Strona 55 z 57 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez JERONIMO1 Zobacz posta
    Czy może ktoś z użytkowników eos M orientuję się z jakimi flashami oprócz canona współpracuje speedlite 90ex jako master transmiter, czy w takim wypadku flasz musi posiadać E-TTL II np: yn 565ex bo w specyfikacji nowszej z lamp np: YN 565EX II nie jest napisane że obsługuję ETTL II ?
    Źródło poniższej informacji: http://www.canon-board.info/lampy-bl...o-wymaga-2421/

Czy jedyną lampą zgodną z E-TTL II jest Canon 580 EX?

Nie. Zgodna jest każda lampa której mocą błysku jest w stanie sterować body. Systemy E-TTL i E-TTL II są zgodne "od strony lampy".

W praktyce wszystkie lampy serii EX Canona oraz odpowiedniki niezależnych firm zgodne z E-TTL są zgodne z E-TTL II. Jeśli w specyfikacji widnieje że lampa jest zgodna z E-TTL to jest zgodna z E-TTL II. Jeśli pisze ze E-TTL II to i z E-TTL musi działać.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Luźne pytanie: czy posiadając kitowca 18-55mm warto inwestować w EF-M 22mm z innego powodu niż chęć zmniejszenia zestawu aparat + obiektyw? Poza mało pochlebnym testem na portalu swiatobrazu.pl (niezbyt przeze mnie zaufanym) nie mogę znaleźć innych danych na temat tego szkiełka.
    Dla mnie zdecydowanie tak.
    Gabaryty - istotne, bo zestaw z 22/2 jest tak kompaktowy, że mam go zawsze w torebce (nawet całkiem małej), albo kieszeni.
    Nie czytałam testów więc nie wiem na co psioczyli, ale obrazek z tego szkiełka jest naprawdę fajny.
    Ma sens, bo stabilizacja obrazu nie zamrozi, a różnica w jasności jest spora.

Podsumowując - obrazek z EOS-M + 22/2 jest zaskakująco dobry, nawet dla mnie, przyzwyczajonej do FF
    Od zakupu 22/2 (jeszcze przed wakacjami) KIT podpięłam może ze dwa razy.

Uzależniony Awatar jac+

Jeśli ktoś szuka futerału do zestawu EOS M + kitowy zoom polecam etui Hama Surrounder 60. Pasuje idealnie, a na alledrogo w tej chwili można go kupić za śmieszne pieniądze. Konkretów nie podam, kto chce - ten znajdzie
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Cześć!

Dawno mnie tu nie było.

Zastanawiam się nad EOS-M.
    Przyda mi się coś bardziej kompaktowego niż dSLR, głównie na wyjazdy motocyklowe.
    Ze szklarni canonowskiej nie zrezygnuję, ale myślę jak by tu zaoszczędzić trochę miejsca.

I tu moje pytanie - czy w Poznaniu lub okolicach występują jacyś posiadacze owego sprzęta (koniecznie z przejściówką na EF)?
    Jeżeli tak, to bardzo chętnie bym podskoczył ze swoją szklarnią, i zobaczył jak mi to ustrojstwo leży.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Napisałem już w innym wątku, w niektórych sklepach sieci Euro końcówka sprzedaży w cenie 999,- (z 18-55 i 90EX).

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Question Odp: Canon EOS M

Od wczoraj jestem posiadaczem M-ki (MediaMarkt, kit z 18-55 i 90EX za 1200 PLN) i zgłębiam temat adaptera :-).
    Dostępnych jest kilka rozwiązań, ale nie mam pewności czym się one różnią.
    Chciałbym więc podpytać posiadaczy owych adapterów czy kupować oryginał czy skusić się na tańszy zamiennik?
    Znalazłem takie adaptery:
    1. Oryginalny Canona dostępny już za ok 500 PLN.
    2. Kooka KK-EM01A za ok 190 PLN
    3. MEiKE MK-C-AF-4 za ok 170 PLN.
    Oba zamienniki były już wymienione w tym wątku.
    W necie znalazłem info dot. MEiKA np. tutaj że "5. EXIF is fixed 50mm F1.4" - czy to znaczy, że aparat widzi wszystkie podpięte obiektywy jako 50/1.4?
    Jakie ma to znaczenie, szczególnie przy sterowaniu lampą błyskową (np. 430EX)?
    Jak to wygląda przy pozostałych adapterach?
    Ostatnio edytowane przez 27rav ; 03-01-2015 o 14:22
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ten opis na amazonie ktoś pomyłkowo przekleił z opisu adaptera m42. Wymienione przez Ciebie adaptery różnią się jedynie wykonaniem mechanicznym.

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

To jeszcze jeden adapter do rozważenia VILTROX.
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Uzależniony Awatar jac+

Kontaktowałem się ze sprzedawcą, który ma w ofercie adapter Meike i Viltrox. Stwierdził, że ten drugi jest lepiej wykonany, a dodatkowo tańszy niż Meike. Jak jest w rzeczywistości nie wiem, ale facet swoją wypowiedzią budził zaufanie. Znalazłem na allegro nawet adapter wykonany z metalu, ale na oko wygląda bardziej badziewnie niż wspomniane wcześniej adaptery z tworzywa.

Strona 55 z 57 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów