Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Wątek: Jaką lampę kupić ? (śluby, i imprezy okolicznościowe)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaką lampę kupić ? (śluby, i imprezy okolicznościowe)

hej, może coś doradzicie. poszukuję lampy błyskowej do fotografii reporterskiej - głównie fotki podczas imprez i różnych eventów. ma być to sprzęt samorządu studenckiego, także będzie przechodził z łapy do łapy, byłoby dobrze żeby był dość wytrzymały - wiadomo, ludzie różnie szanują nie swój sprzęt :/ mamy do wyłożenia jakieś 1500zł (plus minus), póki co na oku mam 580EX, może ktoś coś doradzić? to dobry strzał czy może lepiej coś innego?

Początki nałogu

Lepiej 430exII+bc-700+ze 3 komplety enelopów.
    "Z ręki do ręki" to lampa długo nie podziała, więc po co się bawić w zakup 2x droższej 580?
    430 to bardzo dobra lampa. Mocna! Dla mnie wygodniejsza jest właśnie 430, a nie 580 - z racji wymiarów. Choć palnik się nie obraca się o 360, ale żyć się da.
    580 odradzam także z prostej przyczyny - ma obrotowy nawigator, idę o zakład, że lampa będzie używana przez osoby nie mające pojęcia o foto>ktoś przełączy tryb na manualny, przestawi moc pokrętłem i masz babo placek. W 430 przyciski działają z nieco większym oporem, przez to trudniej je obsługiwać - trudniej przestawić.
    Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 06-12-2012 o 12:15

Dopiero zaczyna

i o taką odpowiedź mi chodziło zaraz sobie przejrzę jakieś testy/specyfikacje tego co mi tu podałeś. wielkie dzięki. wiadomo, z ludźmi bywa różnie, a studentom profesjonalizmu i delikatności raczej zarzucić nie mogę.

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów