Konrado84 - nie mam 85L, nie focę tańczących. Robię inne zdjęcia i używam czasem śledzenia. Na podstawie tego, co wyczytałem z puszką w ręku w artykułach nt. nowego AF w Canon Learning Center, mogę Cię trochę naprowadzić, skoro brak odzewu.
W wyborze ustawień najwięcej zależy od tego jak blisko masz do fotografowanego obiektu, czyli ile kadru on zajmuje, oraz czy jest pojedynczy, czy nie. Jeśli masz grupę tańczących ludzi typu dyskoteka, to od razu odpada tryb auto-wyboru punktu AF (ten najwiekszy obszar) - ten tryb sprawdza się genialnie w przypadku pojedynczych obiektów typu narciarz, deskorolkarz, lecący ptak itp. Tryb strefowy również będzie zawodzić w tłumie tańczących. Konkretną osobę w tańcu najłatwiej będzie śledzić punktowym rozszerzonym o 4 lub 8, w zależności od tego jak duża w kadrze jest twarz śledzonej osoby, czy na co tam ostrzysz

. Punkt AF ustawiasz tak, żebyś nie musiał przekadrowywać. Zacznij od Case 2 - z ignorowaniem pojawiających się przeszkód. Jednak ten tryb lepiej się nadaje do śledzenia obiektów będących w jednostajnym ruchu. Następnie case 4, 5 i 6, ew. z dostrajaniem czułości. Sam ostatecznie musisz dojść, co u Ciebie najlepiej się sprawdzi. Żeby poznać logikę działania poszczególnych suwaków, polecam lekturę artykułów z
Canon Digital Learning Center - tam jest przewodnik w pdf i u dołu, z prawej linki do kilku artykułów z pomocnymi informacjami nt. tego AF. Na konkretnych przykładach jest wytłumaczone działanie poszcz. suwaków.