razem "na raz", czyli wciskasz spust do końca i oczekujesz błyskawicznego rezultatu zawsze? W opisanych powyżej warunkach?
    Tak, proszę ja Ciebie bo tak jak napisałem wcześniej robie z małą GO. Jeśli robisz tańczących ludzi na 85ce przy f1,8 to nawet niewielkie przemieszczenie powoduje nieostrą twarz. Nie wyobrażam sobie stosować dwóch przycisków do tego typu fotografii.
    Kilka przykładów: https://picasaweb.google.com/1138295...6Sierpnia2012#
    Mam nadzieje że z Picassa można zamieszczać galerie
    W klubach i ciemnych weselnych salach sprawdza się tylko OneShot i doświetlacz z lampy bo jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę.

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Najlepiej umówić się z kimś kto ma trójeczkę i jest zadowolony, skonfigurować obydwa body identycznie i i zrobić porównanie.
    Bardzo chętnie poznam kogoś z Rzeszowa by zrobić wspólny test.
    Ostatnio edytowane przez czary44 ; 26-08-2012 o 14:43

Pełne uzależnienie

Kilka przykładów: https://picasaweb.google.com/1138295...6Sierpnia2012#
    Mam nadzieje że z Picassa można zamieszczać galerie
    Chyba można,ale niestety ten link nie działa

Dopiero zaczyna

Przepraszam, nie znam Picassa i miałem źle ustawioną autoryzację

https://picasaweb.google.com/1138295...CPbTsIHItYn8QA

Teraz powinno być ok

Początki nałogu

teraz link działa, a na 15 zdjęciu jest chyba restauracja stary browar w Tarnobrzegu zgadłem? Na jakim iso mniej więcej robiłeś te zdjęcia. I mam nadzieje, że nie zapomnisz mi przesłać tak jak obiecałeś.

Uzależniony

Jeśli robisz tańczących ludzi na 85ce przy f1,8 to nawet niewielkie przemieszczenie powoduje nieostrą twarz. Nie wyobrażam sobie stosować dwóch przycisków do tego typu fotografii.
    Wyobraźnia to jedno, a rzeczywistość to drugie. Świadomie wybrałeś sposób, który z samego założenia z góry skazuje Cię na większy procent straconych zdjęć. Po to jest możliwe rozdzielenie przycisku AF od spustu migawki, żeby można było jeszcze szybciej fotografować. Tylko w zamian wymaga umiejętności posługiwania się niezależnie dwoma palcami, jakkolwiek to zabrzmi.

[...]W klubach i ciemnych weselnych salach sprawdza się tylko OneShot i doświetlacz z lampy bo jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę.
    Każdy wie, że kiedy "jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę", to są to warunki ekstremalne. W takim razie zupełnie nie rozumiem, dlaczego zamiast inwestować kupę kasy w nowe wynalazki Canona, nie używasz sprzętu który od dawna oferuje wspomaganie AF z body..? No i posiadasz Mk1 doskonale dające radę w takich warunkach - Ty nie potrzebujesz Mk3.

Do Forumowiczów - ilu z Was uważa że kiedy "jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę", to aparat powinien ostrzyć w ułamku sekundy. Albo inaczej - który wg. Waszej wiedzy aparat tak działa? Oprócz C5dMk1 rzecz jasna..

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Do Forumowiczów - ilu z Was uważa że kiedy "jest tak ciemno że nieraz w wizjerze ledwo co widzę", to aparat powinien ostrzyć w ułamku sekundy. Albo inaczej - który wg. Waszej wiedzy aparat tak działa? Oprócz C5dMk1 rzecz jasna..
    Czytając ten wątek wygląda na to, że tylko D700 to potrafi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Albo inaczej - który wg. Waszej wiedzy aparat tak działa? Oprócz C5dMk1 rzecz jasna..
    Przecież napisał,że i 20D i 5dmkI robią to szybciej, albo inaczej - robią to wystarczająco szybko, aby być użyteczne. Poza tym tu nie chodzi o to w jakim czasie ostrzy mkIII, tylko o to, że 20D i 5DI robi to szybciej, a powinno być dokładnie odwrotnie. Skoro macie inne doświadczenia to może aparat jest po prostu uszkodzony i tyle, ale wciskanie kitu w stylu "zmień sposób fotografowania" bo mkIII jest tak boski, że nie przystoi po prostu zrobić fotkę, trzeba jeszcze odprawić kilka zdrowasiek przed.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Strona 241 z 372 PierwszyPierwszy ... 141191231239240241242243251291341 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów