Strona 136 z 175 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 1745

Wątek: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: wyzwalacz radiowy canon 5d mkI, metz 48

Poza tym co jest w takim na przykład zestawie: Akcesoria do lamp : Radiowy wyzwalacz Yongnuo RF-602 - SystemBank nie musisz nic dokupować. Zakładam, że statyw, parasolkę oraz uchwyt na parasolkę i lampę masz Sam używam w ten sposób lampy w plenerze: statyw, parasolka i ten oto zestaw Yongnuo. Z doświadczenia powiem Ci, że warto uważać na odbiornik, bo jest plastikowy i nie ściskać go za mocno śrubą w uchwycie, bo może się skruszyć, u mnie mały plastikowy fragment stopki odłamał się, ale nie przeszkadza to w niczym.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa/Łódź

wpisz na allegro wyzwalacz do lamp i daj ograniczenie do 300zl, troche do wyboru jest, wszystko w sumie bardzo podobne w jakosci i w dzialaniu

Cytat Zamieszczone przez pathar Zobacz posta
    Poza tym co jest w takim na przykład zestawie: Akcesoria do lamp : Radiowy wyzwalacz Yongnuo RF-602 - SystemBank nie musisz nic dokupować. Zakładam, że statyw, parasolkę oraz uchwyt na parasolkę i lampę masz Sam używam w ten sposób lampy w plenerze: statyw, parasolka i ten oto zestaw Yongnuo. Z doświadczenia powiem Ci, że warto uważać na odbiornik, bo jest plastikowy i nie ściskać go za mocno śrubą w uchwycie, bo może się skruszyć, u mnie mały plastikowy fragment stopki odłamał się, ale nie przeszkadza to w niczym.
    Tak, resztę już mam. Dzięki za pomoc

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków NH

Cytat Zamieszczone przez pathar Zobacz posta
    Yongnuo RF-602 mogę polecić z czystym sumieniem, ale on nie przenosi TTL-a. Jest też nowszy RF-603, ale nie korzystałem.
    Faktycznie RF-602 można polecić, ja go używam i jestem zadowolony jak na moje super amatorskie umiejętności.

Domyślnie Odp: Bezprzewodowe wyzwalanie lamp

Witam.
    W tym temacie mam pytanie do ludzi zorientowanych w sprawie, a czytam jest tu takich wielu. Mam 5DMkII i 430 EX, chcę dokupić lampę YN565EX, jakiś dyfuzor na tą lampę oraz wyzwalacz YONGNUO - RF-603C1, czy ten zestaw zadziała na na świetle dziennym. Nie zauważyłem by chiński RF-603C1 był kompatybilny z 5DMkII - proszę o pomoc i radę.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Cytat Zamieszczone przez szymad Zobacz posta
    Witam.
    W tym temacie mam pytanie do ludzi zorientowanych w sprawie, a czytam jest tu takich wielu. Mam 5DMkII i 430 EX, chcę dokupić lampę YN565EX, jakiś dyfuzor na tą lampę oraz wyzwalacz YONGNUO - RF-603C1, czy ten zestaw zadziała na na świetle dziennym. Nie zauważyłem by chiński RF-603C1 był kompatybilny z 5DMkII - proszę o pomoc i radę.
    Chyba nie do końca rozumiem pytanie, ale spróbuję odpowiedzieć Tak ten zestaw zadziała w świetle dziennym, w ogóle nie jest ono przeciwwskazaniem. Zasięg wyzwalacza YN to 100m więc w tych granicach wszystko powinno grać. Jeżeli masz na myśli to czy lampa poradzi sobie ze światłem słonecznym to można na ten temat dyskutować (nawet był chyba ostatnio taki wątek). Tak czy inaczej ze zdjęciami pod słońce w samo południe może być ciężko. W nieco lepszych warunkach będzie rzecz jasna lepiej. Teraz kwestia kompatybilności RF-603C1 z 5DMkII. O ile się orientuję powinieneś wybrać YongNuo -RF603C3 a nie C1. Zobacz jakie mają wtyczki bo od tego najwięcej zależy.

Dziękuję "Ulisses" za informację i podpowiedź o wersji C3 a nie C1. Faktycznie przepraszam za niejasność (miałem skojarzenie) o wyzwoleniu błyskiem a nie radiem. Nie bardzo rozumiem zdanie o wtyczkach i mnie niepokoi - bym nie kupił czegoś niekompatybilnego. Jedna lampa na aparacie 5DMk2 w sankach RF603C3 , a druga w sankach RF603C3 - nawiasem mówiąc nic nie piszą o kompatybilności 5dMk2 z typem YongNuo -RF603C3 - piszą tylko o 5D.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Z wtyczkami chodzi o to, że wyzwalacze yongnuo mają jeszcze taką opcję żeby wyzwalać migawkę aparatu i podłącza się to to wtedy jeszcze kabelkiem do gniazda w aparacie - jak klasyczny wężyk spustowy. A, że w różnych modelach aparatów są różne gniazda to lepiej mieć taką końcówkę wężyka, która będzie pasowała do Twojego aparatu, nawet jeżeli nie bardzo Ci na tej opcji zależy :P taka końcówka jak w C3 powinna pasować do 5DMkII.
    Jeżeli nie masz pewności to najlepiej przed zakupem zapytaj w sklepie/napisz/zadzwoń czy oby na pewno będzie grać, ale jestem prawie pewien, że C3 będzie odpowiedni.

Dziękuję "Ulisses" za informację i podpowiedź o wersji C3 a nie C1. Faktycznie przepraszam za niejasność (miałem skojarzenie) o wyzwoleniu błyskiem a nie radiem. Nie bardzo rozumiem zdanie o wtyczkach i mnie niepokoi - bym nie kupił czegoś niekompatybilnego. Jedna lampa na aparacie 5DMk2 w sankach RF603C3 , a druga w sankach RF603C3 - nawiasem mówiąc nic nie piszą o kompatybilności 5dMk2 z typem YongNuo -RF603C3 - piszą tylko o 5D.

Domyślnie wwalacz radiowy

Czy do zestawu 2x quantuum R300, 1x 580ex (do podswietlenia tła), nada się zestaw wyzwalaczy RF 602 YONGNUO; 1 nadajnik i 3 odbiorniki? Aparat chciałabym móc wyzwalać pilotem, bardzo prosze też o poradę na temat pilotów.

Strona 136 z 175 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów