Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Jaką lampę kupić ? (śluby, i imprezy okolicznościowe)

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Jaką lampę kupić ? (śluby, i imprezy okolicznościowe)

Mam 580II, 430II i yn460II. Wykonanie yt, zwłaszcza klapki baterii to padaka, od błyskacz.
    Wielki plus, oczywiście dla mnie to obracany o 360st palnik w 580.
    Jako główną lampę kup budżetową 430II + dwa komplety eneeloopów + bc700 (zakładam, że nie posiadasz), będziesz zadowolony. Jeśli nie zarabiasz na foto, nie ma sensu wydawać 1800zł na większego brata.

Bywalec Awatar Saapcio
    Miasto
    Otwock

Cytat Zamieszczone przez foto_cat Zobacz posta
    ja polecam CANON Speedlite 430EX, jest tańsza od 580, a osobiści postawiłbym ją na tej samej półce co droższe!
    Ja raczej nie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-09-2012 o 16:21
    ....C50E....C40D

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez foto_cat Zobacz posta
    a osobiści postawiłbym ją na tej samej półce co droższe!
    bardzo odważne stwierdzenie
    możesz to jakoś uzasadnić? czy tylko tak sobie rzuciłeś?
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Coś już napisał Awatar 7osiem
    Miasto
    warszawa

Cytat Zamieszczone przez Saapcio Zobacz posta
    Ja raczej nie.
    ja też nie..

Coś już napisał Awatar Wielebny

Ja też zdecydowanie nie-> kilka argumentów-> liczba przewodnia, tryb jedynie slave.

Bywalec Awatar DarekB
    Miasto
    Działdowo

580II droga ale warta każdej wydanej złotówki.
    A budżetowo to 430II.

Mały OT... Panowie Moderatorzy, a może jakiś mały banik dla tego foto_cat za natrętną reklamę ;-)

Ja co najwyżej mogę polecić 580EXII... mam używam i zadowolony jestem. Być może drogie to to, ale niedawno Canon wypuścił 600EX-RT, która ma więcej bajerów i jest jeszcze droższa. Tak więc 580 już nie jest "high" - są lepsze. Wybrałem 580 ze względu na to że palnik jest obrotowy i w tym czasie posiadała największa liczbę przewodnią z produktów Canona.
    7D, 24-105L, 24LII, 50/1.4, 580EXII, ...mayby soon 135L or something with MACRO

jeżeli ktoś nie widzi zbyt dużej różnicy między 430EX, a 580EXII to... widocznie 580 nie jest mu potrzebna, bo po co przepłacać jak nie ma różnicy?

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

sam teraz poszukuje lampy dodatkowej na śluby. obecnie mam 430ex2 i mi starcza, ale czas dokupić drugą. rozglądam się za 580ex, 580ex2, 430ex, 430ex2 co zauważyłem to o zgrozo wysokie ceny używek, wybaczcie ale nie zapłacę np. za lampę 430ex2 bez gwarancji i dodatkowo mającą już dwa lata ok 800zł - takie ceny na allegro. gdzie nówka to wydatek ok 1000zł. wolę dołożyć 200zł ale mieć gwarancję. Taka sama sprawa ma się odnośnie młodszego brata 430ex - ludzie powariowali i krzyczą za niego nawet 700zł.... przejdźmy do starszych braci 580ex2 i 580ex - o ile cena 580ex2 w granicach 1200zł jest ceną znośną i nawet jestem w stanie zapłacić za używkę taką kwotę to już cena w granicach 1500zł to lekkie przegięcie. tak samo 580ex obecnie ceny kształtują się w granicach 1000zł. Szukam szukam i nawet nie wiem co kupić, godną alternatywą jest metz 50 af-1 gdzie cena nowego to 800zł. co na śluby: śmiało polecam 430ex2 mi w zupełności wystarcza, teraz poluję na 580ex-ex2 jak uda się dostać w przystępnej cenie to będzie główna lampa a jak ceny dalej będą wygórowane to zakup przesądzony metz 50 af-1, chyba że znajdę 430ex2 nowego w granicach 900zł
    Regulamin pkt 8.

Bywalec
    Miasto
    Las

Ech, tak Was czytam i próbuję dla siebie wyciągnąć wnioski.
    Mam do kupienia 580EX w dobrej cenie, sprawdzoną. Pytanie lamera dla upewnienia się- ona działa również jako master, tak?
    Czyli mogę sobie ewentualnie później dokupić nawet jakiegoś blyskacza typu yanguno (czy jak mu tam)? One nie będą się gryzły?
    No pytanie o 430EX II- czy palnik rusza się tam tylko góra-dół, czy też na boki też?

--- Kolejny post ---

Dodam tylko, że nie jestem zawodowcem, ale czeasmi dla swojej korporacji robię fotki, w tym z eventów też, a wiadomo- niby to jest na zasadzie- kolega zrobi, jest za darmo, ale jakość przyzwoita musi być...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów