Strona 120 z 269 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 191 do 1 200 z 2681

Wątek: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Nie będzie już aparatów z APS-H. Tańsza pełna klatka wydaje się za to bardzo prawdopodobna, bowiem z obu obozów nadchodzą głosy o testowanych prototypach tychże.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie będzie już aparatów z APS-H.
    Też mi się wydaje że to truchło już nie wyjdzie więcej na świat.
    Tańsza pełna klatka wydaje się za to bardzo prawdopodobna, bowiem z obu obozów nadchodzą głosy o testowanych prototypach tychże.
    Mogą kombinować tak, że chcąc utrzymać wysoką cenę nowej piątki wypuszczą prawdziwego następcę mkII dość szybko. Przy czym naprawdę jest to wyjątkowo łatwe i tanie i podejrzewam, że jedyne co Canona przed tym powstrzymuje to to że konkurencja nie ciśnie no to się nie wychylają. I tak wypuścili ostatnio drogiego sprzętu wystarczająco dużo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mogą kombinować tak, że chcąc utrzymać wysoką cenę nowej piątki wypuszczą prawdziwego następcę mkII dość szybko. Przy czym naprawdę jest to wyjątkowo łatwe i tanie i podejrzewam, że jedyne co Canona przed tym powstrzymuje to to że konkurencja nie ciśnie no to się nie wychylają. I tak wypuścili ostatnio drogiego sprzętu wystarczająco dużo.
    Jak dla mnie piłka jest krótka: skoro Mark II pozostał w sprzedaży (i zdaje się w produkcji) po wprowadzeniu Mark III, to znaczy, że Canon widzi miejsce dla powiedzmy "taniej" pełnej klatki. Coś mi podpowiada, że ten model to będzie po prostu 7D Mark II, z tym samym AF i układem AE co stara siódemka, ale wsadzoną matrycą pełnoklatkową 18 megapikseli (żeby był blisko 5D Mark III, ale nie za blisko). Samą matrycę to Canon już ma w swoim innym modelu.

Miasto
    Pod Tatrami

Jak dla mnie piłka jest krótka: skoro Mark II pozostał w sprzedaży (i zdaje się w produkcji) po wprowadzeniu Mark III, to znaczy, że Canon widzi miejsce dla powiedzmy "taniej" pełnej klatki. Coś mi podpowiada, że ten model to będzie po prostu 7D Mark II, z tym samym AF i układem AE co stara siódemka, ale wsadzoną matrycą pełnoklatkową 18 megapikseli (żeby był blisko 5D Mark III, ale nie za blisko). Samą matrycę to Canon już ma w swoim innym modelu.
    Tyle że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że ta matryca jest z innej bajki. Więc nie wiem czy to tak proste, bo nie położą tak łatwo nowego modelu. Ja bym stawiał na coś ok. 28 MPx.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar qbar

Mogą kombinować tak, że chcąc utrzymać wysoką cenę nowej piątki wypuszczą prawdziwego następcę mkII dość szybko. Przy czym naprawdę jest to wyjątkowo łatwe i tanie.
    Byłoby super. Tylko jeśli będą próbowali poprawić mkII to jedyną rzeczą, którą można tam poprawić jest AF, a jak to zrobią, wtedy wychodzi nam z tego aparatu mkIII, a on już jest na rynku i koło się zamyka.
    Nie zmienia to jednak faktu, że byłoby bosko dostać FF za 6-7 tysiów z AF którego nie wyrwali z serii trzycyfrowej. Wtedy jednak pojawi się konieczność spozycjonowania takiego aparatu półkę niżej niż mkIII. Trzeba więc będzie coś zepsuć, żeby był gorszy od trójki i nadrabiał matrycą w stosunku do 7d.
    Pytanie więc brzmi. Co zostanie celowo spierniczone w nowym FF? Ja stawiam że iso będzie dużo niższe niż w mkIII no i obudowa bardziej dziadowska. Gdyby tylko to zostało okrojone, a modlę się o to nocami, to ja zbieram już kasę do skarpety

Miasto
    Pod Tatrami

Canon już nie raz i nie dwa udowodnił, że w psuciu są mistrzami świata więc możemy na nich liczyć .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Też mi się wydaje że to truchło już nie wyjdzie więcej na świat.
    Marek III ma faktycznie piąty rok, ale żeby go tak bezceremonialnie six feet under?!
    Noc żywych trupów się szykuje!!

PS
    Wraca nowe: Time for a Change at Canon? - Barrons.com
    Canon will also have to shift more manufacturing abroad—27 of its 44 plants are in high-cost Japan—and maybe come up with a blockbuster product that would drive growth as analog cameras did in the 1970s, multifunctional copiers did in the 1980s, and laser printers and digital cameras did in the 1990s and early 2000s.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    Byłoby super. Tylko jeśli będą próbowali poprawić mkII to jedyną rzeczą, którą można tam poprawić jest AF, a jak to zrobią, wtedy wychodzi nam z tego aparatu mkIII, a on już jest na rynku i koło się zamyka.
    Nie zmienia to jednak faktu, że byłoby bosko dostać FF za 6-7 tysiów z AF którego nie wyrwali z serii trzycyfrowej. Wtedy jednak pojawi się konieczność spozycjonowania takiego aparatu półkę niżej niż mkIII. Trzeba więc będzie coś zepsuć, żeby był gorszy od trójki i nadrabiał matrycą w stosunku do 7d.
    Nadmienię jedynie, że obecnie seria trzycyfrowa EOS-ów ma AF lepszy niż 5D Mark II.

Zwróć też uwagę, że układ AF w 5D Mark III ma jednak więcej pól i prawdopodobnie lepszą jakość śledzenia od (bodaj) 19-polowego układu z obecnego 7D. Tania pełna klatka z AF wyjętym z 7D mimo wszystko nie będzie stanowić aż takiej konkurencji dla 5D Mark III. Do tego obciąć parę megapikseli i jest tak akurat. Osobiście bardzo wątpię, by w tym potencjalnym tanim aparacie miałoby być więcej megapikseli niż w 5D Mark III i 1D X - co najwyżej równo lub mniej. Temat pikselowego konkurenta dla D800 jest ciągle otwarty, ale nie spodziewałbym się, żeby taki aparat miał u Canona kosztować mniej niż 4000-4500 dolarów.

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No cóż trzeba ciąć koszty.

Temat pikselowego konkurenta dla D800 jest ciągle otwarty, ale nie spodziewałbym się, żeby taki aparat miał u Canona kosztować mniej niż 4000-4500 dolarów.
    Tak, jest też możliwe że wsadzą to samo co jest mkII. Nie wiem jak ta matryca się prezentuje jeśli chodzi koszty produkcji. Może dołożą jakieś punkty AF na matrycy - podejrzewam że produkcyjnie to nic nie zmienia.
    Wszystko zależy od "księgowych" - gdzie będą widzieli potencjalnych klientów - czy bardziej będą to ubożsi fascynaci czy bogaci amatorzy czy może w ogóle target będzie ściśle amatorski. Jak sobie odpowiedzą na to pytanie to wtedy będziemy mieli gotową puszkę.
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar qbar

Nadmienię jedynie, że obecnie seria trzycyfrowa EOS-ów ma AF lepszy niż 5D Mark II.

Tania pełna klatka z AF wyjętym z 7D mimo wszystko nie będzie stanowić aż takiej konkurencji dla 5D Mark III. Do tego obciąć parę megapikseli i jest tak akurat.
    Bardzo bym chciał żebyś miał rację, ale obawiam się że to zbyt optymistyczna wersja. Będą musieli coś jeszcze zabrać jeśli to ma być ekonomiczna pełna klatka.

Strona 120 z 269 PierwszyPierwszy ... 2070110118119120121122130170220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów