Strona 3 z 57 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Mnie się podoba koncepcja, czekałem na coś takiego. Ciekawe, czy dorosłe lampy błyskowe pasują do niego, bo ta dedykowana, to jakaś taka...
    I zgadzam się z Panem.Kolegą (wypowiedź w wątku, co Merde nie pozwala), że ci biedni, nieświadomi (nie to co my!!) chcą wymieniać obiektywy. Żona mi mówiła.

Uzależniony

Domyślnie Odp: Spekulacje i plotki na temat nowości Canona? [II] ;)

Wszystko zależy od szkieł, Nikon wypuścił dwa body, trzy obiektywy i cisza, żadnych rumorsów o nowościach.
    Zaletą jedynek jest V1, wizjer.

Głosy że szkła będą większe od m4/3 do mnie nie przemawiają, do momentu jak nie robili składaków to wymiary były identyczne z aps-c. Przykład? 14-45 panasa ma identyczne wymiary jak nowe EF-M 18-55 , z tym że canon o 1/3 lżejszy. Jak zrobili nowe 14-42 to widać zysk.

Początki nałogu

Jeśli C wypuścił to o czym już dawno gadano to widać że wielkie głowy od sprzedaży dobrze to przekalkulowały. Możemy ponarzekać a oni tak swoje zarobią. I chyba o to im chodzi. Na moje to jakaś alternatywa dla podróżujących gdzie nie zawsze można wyskoczyć z lustrem na szyi.
    CANON Laik

Znalazł ktoś informację o tym czy będzie focus peak?

Coś już napisał
    Miasto
    Police

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    However there's no 'peaking' display to assist manual focus, as seen on mirrorless cameras from Sony, Ricoh and Pentax.
    źródło: dpreview.com
    Jakieś dwa EOS-y i m43

Dopiero zaczyna Awatar Artubi
    Miasto
    Orzesze

Przeczytałem opinie tu oraz na optyczne pod artykułem i jestem bardzo zaskoczony tą ogólną niechęcią. Przyznam się, że czekałem na EVIL od Canona i to, co wypuścił jest na 80% zbieżne z oczekiwaniami (te 20% to cena). Dla mnie najbardziej przemawia współpraca z obiektywami EF/EFS. Pomimo, że taki zestaw "trochę" nieporęczny to na pewno znajdzie swoje zastosowanie (makro, tele ze statywu w czatowni, itp). Aparat należy potraktować jako kompakt z awaryjną możliwością podpięcia innych szkieł. Tylko ta cena...
    5DII+17-40+24-105+70-300IS+105+50=5DII+121-300IS=121+5(DII-60IS)

Cytat Zamieszczone przez vojtekk Zobacz posta
    However there's no 'peaking' display to assist manual focus, as seen on mirrorless cameras from Sony, Ricoh and Pentax.
    źródło: dpreview.com
    No coz ... pewno trzeba bedzie liczyc na magic latern. Jakkolwiek sygnal jest jasny - kupujcie szkla z AF.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Ten eM ledwo co ma AF (filmiki na YT) a ty śnisz o szkłach firm trzecich... znowu poczekalnia; wg 43R niedługo ujrzymy D3200 mirrorless.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Jedyny sens ma to z naleśnikiem, ale cena spora.
    Z kitem to lepszy nex.
    Podpinanie szkieł w systemie też nie bardzo bo jakich? Cropowych małych stałek nie ma, EF są duże. Użytkownicy telasów pewnie mają już cropa, albo tc.

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Jedyny sens ma to z naleśnikiem, ale cena spora.
    Z kitem to lepszy nex.
    Podpinanie szkieł w systemie też nie bardzo bo jakich? Cropowych małych stałek nie ma, EF są duże. Użytkownicy telasów pewnie mają już cropa, albo tc.
    Ciekaw jestem jak mialby dzialac AF w takich telasach podpietych do tego body. AF jak w LV .. do tego krecacy takimi szklami z baterii co wyciaga 230 fotek z nalesnikiem...

Strona 3 z 57 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów