chodzić będzie wyśmienicie
chodzić będzie wyśmienicie
Być może nie jestem aż tak wymagającym użytkownikiem lamp błyskowych, ale obecnie z powodzeniem wykorzystuję
Metz'a 58 AF-2 w konfiguracji solo lub w parze z czym popadnieDwa palniki wydajnie mi pomagają gdy trzeba ciekawie doświetlić scenę. Trzeci, w dodatkowej lampie, jest zarezerwowany do zadań specjalnych. Ot takie 2 w 1.
Być może nie obsługuje się Metz'a tak wzorowo jak 580EX Canona i nie ma on tak ciekawej "klawiszologii" i bogactwa łatwo dostępnych ustawień, ale z pewnością nie można mu zarzucić iż jest gorszy. Na pewno jest inny, warto przyjrzeć się tej konstrukcji. Tym bardziej, jeżeli alternatywą jest C430EX, można się nad Metz'em zastanowić.
Primum non nocere! --> Galeria
kwestia przyzwyczajenia. ja wiekszosc ustawien w METZ 58-AF2 w trakcie pracy i tak robie z poziomu aparatu a przestawienie trybu lampy jest w miare "na wierzchu". napewno zaleta Metz'a procz ceny jest kukulka, ktora naprawde robi swoja robote. wada: brak zamiennikow powerpackow.
I szkoda tylko, że palnika nie da się obracać w kółko, tak byłoby indealnie.
Chyba jednak są:wada: brak zamiennikow powerpackow.
http://www.canon-board.info/lampy-bl...-af-2-a-85212/
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Metz'a 58 AF-2 używanego nie znalazłem w sieci, a nowa ok.1200zł
Nadal zostaje opcja systemowej 430ex
ps. Proszę o nie wysyłanie mi prywatnych wiadomości na skrzynke z ofertami sprzedaży lamp.
Ostatnio edytowane przez tomphoto ; 18-08-2012 o 08:17
http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.
Naprawdę przemyśl i poczytaj opinie/parametry na temat lamp YongNuo model YN-565EX. Ja mam najprostszą i najtańszą lampę tej firmy i jestem zaskoczony jakością wykonania tego sprzętu.
430ex - jest teraz w dobrej cenie
wisiena a ty startujesz w jakiś zawodach pt "kto więcej napisze postów w 24 h"?????
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson