Można wyciąć fps, zakres ustawień np. AutoIso, wizjer itd. Zresztą po co się wysilać wystarczy przeczytać specyfikację 5D mkII.
Można wyciąć fps, zakres ustawień np. AutoIso, wizjer itd. Zresztą po co się wysilać wystarczy przeczytać specyfikację 5D mkII.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Stawiam na 60D z FF. Plastikowy korpus, brak mikroregulacji AF, mniejsze pokrycie wizjera, karty SD, może brak wyjścia HDMI, jeden program C1 (lub jego całkowity brak). Ale czy to i tak słabo. Gdybym nie kupił jakiś czas temu FF, to bym się ucieszył z takiego 60Ds'a.
Pozdrawiam Rysiek
A ja już chyba się starzeję, bo po mając na rynku Ajfona, RX100, OMD E-M5/GH2 i Nex-7 nie bardzo widzę sens pakowania się w lustro, jakiekolwiek. Oczywiście nie mam na myśli zawodowych sportów extremalnych, w których te są obowiązkowe (TSE, sport)
Kiedyś cieszyłem się, ła FF za $1500 a teraz... po co? Podpiąć drogiego klamora?
Wczoraj obejrzałem sobie parę filmików z OMG i rewolucja. Od dzisiaj nie polecam nikomu żadnego lustra, nawet D5100.
By mnie Kola (lub janmar) nie pozdrowił napiszę coś o kastracji:
opóźnienie migawki, wystarczy, że TYLKO to (w domyśle również AF) wytną i już ktoś, kto pracował Trójką nie dotknie tego nawet patykiem przez szmatę, kwestią problematyczną jest stanowisko Nikona w tej sprawie (entry level FF shutter lag)![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 27-07-2012 o 12:00
the silence is deafening
Wczoraj spotkałem hofiego66 (który udzielał się tu onegdaj). Pokazał mi swoje zdjęcia zrobione IPhonem. Byłem pod wrażeniem i to sporym. Coś jest w tym co piszesz, coś jest. Ale jednak oglądanie tego świata przez lustro i wizjer ma w sobie ... to coś?
Ostatnio edytowane przez rysib ; 27-07-2012 o 12:18
Pozdrawiam Rysiek
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
A propos RX100, to właśnie przyszedł mój egzemplarz. Kupiłem - a miałem kupować obiektyw 24L lub 24/2,8 IS USM. Już teraz widzę, że ta zabaweczka wystarczy mi do większości rzeczy jako all-rounder. Zostaję w ten sposób z pełną klatką i TS-E 24 do budynków oraz 85L do portretów (i 50L nad którym się zastanawiam czy zostawić, czy oddać w świat). Mam jakieś nieodparte wrażenie, że po tegorocznej Photokinie wiele się może zmienić - niech tylko Olympus pokaże trochę wypaśniejszego OM-D E-M5 (chodzą słuchy, że M5 ma potanieć do poziomu konsumenckiego, a w obecnej cenie M5 będzie nowy model semi-pro) i dorzuci swoje stałki w czarnym wykończeniu - i być może, moja przygoda z pełną klatką się skończy. Fajnie jest mieć taki aparat jak się na tym faktycznie zarabia, ale do celów amatorskich - nawet dla tak wymagających użytkowników jak ja - jest coraz więcej coraz ciekawszych alternatyw.