Strona 121 z 269 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 201 do 1 210 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Można wyciąć fps, zakres ustawień np. AutoIso, wizjer itd. Zresztą po co się wysilać wystarczy przeczytać specyfikację 5D mkII .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Można wyciąć fps, zakres ustawień np. AutoIso, wizjer itd. Zresztą po co się wysilać wystarczy przeczytać specyfikację 5D mkII .
    Fps na pewno. 4 klatki na sekundę starczą z nadmiarem.

Tapatalk

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Fps na pewno. 4 klatki na sekundę starczą z nadmiarem.

Tapatalk
    To ja dorzucam AF z -0.5EV

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Stawiam na 60D z FF. Plastikowy korpus, brak mikroregulacji AF, mniejsze pokrycie wizjera, karty SD, może brak wyjścia HDMI, jeden program C1 (lub jego całkowity brak). Ale czy to i tak słabo. Gdybym nie kupił jakiś czas temu FF, to bym się ucieszył z takiego 60Ds'a.
    Pozdrawiam Rysiek

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Stawiam na 60D z FF. Plastikowy korpus Gdybym nie kupił jakiś czas temu FF, to bym się ucieszył z takiego 60Ds'a.
    A ja już chyba się starzeję, bo po mając na rynku Ajfona, RX100, OMD E-M5/GH2 i Nex-7 nie bardzo widzę sens pakowania się w lustro, jakiekolwiek. Oczywiście nie mam na myśli zawodowych sportów extremalnych, w których te są obowiązkowe (TSE, sport)
    Kiedyś cieszyłem się, ła FF za $1500 a teraz... po co? Podpiąć drogiego klamora?
    Wczoraj obejrzałem sobie parę filmików z OMG i rewolucja. Od dzisiaj nie polecam nikomu żadnego lustra, nawet D5100.

By mnie Kola (lub janmar) nie pozdrowił napiszę coś o kastracji:
    opóźnienie migawki, wystarczy, że TYLKO to (w domyśle również AF) wytną i już ktoś, kto pracował Trójką nie dotknie tego nawet patykiem przez szmatę, kwestią problematyczną jest stanowisko Nikona w tej sprawie (entry level FF shutter lag)
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-07-2012 o 12:00
    the silence is deafening

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Od dzisiaj nie polecam nikomu żadnego lustra, nawet D5100.
    A komuś z budżetem mniejszym niż 5-6 tysięcy?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A komuś z budżetem mniejszym niż 5-6 tysięcy?
    Możesz się śmiać, ale jest naprawdę dużo opcji - pierwsza myśl: czego brakuje G3 w kicie X?
    Druga myśl: RX100
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

A ja już chyba się starzeję, bo po mając na rynku Ajfona, RX100, OMD E-M5/GH2 i Nex-7 nie bardzo widzę sens pakowania się w lustro, jakiekolwiek.
    Wczoraj spotkałem hofiego66 (który udzielał się tu onegdaj). Pokazał mi swoje zdjęcia zrobione IPhonem. Byłem pod wrażeniem i to sporym. Coś jest w tym co piszesz, coś jest. Ale jednak oglądanie tego świata przez lustro i wizjer ma w sobie ... to coś?
    Ostatnio edytowane przez rysib ; 27-07-2012 o 12:18
    Pozdrawiam Rysiek

...czego brakuje G3 w kicie X?
    Przyzwoitej jakości tego kita. Tak słabego obiektywu to nie widziałem od czasu kitów Canona lub Sony sprzed 6 lat.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

A propos RX100, to właśnie przyszedł mój egzemplarz. Kupiłem - a miałem kupować obiektyw 24L lub 24/2,8 IS USM. Już teraz widzę, że ta zabaweczka wystarczy mi do większości rzeczy jako all-rounder. Zostaję w ten sposób z pełną klatką i TS-E 24 do budynków oraz 85L do portretów (i 50L nad którym się zastanawiam czy zostawić, czy oddać w świat). Mam jakieś nieodparte wrażenie, że po tegorocznej Photokinie wiele się może zmienić - niech tylko Olympus pokaże trochę wypaśniejszego OM-D E-M5 (chodzą słuchy, że M5 ma potanieć do poziomu konsumenckiego, a w obecnej cenie M5 będzie nowy model semi-pro) i dorzuci swoje stałki w czarnym wykończeniu - i być może, moja przygoda z pełną klatką się skończy. Fajnie jest mieć taki aparat jak się na tym faktycznie zarabia, ale do celów amatorskich - nawet dla tak wymagających użytkowników jak ja - jest coraz więcej coraz ciekawszych alternatyw.

Strona 121 z 269 PierwszyPierwszy ... 2171111119120121122123131171221 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów