Pokaż wyniki od 1 do 10 z 564

Wątek: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Mieszany widok

Bywalec Awatar goobie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 70-300 USD VC f/4-5.6

Cytat Zamieszczone przez chokai Zobacz posta
    Poradźcie proszę, bo już powoli tracę orientację - zakładając tę samą cenę opisywanego Tamrona oraz Canona 70-200 f4/L (używany)
    Jestem ciekaw, czy już rozwiązałeś swój dylemat? Bo przerabiam ten sam temat
    Oliwy do ognia dolewa trochę 5-letnia gwarancja Tamrona... zawsze to jakiś atut, szczególnie, że trwałość jest różna. Swoją drogą na obiektywy klasy L jest tylko 1 rok gwarancji?
    Pozdrawiam! Adam

kilka fotek...

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez goobie Zobacz posta
    Jestem ciekaw, czy już rozwiązałeś swój dylemat? Bo przerabiam ten sam temat
    Oliwy do ognia dolewa trochę 5-letnia gwarancja Tamrona... zawsze to jakiś atut, szczególnie, że trwałość jest różna. Swoją drogą na obiektywy klasy L jest tylko 1 rok gwarancji?
    Rozwiał... , vide post #367
    Jeżeli miałbym wybierać pomiędzy tymi szkłami, to o ile nie potrzebowałbym zakresu ponad 200 mm oraz IS to wybrałbym Canona, to jednak szkło systemowe no i kulotowa litera L
    Też się nad tym zastanawiałem porzed kupnem tele. Ale dla mnie 300 mm i IS były istotne więc kupiłem Tamiego. Gwarancja 5-lat, owszem jest to duży atut, ale nalży pamiętać, że zwykłego zużycia ona nigdy nie obejmuje.

Bywalec Awatar goobie
    Miasto
    Poznań

No fakt chyba że studio z dużym odejściem, ale w studio też raczej z łapy się leci... chodziło mi raczej o niezbyt zachęcający aspekt wizualny tego rozwiązania, jednak liczą się przede wszystkim dobre wyniki... więc czemu nie... aż trudno uwierzyć, że żadna obejma nie pasuje (kosztem zasłonięcia skali)

--- Kolejny post ---

a ten is sprawdza się przy samolotach? czy trzeba wyłączyć? (nigdy nie miałem szkła z IS co jeszcze utrudnia wybór)
    Pozdrawiam! Adam

kilka fotek...

Uprawnienia umieszczania postów