Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Jaką lampę kupić ? (śluby, i imprezy okolicznościowe)

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Jaką lampę kupić ? (śluby, i imprezy okolicznościowe)

chodzić będzie wyśmienicie

Dopiero zaczyna Awatar Emaliasz

Być może nie jestem aż tak wymagającym użytkownikiem lamp błyskowych, ale obecnie z powodzeniem wykorzystuję
    Metz'a 58 AF-2 w konfiguracji solo lub w parze z czym popadnie Dwa palniki wydajnie mi pomagają gdy trzeba ciekawie doświetlić scenę. Trzeci, w dodatkowej lampie, jest zarezerwowany do zadań specjalnych. Ot takie 2 w 1.

Być może nie obsługuje się Metz'a tak wzorowo jak 580EX Canona i nie ma on tak ciekawej "klawiszologii" i bogactwa łatwo dostępnych ustawień, ale z pewnością nie można mu zarzucić iż jest gorszy. Na pewno jest inny, warto przyjrzeć się tej konstrukcji. Tym bardziej, jeżeli alternatywą jest C430EX, można się nad Metz'em zastanowić.
    Primum non nocere! --> Galeria

Coś już napisał Awatar MrSpike
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez Emaliasz Zobacz posta
    Być może nie obsługuje się Metz'a tak wzorowo jak 580EX Canona i nie ma on tak ciekawej "klawiszologii" i bogactwa łatwo dostępnych ustawień, ale z pewnością nie można mu zarzucić iż jest gorszy. Na pewno jest inny, warto przyjrzeć się tej konstrukcji. Tym bardziej, jeżeli alternatywą jest C430EX, można się nad Metz'em zastanowić.
    kwestia przyzwyczajenia. ja wiekszosc ustawien w METZ 58-AF2 w trakcie pracy i tak robie z poziomu aparatu a przestawienie trybu lampy jest w miare "na wierzchu". napewno zaleta Metz'a procz ceny jest kukulka, ktora naprawde robi swoja robote. wada: brak zamiennikow powerpackow.

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez MrSpike Zobacz posta
    kwestia przyzwyczajenia. ja wiekszosc ustawien w METZ 58-AF2 w trakcie pracy i tak robie z poziomu aparatu a przestawienie trybu lampy jest w miare "na wierzchu". napewno zaleta Metz'a procz ceny jest kukulka, ktora naprawde robi swoja robote.
    I szkoda tylko, że palnika nie da się obracać w kółko, tak byłoby indealnie.

wada: brak zamiennikow powerpackow.
    Chyba jednak są:

http://www.canon-board.info/lampy-bl...-af-2-a-85212/
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Coś już napisał Awatar MrSpike
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez Demonos Zobacz posta
    I szkoda tylko, że palnika nie da się obracać w kółko, tak byłoby indealnie.
    fakt, ale podobnie mozna sie przyzwyczaic. ja akurat lampe ostatnio glownie mam na dodatkowym ramieniu, wiec raczej nia nie krece

Cytat Zamieszczone przez Demonos Zobacz posta
    nadal nie jest to ~130zl za meike do canona. no i nadal nie wiem jak dziala...

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Metz'a 58 AF-2 używanego nie znalazłem w sieci, a nowa ok.1200zł
    Nadal zostaje opcja systemowej 430ex

ps. Proszę o nie wysyłanie mi prywatnych wiadomości na skrzynke z ofertami sprzedaży lamp.
    Ostatnio edytowane przez tomphoto ; 18-08-2012 o 08:17
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Coś już napisał Awatar Wielebny

Naprawdę przemyśl i poczytaj opinie/parametry na temat lamp YongNuo model YN-565EX. Ja mam najprostszą i najtańszą lampę tej firmy i jestem zaskoczony jakością wykonania tego sprzętu.

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

430ex - jest teraz w dobrej cenie

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

wisiena a ty startujesz w jakiś zawodach pt "kto więcej napisze postów w 24 h"?????
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał Awatar skylight

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Ja mam obie C580EXII i YN565EX. Ostatnio C580EX nie moge zaufac, albo wali pelna moca czasmi, albo wogole nie odpala (problem juz zdjagnozowany, prawdopodobnie znany problem stykow, wiec trzeba bedzie rozkrecic stopke). Czasmi wiec uzywam tylko YN i nie ma zadnych problemow. Jest to dosc dokladna kopia C580, wiec komfort pracy jest taki sam . Oczywiscie nie wiem co bedzie jak YN bedzie miala 3-lata tak jak C teraz.
    za kolegą - C580EXII dobry wybór, ale jeśli za różnicę w cenie do YN565EX można dokupić obiektyw...
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów