Strona 5 z 57 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 570

Wątek: Canon EOS M

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jak się będą kolejne nazywać w tej serii?
    Po ch... numerki przeciez stworzyli ideal .

Co do trybu zombie, calkiem fajnie pracuje sie z odchylonym ekranem (jesli taki jest) tak jak z kominkiem.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie bardzo chwytam - przecież tam nie ma żadnej optyki - co Ci się będzie zmieniało.

Też mnie to zastanowiło. To dość dziwne jak na Canona????
    Canon EOS N, O, P, Q, R, no jest trochę tych liter :-)

Kąt widzenia obiektywu oczywiście się zmieni mimo braku elementów optycznych w adapterze. O ile oczywiście założymy, że kąt obiektywów EF liczymy względem pełnej klatki.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    A tak. Mamy nijakie body i jeden sensowny (wydaje się) obiektyw plus kitowy zoom. Nic więcej. System w miarę może być kompletny za 3-4 lata. Ale konkurencja będzie wtedy, hen, hen, daleko...
    a mnie siec wydaje ze oni wychodzą z założenia, ze ten aparat znajdzie nabywców wśród canonowcow głównie
    każdy z nas posiada już parę szkieł ,wystarczy dokupić przejściówkę i mamy drugie,mniejsze body
    przecież nie kupie nexta czy innego samsunga skoro przejściówka załatwia sprawę...
    a canonowcow jest parę ładnych milionów
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Bywalec Awatar duperel
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a mnie siec wydaje ze oni wychodzą z założenia, ze ten aparat znajdzie nabywców wśród canonowcow głównie
    każdy z nas posiada już parę szkieł ,wystarczy dokupić przejściówkę i mamy drugie,mniejsze body
    przecież nie kupie nexta czy innego samsunga skoro przejściówka załatwia sprawę...
    Dokładnie to samo chciałem napisać
    1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie bardzo chwytam - przecież tam nie ma żadnej optyki - co Ci się będzie zmieniało.
    Racja. Ta zmiana wzięła mi się stąd, że przejściówka będzie mieć swoją grubość.
    Ale oczywiście będzie ona taka, by odległość od sensora była identyczna jak dla lustrzanki APS-C.
    Kąt widzenia (w stosunku do APS-C) faktycznie nie ulegnie zmianie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Kąt widzenia obiektywu oczywiście się zmieni mimo braku elementów optycznych w adapterze. O ile oczywiście założymy, że kąt obiektywów EF liczymy względem pełnej klatki.
    A widzisz teraz już wiem - zawsze coś mi się nie zgadzało jak podpinałem szkła EF do moich cropów . Pytanie co będzie jak je podepnę do "M". Czarodziejsko mi się kąt zmieni .
    Merde wyjaśnił to jeszcze dobitniej .

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    Nie jestem entuzjastą tych atrap aparatów (jakimi dla mnie są bezlusterkowce) ale dokładnie jak już mam to kupić to tylko takie które będzie kompatybilne z moimi szkłami.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Byłem o krok od kupienia PEN'a,
    wejście tego evila zmienia postać rzeczy.

Posiadam kilka szkieł canona, i brakuje mi czegoś małego na wycieczki co zawsze będzie pod ręką.
    Kupując PEN'a byłbym skazany na wydatki typu przejściówki pod moje szkła albo kupowanie drugiego systemu od zera.
    Wyjdzie toto, wyjdą jakieś testy, cena spadnie i pod choinkę mam prezencik jak znalazł
    Magic Lantern też pewnie pod to wyjdzie, może być zacnie.
    Tak czy inaczej ja to kupię.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Gdybym już nie miał NEX-5n, to bym z przyjemnością przygarnął eMkę - ta 22/2 sprzedałaby mi ją od ręki. Jak dla mnie to koronna szerokość, a cena to istna okazja w porównaniu z Sonoltowym cajsikiem 24/1,8 patrząc zaś na MTF-y jakość powinna być conajmniej niegorsza.

Miasto
    Kraków/Tarnów

Jak dla mnie najciekawsza jest lampa, z opisu na stronie Canon wynika że działa w trybie master. Cena 150$ ale mam nadziej że troszkę spadnie. Zamiennik Speedlite Transmiter dla bienych jak ja.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Turon Zobacz posta
    Jak dla mnie najciekawsza jest lampa, z opisu na stronie Canon wynika że działa w trybie master. Cena 150$ ale mam nadziej że troszkę spadnie. Zamiennik Speedlite Transmiter dla bienych jak ja.
    Mam niejasne przypuszczenie, że ta lampka będzie mogła być sterownikiem dla całego systemu, ale tylko w połączeniu z korpusem EOS M. Obym się mylił...

Strona 5 z 57 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów